Khamis, 17 Julai 2014

Segmen Siapa Nak Kad Raya? by IZZAATI

Views
Assalamualaikum 


Tarikh tamat: 18 Julai 2014 | 11:59PM
Cara pemilihan? Guna random.org. nak join klik sini 

KAD RAYA UNTUK 25 BLOGGER SAHAJA!
- Duit Raya khas untuk TOP REFERRAL

Rabu, 16 Julai 2014

bersama Heliza helmi

Views
Assalamualaikum
korang dah baca entry yang lepaskan pasal kem ramadhan kat Sacc convention centre ni nak crita lagi sikit masa Heliza Helmi datang, ramai yang nak amik gambar dia termasuk zira. Kak Helizakan comel, ada sorang peminat dia siap jerit lagi kak saya minat akak sebenarnya tak brapa kuat sangat la dia jerit kalau kuat sume orang dengar.
Selain tu, masa Heliza nak nyanyi ada sorang budak ni asik berdiri dengan Heliza, tak sabar nak bergambar kot.... takut ramai orang bergambar dengan Heliza tu yang dia duk depan je. Masa zira nak amik gambar Heliza nyanyi budak tu yang tersenyum-senyum agaknya dia ingat zira nak amik gambar dia tu yang duduk tak pentas asik senyum jer.
Cer tengok budak tu, dari awal sampai abis Heliza nyanyi dia asik kat situ je.... nasib baik budak tu comei
masa Heliza nyanyi, rasa sebak pulak teringat mereka yang berada di Gaza....
tu dia, belajar dulu cara nak pose sebelum amik gambar dengan kak Heliza
Akhirnya dapat bergambar dengan Heliza ^_^

Isnin, 14 Julai 2014

sinari kemuliaan ramadhan bersama yeos

Views
Assalamualaikum
Akhirnya ada jugak masa nak balik rumah dah lama plan nak buka puasa dengan keluarga, sedih ooo... baru start puasa orang dah dendangkan lagu raya kami yang tak dapat balik rasa sedih ingat mak kat umah. Kebetulan masa tu nak balik tengok satu banner ni memang cantik dan event ni dekat dengan rumah boleh la join.
Pukul 8.30 baru gerak dari rumah sebenarnya dah kelam kabut sebab daftar mula 8.30 tapi cuba relek takut excident pulak nak pandu. Nasib baik sempat, tempat tu sebenarnya ingat-ingat lupa sebab slalu pegi SACC MALL bukan SACC CONVENTION CENTRE. Orang pompuan pegi mall je la yang dorang suka, kalau zira pegi mall confirm tengok baju. Bila dah nak sampai sacc convention bole pulak telajak, ishhh paling tak suka bila telajak jalan nak u turn punya la jauh, jadi kena amik inisiative pandu lambat sikit bila tak tau atau tak ingat jalan. fuhhh akhirnya sampai jugak di sebabkan kawan lama join rasa exited tu terlebih pulak dah lama tak jumpa katakan. Mungkin sebab dia first time koin event tu yang lain macam sikit.
Ni program ke dua yang zira join dianjurkan oleh YEOS, program ni memang lain dari yang lain tak pernah di buat orang pergi 5 rumah anak yatim dalam masa yang sama banyak tu, boleh pengsan nak uruskan sume sedangkan satu rumah pun nak buat kertas kerja kena tunggu masa yang lama untuk di luluskan. Nak cite masa kat umah anak yatim, sampai umah anak yatim je kitorang pergi dekat dewan dorang nampak kemas jugak tempat dia sepatutnya banyak aktiviti yang kami akan buat di sebabkan ada kesilapan iaitu bertembung dengan program student MSU jadi tak banyak yang kitorang buat cuma buat program anyam ketupat dengan bermesra dengan anak yatim je.
Nak anyam ketupat yang tak reti boleh menagis zira asik tak jadi jer... nasib baik ada orang yang berpengalaman boleh dia share ilmu buat ketupat. Bila dia ajar suh masuk sini pusing sini, pusing sana naik pinar kepala tak menjadi je, kalau ada anak mau dia yang nangis golek-golek di sebabkan ketupat tak siap-siap, pastu terus taknak buat, jadi korang jangan jadi cam saya tak jadi terus tak nak buat, Chayoook usaha tangga kejayaan yang zira mampu buat cuma kemas-kemaskan ketupat je... tu pun amik masa berejam tau ish3..... tapi akhirnya cantik jugak ketupat yang telah di kemaskan oleh saya "senyum gembira masa tu".

aktiviti abis pukul 4 pastu bertolak balik ke SACC semula lepas sume berkumpul aktiviti cabutan bertuah bermula, ni yang di tunggu-tunggu dari pagi. Alhamdulillah, dapat monopot nama mula-mula pulak tu di sebut  siap bacakan ucapan lagi malu tau titeww... nak naik pentas tu yang segan sume orang tengok. Kak Heliza pun ada tau comel je dia. Pusingan ke dua, hadiah ironman, pastu pendrive di ikuti power bank, lenovo, samsung dan tab.... hadiah cabutan bertuah makin gempak zira pulak makin stresss dengar sebab dah dapat monopot jadi wat tak tau je la semua tu. Sapa yang taknak gejet-gejet dapat free memang rezki dorang la kalau dapat tu semua.
Kawan zira dapat power bank, suka la dia first time join event dapat cabutan bertuah majlis iftar yang semua orang tunggu termasuk non muslim dorang pun buka dengan kitorang. Sebelum buka ada aktiviti reka baju raya pakai surat khabar dan kotak yeos, punya la cuba mendesign baju-baju tu sume akhirnya jadi dan nampak kemas, ada satu baju ni designnya macam kena cakar ayam tak ke pelik baju cam gitu buat raya, mungkin dia nak buat lain setiap orang idea lain-lain tu yang macam-macam design yang kami lihat
Nak dengar satu cita tak? pengalaman yang di kongsikan masa event ari tu.... seorang non muslim katanya dia pernah cuba puasa masa dia sakit chiken pop dia cuba berpuasa bila puasa cepat baik yang paling dia suka kesan-kesan chiken pop kat kulit takde pun rata je kulit dia. Haaaa, kat sini nak kata banyak kebaikannya bila berpuasa termasuk rehatkan perut untuk penghadaman.
 perasmian kem ramadhan yeos

masa ni sibuk dok pikir nak wat logo apa, di sebabkan sorang je laki dorang kata nak wat tema snowman tapi tak jadi pastu wat la yang simple bentuk love bawahnya bentuk batang pokok.

pergi umah anak yatim, satu bas satu tempat anak yatim.... kami pergi rumah anak yatim di subang iaitu rumah amal cahaya tengku ampuan rahimah.
sonoknya budak-budak ni dapat duit raya dari yeos
aktiviti anyam ketupat, perlukan semangat yang kuat untuk belajar anyam ketupat. Kerja sama amalan yang dituntut.
akhirnya dapat kemaskan ketupat, walaupun tak buat ini satu kejayaan, huhu ada tak cam orang belagak?.
masa untuk berpisah dengan anak-anak yatim, rasa cepat je masa berlalu. 


sampai SACC convention terus amik gambar sementara group dalam perjalanan pulang

Ni la rakan group A2, kami mudah mesra walaupun baru berkenalan.

Yang ni pulak group A, skali dengan plantun bergambar bersama.

tengok la ini adalah hasil rekaan semua group, yang tudung merah tu group zira yang buat nampak kemas jugak kami buat, ada group yang dah nak tercabut design dorang sebab tak kemas.


Ni adalah menu untuk buka puasa ''taip waktu malam nasib baik malam boleh makan kalau tak taip sambil air liur meleleh la sebab tahan makan dan minum" Jemput makan.


Rabu, 9 Julai 2014

jom iftar bersama pada 19 julai 2014

Views
banner ni, sudah terangkan segalanya... kepada yang berkesempatan pada tarikh tersebut bole la datang ke Saloma Bistro berbuka bersama rakan blogger yang lain. Sapa yang join, bagi tau la ye sebab zira pun join tapi kena balik awal sebab naik public transport.
Semoga majlis berbuka puasa ini berjalan dengan lancar, tema ARABIAN NIGHT nampak gah gitu, biasa kalau tema arabic mesti ramai pakai jubah hitamkan.... korang pakai apa macam mana kalau ada majlis bertemakan arabic? 
Sapa yang berminat boleh daftar DI SINI tempat terhad hanya 70 orang terawal ja.


Isnin, 30 Jun 2014

Tathweer Sdn Berhad

Views
Assalamualaikum 
Sebelum puasa pada 28 jun bersamaan 30 sya'ban 1435, persidangan islam yang di anjurkan oleh Tathweer Sdn Berhad dengan kerjasama Denaihati network telah diadakan. Persidangan ini untuk mengajak warga Malaysia yang berminat hadir ke PWTC, dewan Merdeka, Kuala Lumpur pada 30 ogos 2014 yang bertajuk " Rashidun Caliph Conference 2014 ". Persidangan ini adalah untuk berkongsi idea dan pengetahuan bersama ilmuan islam antara tetamu yang hadir ialah :
Persidangan ini untuk mencapai sasaran terhadap maklumat yang di terima oleh orang ramai adalah benar sebagai panduan hidup, tidak lupa juga kepada rakyat Malaysia yang bukan islam juga boleh turut hadir untuk memeriahkan lagi persidangan ini untuk menambah mengetahui ilmu islam yang semakin berkembang. Pemikiran umat manusia yang berbeza-beza boleh dibincangkan dengan ahli panel ilmuan Islam yang hadir. Seminar ini akan berlangsung dari jam 8.00 pagi hingga 9.30 malam pada 30 Ogos 2014.  
Kepada mereka yang berminat anda boleh kunjungi tathweer.com bagi 300 orang pembeli yang pertama harga tiket adalah RM150.00 selepas itu, ia kembali kepada harga asal iaitu RM200.00 untuk menjimat wang, anda boleh daftar awal dengan kadar segera.


 Harga RM150 masih di buka, sebelum ia kembali kepada RM200 anda harus daftar awal


Ini adalah antara blogger yang hadir bersama penganjur iaitu Tathweer Sdn Berhad dengan kerjasama Denaihati network

Sabtu, 28 Jun 2014

salam ramadhan

Views
Assalamualaikum 

Rabu, 25 Jun 2014

kucing comel

Views
Assalamualaikum 

Bila tengok kucing ni tingat kucing kat rumah, tapi kat rumah semua warna oren bila kucing warna hitam datang kucing tu mesti nak gaduh..... mula la kucing tu bercakaran dan sesi kejar-mengejar bermula. Sapa yang kuat dialah yang menang, Geram tengok kucing kat gambar tu main-main mata pulak dengan titew malu tau " Okey, cair jap bila kucing tu main mata" ^_^

Satu hari, sekor kucing dekat umah tetiba kadang asik nak menyendeng je slalunya kucing betina kali ni kucing jantan ke esokan paginya kucing tu dah arwah.... patutlah kucing tu asik datang, masa tak tau tu zira siap tutup pintu sebab kucing tu kacau buat keje kan menyesal tak sudah T_T.


Sekarang ni adak 4 ekor anak kucing, dari kucing yang sama tah bape kali kucing tu beranak pun tak tau sampai anak-anak dia dah besar Sayangnya bila dah besar mesti kucing tu kena langgar sebab suka ikut orang kadang tido bawah kete. kalau terlanggar keta tu, maaf tak sengaja kenapa la dia tak cari tempat selamat untuk beristirehat.

Selamat menyambut bulan ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi. Jangan ponteng puasa tau, kalau tak kena bayar fidiah.... Lakukan tanggungjawab anda sebagai umat islam.


Kem Ramadhan Yeo’s Melalui ‘Titian Serasa Ramadhan’

Views
Assalamualaikum 

kunjung rakan blogger yang telah komen tengok entry dia aktiviti kem, wah bab-bab kem ni memang zira suka ia akan diadakan di Shah Alam Convention Center ( SACC ) pada 12hb Julai 2014 nanti, kepada yang berdekatan dengan shah alam Boleh join untuk memeriahkan kem ni. Walaupun masa piasa adalah hari yang busy akan cuba luangkan masa untuk sertai aktiviti ni. Kalau dapat join kita jumpa di sana tau.




Kepada yang berminat untuk sertai Yuran penyertaan hanya RM10.00 bagi setiap peserta,  termasuk goodie beg (T-Shirt, cenderahati dan sijil penyertaan). Kalau tak join rasa rugi anda akan dapat pengalaman dan rakan baru, yang paling menarik hadiah untuk dimenangi sentiasa menanti anda.


Kalau ada blogger yang join, bagi tau ye.....antara artis yang hadir pada hari tersebut ialah:

  • Heliza Helmi (Academy Fantasia Top 4)
  •  Ben Ashaari (Famous Fitness blogger)
  •  KeQing (Actress and Singer)
  •  Fayse Goh (Astro Talent Quest 2004 Champion)
boleh Rujuk laman web Yeo's di bawah :


Isnin, 23 Jun 2014

Women Online magazine

Views
Assalamualaikum 

Sapa kat sini pernah baca majalah online? memang menarik artikal yang anda di situ seperti fesyen wanita yang berhijab, tip pengurusan kewangan dan diet yang sihat. Bagi mereka yang tidak pernah baca majalah online anda boleh layari laman web www,wom.my. Baca majalah online lebih mudah, jimat malah banyak input yang dikongsi.

Antara tajuk yang menarik di www.wom.my ialah cara jadi menantu idaman ibu mertua. Ini sesuai bagi mereka yang belum kawin ciri-ciri mana yang ibu mertua anda suka. kesemua tip ini sangat mudah anda praktikkan dari sekarang tetapi anda harus sabar untuk lalukan kesemuanya. Mudah-mudahan tip ini dapat membantu mengeratkan silatulrahim anda dengan ibu mertua. 


1. menghormati orang tua

2. cari persamaan
3. penuh prihatin
4. berfikiran positif
5. selalu kepa
6. minta pandangan dan nasihat orang lain

Semoga tip ini membantu anda menjadi menentu yang di cari, terdapat juga ekstra tip di majalah online ini nak tahu apa tip yang ada jom baca majalah online wanita


tip yang ni zira rasa memang sweet, entri yang bertajuk bercinta selepas kawin masing-masing mesti malu-malu kucing nak jumpa bakal suami/isteri. Bagi zira bercinta selepas kawin lebih digalakkan selain mengelakkan maksiat berlaku ia juga dapat mengekalkan hubungan selepas kawin dan bercerita kisah zaman kanak-kanak bersama pasangan. Perkawinan yang ditentukan ahli keluarga bukanlah perkara yang asing tetapi ini sudah lama berlaku sejak zaman ibu bapa kita lagi. 


Jangan anda membantah jika ibubapa anda sudah carikan pasangan untuk anda, mungkin dialah yang terbaik untuk anda atau jika anda sudah ada pilihan sendiri lebih baik anda berbincang dengan ibubapa anda terlebih dahulu kerana kita akan bersama pasangan hingga tua. 

tip yang telah dikongsikan oleh majalah online wanita ialah:

1. membuat temu janji
2. jaga hubungan dengan keluarga mertua
3. berterus terang dengan pasangan anda
4. buka hati anda
5. mendapatkan zuriat

Bagi mereka yang belom ada jodoh atau sibuk dengan aktiviti hariah sehingga tiada masa untuk cari jodoh anda boleh minta ibu bapa anda carikan jodoh untuk anda. Pilihan kita belum tentu terbaik, pilihan ibubapa mungkin terbaik, tetapi pilihan Allah sentiasa terbaik. Setiap orang sudah ditentukan jodoh tetapi anda haruhlah berusaha untuk mencari jodoh anda sendiri. Memang menarik tip yang telah dikongsikan semoga anda dapat pasangan yang terbaik dan kekal hingga ke syurga. 


Bagi mereka selepas kawin banyak perbelanjaan yang perlu dikeluarkan dan berkongsi perbelanjaan dengan pasangan. Kehidupan selepas kawin berbeza dengan sebelum kawin, selain perbelanjaan yang perlu dikongsikan dengan pasangan anda harus pandai bahagikan masa dengan kerjaya. Pengurusan kewangan perlu dirancang dengan baik supaya tiada masalah kewangan  pada masa hadapan juga bagi mengelakkan hutang keliling pinggang. 


Tip menarik yang telah dikongsikan adalah :

1. berwaspada ketika berbelanja
2. rujuk oang berpengalaman
3. tetapkan matlamat selepas kawin
4. agihkan pendapatan
5. rekod perbelanjaan
6. kerap berbincang bersama
7. Keluar dari bebanan hutang
8. kumpul duit lebihan

pengurusan kewangan yang baik dapat memberi kebahagiaan terhadap keluarga anda dan ia dapat menjamin kehidupan yang lebih selamat dan harmoni. Bagi mereka yang rasa yang terlalu boros atau tak boleh kawal diri dari membeli anda digalakkan membaca teknik kehidupan selepas kawin.  Majalah online ini banyak membantu uruskan kehidupan kita seharian dan beri cadangan yang kita tidak terfikir, serta banyak idea yang telah dikongsi dengan pembaca.



Selasa, 17 Jun 2014

dugaan yang bakal datang

Views
Assalamualaikum

Ni dah masuk semester baru makin sibuk, mana taknya banyak program yang bakal kami buat ada yang tak selesai lagi zira ni jarang nak ada jawatan-jawatan kalau join je program ni rajin la tapi kalau nak hendle memang susah. Program yang bakal di buat nanti dekat rumah orang tua jadi kalau ada sapa-sapa nak bagi sumbangan apa-apa kat warga tua kat sana boleh bagi tau zira di SINI.

ketahuilah bahawa bukan senang nak buat program sampai pening kepala pikir tentetif apa nak buat, tarikh mana yang sesuai nak buat. Tu la kena batang idung sendiri kadang kita asik cakap program tu tak best ni tak best, bila sendiri nak buat program siap amik berminggu-minggu pikir. Walaupun sekarang sibuk rasa kepuasan buat sesuatu program memang berbeza.

Nak tau tak rumah orang tua ni bukan semuanya normal kadang dorang okey kadang tak, fuhhhh tak tau camne nak hadapi program ni semoga semuanya berjalan dengan lancar. setiap orang ada karenah, karenah kanak-kanak dengan orang tua memang lain, nantikan mengalaman saya di rumah orang tua. Okey, nanti bila program selesai zira cite pengalaman kat sana pulak ye.



 
Designed by Miraa Hussin