Selasa, 26 Ogos 2014

potrait

Views
Assalamualaikum 


Korang mesti suka tengok gambar ni kan?? confirm sapa yang tengok potrait ni mesti cair pastu laju-laju jer order dekat Helmy Razani. Maaf pula pulak nak kenalkan, ni la pelukis potrait yang korang tengok tu lukisan dia nampak kemas dan cantik.

Cun tak? Kalau korang berminat  boleh tengok dekat http://studio.locewdesign.com.my/ banyak lagi potrait yang dia buat. Sume nampak real jer antara potrait yang di buat adalah Nora danish, Siti nurhaliza, Hanis Zalikha dan lain-lain nak tau lain-lain tu gambar apa kena lah tengok kat laman web studio locewdesign

Sapa yang nak korang pilih la gambar yang paling cun dan hensem korang pastu bagi Helmy Razani pastu tunggu la masa untuk di siapkan okey. 

Selasa, 19 Ogos 2014

tempahan pakaian kini dibuka

Views
Assalamualaikum 

dah lama nak berniaga tingin nak rasa untung dengan hasih titik peluh sendiri walaupun kita sibuk saya cuba bahagikan masa dengan anda. Okey sapa berminat untuk dapatkan pakaian tersebut boleh Pm saya di sini kalau komen dekat blog takut terlepas pandang.


Sayang uall jangan lupa PM ye, 


New update

rm65 free pos
Dress Fatiya
Free size ( fit S to l )
Top: lace full lining
Bottom: net full lining(tutu)
Tali pinggang bergetah...dijahit skali
Ukuran :-
Bahu 15'
Dada 32' -38'
Labuh dress 57'














RM65
Dress Saffiya
-free size ( S fit to small L)
-chifon full lining
-tali pinggang di jahit sekali pada baju
Ukuran :-
Bahu- 15"
Dada- 19"
Pinggul- 19
Labuh baju - 54"















Ready stok
rm85 free pos
Kurung Prada Lace
-free saiz (S fit to small L)
- lycra
-lace di hadapan dan di pergelangan tangan
Ukuran :-
Bahu 14-15"
Dada 36-38"
Labuh baju 32"
Labuh tangan 22"
**skirt standard mermaid biasa

kelebihan serum rambut coolhijab

Views
Assalamualaikum 

Siapa yang tak tau kelebihan coolhijab? sila bisik dekat saya..... Okey, jika ada yang belum mengenali coolhijab saya akan memperkenalkan anda kepada coolhijab dan kelebihannya. Sebelum itu baca entry sebelum ini .

Coolhijab adalah serum rambut yang dibuat khas untuk wanita bertudung. Anda dah baca masalah coolhijab tadikan di sini. Ni nak bagitau kelebihan coolhijab pulak pasti ramai nak tau apa yang istimewanya coolhijab. Kelebihan coolhijab ialah :

1. menghilangkan bau hapak
2. menyejukkan kepala dan rambut
3. melembut dan menyinarkan rambut
4. mengurangkan kelemumur
5. mengelakkan kegatalan pada kulit kepala
6. memperbaiki rambut yang rosak
7. menggalakkan pertumbuhan rambut baru
8. melegakan sakit kepala dan migrin
9. memberi kesegaran pada minda
10. merawat kepala yang berminyak atau kering
11. menghitamkan rambut yang beruban
12. rasa sejuk selepas memakainya
13. kepala akan sejuk bila berpeluh
14 tidak melekit dan cepat meresap
15. menggunakan bahan yang halal dan bekualiti.

ini adaah tester yang saya dapat memang cool dan selesa bila pakai tudung

Nak tau apa isi kandungan coolhijab ?

- Minyak Papermint:
- Menyejukkan kepala dan rambut ketika bertudung.
- Mengurangkan Kelemumur
- Melegakan sakit kepala dan migraine
- Minyak Zaiton: 
- Melembutkan rambut
- Minyak Gelam: 
- Mengelakkan kegatalan pada kulit kepala 
- Memperbaiki rambut yang rosak dan bercabang
- Menggalakan pertumbuhan rambut baru
- Merawat masalah uban
- Wangian Aroma Terapi: 
- Memberi kesegaran kepada minda & stress
- Menghilangkan bau hapak pada rambut
- Minyak Jojoba: 
- Merawat kulit kepala yang berminyak atau kering
- Menguatkan akar rambut
- Minyak Alovera:
- Merawat kulit kepala
- Minyak Kayu Putih:


- Mempercepatkan minyak serap ke kulit kepala.


hanya ada satu syarat jer yang anda tidak boleh memiliki coolhijab, Saya minta maaf kepada mereka yang tidak boleh memiliki coolhijab tetapi anda boleh beri kepada orang tersayang syaratnya ialah mereka yang tidak mempunyai rambut. Jika anda tidak tersenarai dengan syarat tersebut anda boleh mencuba coolhijab samaada lelaki mahupun perempuan.

coolhijab serum rambut terbaik

Views
Assalamualaikum 

Seminggu lepas raya sepatutnya dah boleh cuba coolhijab tapi disebabkan tak balik rumah terpaksa tunggu untuk merasai kehebatan coolhijab ni, nak tau apa yang best sangat coolhijab sampai lelaki pun pakai. Ha.... terkejut tak laki pun pakai coolhijab jangan ingat lelaki tak boleh pakai mereka yang tak pakai tudung pun boleh cuba tapi ini lebih kepada wanita yang memakai tudung sebab pompuan setiap masa kena pakai tudung walaupun kat rumah disebabkan kekadang ada abang ipar dan adik ipar kat rumah jadi bagi mengelakkan rambut rasa gatal dan tak selesa anda boleh pakai coolhijab. 

Coolhijab juga dicipta bagi mengatasi masalah bau hapak akibat kepala ditutup dan ini adalah cara untuk atasi masalah sememangnya ia dicipta khas iaitu serum rambut untuk wanita bertudung. Siapa yang nak dapatkan serum coolhijab cara memakainya amat mudah iaitu guna selepas mandi pagi ketika rambut sedikit lembab. Hanya picitkan serum coolhijab ke tapak tangan dua atau tiga kali mengikut panjang rambut, Serum coolhijab ini mempunyai herba rawatan rambut jadi elakkan dari terkena mata. Okey selesai anda menggunakan serum rambut coolhijab. 

Bila dapat pakai serum cooljab ni rasa exited pun ada nak tau sangat apalah kesan serum coolhijab ni bila pakai. Masa mula-mula pakai serum ni macam takde ape jer bila serum ni dah dekat kulit kepala baru rasa kesan dia, ia berangin sikit tapi memang selesa rambut pun tak rasa gatal. Lepas tu bila kita pegang kepala rasa sejuk jer kepala tak rasa panas. Adakah anda mempunyai ciri-ciri dibawah? jika ada anda harus cuba dapatkannya dan atasi masalah ini.

 
selesaikan masalah anda dengan coolhijab.

Ia macam minyak angin tapi bila pakai rambut tak berminyak bahkan ia best dan sangat seronok untuk memilikinya.


Isnin, 18 Ogos 2014

iPhone 5s gajet impian setiap blogger

Views
Assalamualaikum 

Smartphone adalah gajet yang digemari oleh semua orang pada masa kini kerana ia memudahkan kita untuk berinteraksi dengan orang lain secara pantas dan berkesan kerana banyak applikasiyang terdapat di smartphone seperti whatapp, wechat dan line. Denaihati.com telah telah melancarkan Cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger  dan ini adalah berita baik buat semua blogger untuk berebut hadiah yang disediakan untuk para pemenang. 


 ini adalah contoh 3 buah iPhone 5s yang akan diberikan kepada para pemenang.

iphone baru nak keluar sudah tentu ramai orang tunggu untuk dapatkannya dengan segera, ia akan dilancarkan pada bulan September ini jadi sesiapa yang nak dapat free jemputlah join kontest ni, dah lama nak join tapi tak berkesempatan sebab tak ada masa nak buat entri ni pun cuba luangkan masa selepas baca email daripada Denaihati.com manalah tau rezki saya, alhamdulillah sangat sebab memang nak beli fon tapi belum cukup modal nak beli mungkin ini adalah rezki saya.

Sebenarnya rasa tak yakin nak joint kontest ni sebab ramai blogger otai yang joint tapi nak try juga manalah tau tetiba dapat kalahkan blogger otai saya yang terpilih sebagai pemenang ^_^ Cabaran iPhone 5s Gajet Impian ni perlukan komitment untuk berjaya alang-alang dah joint cuba buat sebaik yang boleh. 

Walaupun saya bukanlah peminat iphone tetapi tidak dinafikan kualiti dia memang bagus dan gambar pun cantik inilah yang membuatkan pelanggan puas hati untuk menggunakan iphone. apatah lagi sesiapa yang suka berselfie mesti dorang suka dan tak sabar nak dapatkan iphone untuk diupload ke instagram, facebook atau ummaland.

Kontest ini adalah cabaran buat para blogger Malaysia untuk dapatkan iphone 5s. Selain itu, peserta boleh beramah mesra dengan penganjur dan peserta untuk mengeratkan silaturahim antara sesama muslim. Senarai penaja kontest ini adalah seperti di bawah ini. Terima kasih kepada penganjur kerana sudi menaja hadiah tersebut.

1. http://ejamothman.com/
2. http://www.eridy.com/
3. http://www.hilalazmi.com/
4. http://www.eizil.com/
5. http://www.alansarhealth.com/
6. http://www.syuhada1981.com/
7. http://www.diarymama.com/
8. http://www.pendekarberkuda.org
9. http://www.saji.my
10. http://www.abangensem.com
11. http://www.enveeus.com
12. http://www.pakarniaga.com/
13. http://www.anarm.net
14. http://www.daddydee.net
15. http://www.sunshinekelly.com
16. http://www.sweetkurma.com
17. http://www.awn.my
18. http://www.mawarmerah2008.com
19. http://www.blogieta.com/
20. http://www.broframestone.com
21. http://www.akmaomar.com
22. http://www.khairilmazri.com
 


Tugasan cabaran iphone 5s

Tulis entri yang bertajuk  “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”  pengisian entri ikut suka hati la nak tulis apa pun yang penting ikut syarat yang ditetapkan yang ada blog tu cepat-cepat buat entri dan carilah masa yang sesuai untuk joint kontest ni.

Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014. Jadi jangan sampai terlepas nanti ada juga yang menyesal tak dapat joint. Kalau hantar selepas tarikh tersebut ia tidak dikira sebagai peserta dan peluang untuk memiliki iphone itu berpindah kepada peserta lain.

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger milik siapa?

1. milik peserta yang joint kontest iphone 5s gajet impian setiap blogger.
2. milik peserta yang bertuah.
3. mereka yang mengikut syarat yang ditetapkan.
4. mereka yang tinggalkan entri di SINI.
5. backlinks blog penaja.
6. yang penting berdoa supaya jadi pemenang bertuah.

Ha, kalau nak tau ia milik siapa kena tunggu masa pengumuman pemenang ^_^ bila tatap lama-lama gambar iphone 5s terasa saya adalah pemenang yang bertuah tu "BESTNYA''.

Sabtu, 9 Ogos 2014

ummaland

Views
Assalamualaikum 

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga buka akaun ni di sebabkan lupa email jadi lambat sikit buka akaun ni tetiba jer ingat mungkin hari ni bezday zira tu yang ingat 10 ogos sapa yang dah buka akaun jemput add ye dan like page, fuhh kena mula dari bawah balik takde sapa like lagi page iuziradotcom.




korang boleh panggil nama saya iu dekat ummaland, tu pun memang nama saya, salam berkenalan sekali lagi di UMMALAND, kepada yang tak tau lagi tentang ummaland ni nak habaq sikit ummaland ini pengasasnya UMMALAND adalah Maruf Yusupov, Jamolidding Daliyev dan Mahmudjan Memethaji sebagai media sosial orang islam. Seorang Muslim dari Uzbekistan yang kini menetap di Denmark.... itu je yang tau sebab zira tau tu pun tengok kat status Irfan Khairi di facebook. Buat masa skarang ummaland sedang diupdate jadi korang kena sabar dan tunggu dia selesai update. Sapa ada daftar  http://www.ushatalk.com/ dia camne ye? ummaland dah masuk sinar harian.

aktiviti gelandangan dan anak angkat

Views
Assalamualaikum 

kami telah adakan aktiviti pada 4 dan 5 julai bermula 11 malam hingga 11 malam keesokannya. Mula-mula aktiviti gelandangan lepastu baru aktiviti ke rumah orang tua, masa aktiviti gelandangan kitorang bahagikan kumpulan agak ramai jugak la dalam satu kumpulan tu jadi yang lain cume ikut dan lihat suasana orang gelandangan yang berada di tepi-tepi bangunan. 

Kalau korang nak tau zira tukang memerhati peserta bagi makanan kat gelandangan maklumlah tengah gila kuasa jap. Sebagai bukti nak buat report untuk program ni zira dan sorang lagi ajk amik gambar gelandangan takut jugak la sebenarnya masa nak amik gambar orang gelandangan tu takut tibe-tibe dia terjaga dan jenis yang ganas maunya kami berdua mencecet lari lintang pukang tinggalkan kumpulan sebab tu amik langkah berjaga-jaga masa ambil gambar takde flash sebab tu gambar kabur je dah macam orang di kehendaki ada gambar muka tara nampak maklumlah camera biasa ja pakai.


masa ni hujan jadi tak ramai gelandangan yang ada, kami jumpa dalam 20-30 orang je yang ada sampai kami bagi guard dan orang ramai yang ada bagi mengelakkan pembaziran makanan. Sian juga ada yang dapat makanan je air sudah habis.

Bila kami abis pusing sogo, masa untuk kembali ke bas.... apa lagi bila sudah sampai bas giliran kami untuk bersahur perut sudah berbunyi minta di isi. Sementara tunggu kumpulan lain sampai kami makan dulu nak tunggu semua ada tak tau sampai bila dorang sampai karang ada jugak perut dendangkan bunyi yang tak patut orang lain dengar. Selepas semua orang berkumpul, aktiviti seterusnya ke rumah orang tua seri kenangan, Cheras. Kami sampai sana subuh dan solat berjemaah.


berkumpul dan bahagikan kumpulan sebelum bagi makanan dekat gelandangan

makanan mula di agihkan

 Sempat pulak amik gambar beramai-ramai bersama peserta.

 Ni adalah salah sorang gelandangan yang sedang tidur, letak makanan tu senyam-senyap takut dia terjaga.

masa untuk kami pulak makan....


Aktiviti bersama orang tua tak terlalu padat sebab taklah dorang terlalu penat, kebanyakkannya mereka sporting memang best borak dengan dorang orang tua ada jugak karenah dorang kena ingatkan jugak suruh puasa kadang dorang tak tahan nak puasa.

kat sana dorang ada yang okey bab agama ada yang tak, yang kurang bab agama kami cuba ajar dorang apa yang patut. Zira kagum gak dorang ada yang hafal surah al-Baqarah. Tempat kat sana memang selesa, dah macam duk hotel bagi tetamu yang hadir untuk buat aktiviti dorang ada sediakan tempat.

 Yang sproting kita layan yang wat hal sendiri biarkan karang tak pasal-pasal kena marah. Kalau nak borang pun jangan benda yang sensetive. Nak crita satu benda lagi masa kat sana ada sorang makcik tu tengok aku ngan aina dok kira bilik pastu makcik tu tegur capak bahasa nogori.... sib baik paham dia tanya kenapa tunjuk-tunjuk tak angin? aku pun pelik, padahal aina kira bilik ada brapa bilik tiap satu rumah tu. pastu makcik tu tanya lagi aina dah cabut lari sabo je la dia tinggal aku sorang-sorang ngan makcik tu dia cakap nogori lagi pastu aku pun cakap kat makcik tu ada kerja sikit nak buat, jadi aku pun cepat-cepat cabut..... masa aku cabut ada dua orang dak laki kat blakang aku makcik tu terus tanya dak laki tu yang aku dengar dia tanya napa ramai orang datang sini? tapi tak tau la dorang jawab apa time tu aku dah cabut.


Tu la kalau sporting sangat tak terlayan tau.... tapi dorang banyak kongsi pengalaman best jugak la dengar pengalaman dorang. Katanya kalau free datang la lagi, kena order bas la cam tu sebab datang pun naik bas kalau pegi sendiri sesat.


Makcik ni memang kretive dia wat macam-macam supaya sesuatu benda tu jadi cantik

semua bekas nia makcik tu yang buat, kretivekan?

Tengok biliknya kemas je pink colour pulak tu.

Masa untuk bergambar

Pakcik ni pun sporting, dia suka join aktiviti yang kitorang buat, Abu tengah calitkan warna kat pakcik tu. Nampak semangat jer pakcik tu nak cop tangan dia.

Tau tak ni kat mane? masa ni on the way pegi bilik bukan lobi hotel tau

Kat sini memang campur ada yang muslim ada yang non muslim. Ingat lagi ada sorang warga tua ni orang cina dia ajak warga tua melayu ni makan petang tapi dia taknak sebab puasa lalu dia pukul tangan makcik tu dia bila dengan makcik tu crita bekas tak tangan dia ada lagi makcik tu ada tunjuk, mungkin warga cina tu tak tau makcik tu puasa Tapi bagus makcik tu tetap puasa walaupun kena pukul.

Semua kenangan hanya dapat rasa sekali seumur hidup jadi hargainya dengan baik. huhu, dah raya baru sempat crita. Kat korang semua.

Bila saya tak dapat tidur

Views
Assalamualaikum 

Dalam hidup semua orang akan ada masalah, tak kiralah masalah camne pun susah atau pun senang, ada juga orang yang suka kongsikan dengan orang lain ada juga orang suka pendamkannya sendiri. Korang yang mane satu suka pendam ke cerita dengan orang lain? kalau zira bergantung jenis masalah tu ada yang pendam ada yang crita.... Cam pelikkan masalah pun ada macam-macam jenis. 


Tetiba jer crita pasal masalah, zira crita sebab tergerak hati bila terasa tertipu memang geramkan bila tau orang tipu kita. Dah dekat setahun lebih baru tau orang tu punyalah berhati-hati simpan rahsia tapi bak kata orang tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua eh, betul ke pepatah ni? main taip jer... bangun tidur terus buat entri (^_^) 


Bila masalah banyak mula la tak boleh tidur terlalu pikir masalah cam gitulah jadinya.... Kalau tak tido pening pulak kepala. Jadi nak tau apa zira buat bila tak boleh tido, jeng,jeng,jeng sebenarnya benda ni takde lah rahsia sangat pun slalu dengar MP3 tak pun dengar something dekat fon. Dengar apa ye?? kat MP3 dan fon, korang pun tau kan kalau korang on MP3 atau fon korang dengar apa, tapi kalau tak boleh tido zira lain sikit ke.... sama je cam korang sebab tak taukan korang dengar apa, slalu on MP3 atau fon slalu wajib saya dengar zikir. Sambil dengar, sambil berzikir dalam masa yang sama dapat pahala tu la tip mencari ketenangan untuk hilangkan masalah buat sementara .


Bila kita ingat Allah kita akan muhasabah diri, kenapa Allah uji kita dengan pelbagai masalah hanya Allah saja yang tau. Ada orang lepaskan masalah dengan jerit dekat tempat tinggi tapi zira kurang suka jerit-jerit ni wat sakit tekak jer suara saya amat berharga cehhhh. 


Kalau terlalu sakit kepala, pastu kepala berdenyut-denyut memang tak tahan rasa kepala cam nak pecah je kepala ni zira akan dengar MP3 pastu tertido sendiri ini pun satu terapi tau bila dengar zikir jadi kita kena slalu ingat Allah, mungkin secara tak sedar kita lupa Allah sebab tu Allah bagi ujian kat kita supaya kita ingat dia. Kadang orang yang menaip ni pun sama jugak lupa diri tu yang dibagi ujian sikit sakit kepala. 


Nak tau juga korang kalau tak dapat tido korang buat apa ye??? ce cite sikit.... 


Ni adalah novel first yang paling tebal di beli oleh saya 900 mukasurat lom habis baca lagi.


Khamis, 7 Ogos 2014

tiket promosi islamic Conference Rashidun Caliph 2014

Views
Assalamualaikum 

Alhamdulillah, ini rezki untuk anda untuk kenal islam lebih dekat sapa yang belom dapatkan tiket anda boleh dapatkan dengan harga RM100 sebelum ni harga RM200. Woow murahkan boleh la anda save budget promoso ini untuk anda yang cepat bertindak dari sekarang je... kalau lambat tiket habis. Skarang masih bulan syawalkan, zira nak ucap slamat hari raya maaf zahir batin kepada semua pembaca blog yang sudi luangkan masa baca blog ni.

Disebabkan skarang semakin busy, tak sempat nak update blog mampu intai-intai je :P ophhhs, jangan marah ja kalau zira intai awk semua >_< tapi tak tau la kalau ada yang suka, ada ke.. ada ke?? cuba senyum sikit :) wahh, tu senyum gatai ka senyum suka? eh bukan sama ke maksudnya....



Sapa yang sebelum ni kata nak beli tiket tapi rasa harga mahal, kini anda boleh dapatkan dengan harga promosi, tinggal berapa hari je lagi tarikh tersebut akan berlangsung.... kepada yang free jemput daftar dan sangat rugi jika anda biarkan masa berlalu tanpa ada aktiviti yang berfaedah.


Jika anda berminat sila daftar ke Tathweer sdn bhd pelbagai aspek yang akan dibincangkan bagi menegakkan agama islam pastinya isu-isu berkaitan perkembangan islam.  


Khamis, 17 Julai 2014

Segmen Siapa Nak Kad Raya? by IZZAATI

Views
Assalamualaikum 


Tarikh tamat: 18 Julai 2014 | 11:59PM
Cara pemilihan? Guna random.org. nak join klik sini 

KAD RAYA UNTUK 25 BLOGGER SAHAJA!
- Duit Raya khas untuk TOP REFERRAL

 
Designed by Miraa Hussin