Header Ads

XPDC gunung datuk

Nuffnang AdsAssalamualaikum

wahhh, mencabar betul pendakian kali ni, orang yang suka aktiviti lasak memang camni kalau aktiviti tu lasak camne pun kalau dah minat, memang enjoy. kalau tengok orang, memang dorang tak pecaya zira suka aktiviti lasak. ayu katakan hehehe mula nak bangga diri, tapi ni realiti tau. ehem2, kat sekolah member pun panggil ayu, dah sebati kat telinga tapi len plak kat kolej sume panggi zira.

ni bole di katakan pendaki paling ayu (class kau jah, ayu gitu). walaupun penat still nak posing, benti posing benti posing tu la kejenya. ish3, benti punya pasal tak prasan member kat sebelah dah ilang semangat nak panjat gunung. bila dah sampai puncak gunung datuk dia dah sampai rupanya.

lepas turun dari gunung kene masak. time aktiviti masak memasak ni la terserlah kepandaian dorang sume memasak. kononnya suruh zira masak, last-last dorang yang masakkan untuk zira hehehe. sedap-sedap len kali masakkan untuk zira lagi ye. masakan yang tak penah zira rasa, nampak pelik tapi sedap, nasi + kentang ni masak sekali time masak nasi.

sebelum panjat gunung kena pasang khemah dulu
rehat seketika
kawan kita sorang ni dah sampai puncak, semangat memanjat gunung

tangga yang menyeramkan dan sangat mencabar

dah sampai puncak, wahhhh cantiknya
pemandangan atas puncak gunung
jaga api tu leklok ye... kalau tak, nasi tak masak
wah, tak sabar nak makan masing-masing tengah kelaparan
berakhir la pendakian kami, slamat tinggal gunung datuk

aktiviti yang mencabar stamina, kalau yang tak larat tu... tak perlu pakse diri nak panjat nanti susah plak, nak naik gunung ni amik masa 2 jam lebih gak, fuhhhh letih rasa nak patah balik ada gak, tapi dah separuh jalan alang-alang naik je sampai atas, best gak walaupun ada rasa gayat sikit time nak naik tangga. anda bole la like fanpage zira  facebook.
terima kasih sudi baca (^_^) 

2 comments:

  1. kat mana gunung datuk ni. semangat nak mendaki gunung masih ada tetapi sudah lama tidak berpeluang

    ReplyDelete
  2. Ladfe Amir Zakaria : dekat negeri sembilan.... buat la aktiviti pegi gunung datuk, confirm mencabar.

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.