' +''; +'

18 Ogo 2015

duchess.closet


Ada berita gembira buat warga shah alam, ada butik baru buka duchess.closet untungnya la siapa yang menetap dekat situ, senang nak shopping baju raya nanti. Boleh servey sekarang harga sangat berpatutan dan mampu milik bertempat di alam avenue 2 shah alam.

Di duchess.closet ni bukan sahaja ada baju dan jubah malah aksesori wanita pun ada. Pelbagai design yang pasti akan menarik keinginan korang untuk datang ke Shah alam. Handbag yang di perbuat daripada kulit adalah 100% jadi ia tahan lama dan sangat berbaloi kalau korang dapatkan satu.



Ni antara koleksi di duchess.closet



Vlog Shazreen Fazlynda , comei je orangnya, dapat juga begambar dengan beliau. meh siapa yang belum kenal klik je link ni https://youtu.be/QoFmmh4m2GQ orang pompuan walaupun banyak baju tapi tetap cakap takde baju huaaa "terasa ceq"




With owner ‪#‎Duchesscloset‬ tengah pegang kad ittew la, ceria je orangnya. Tak rugi kalau ualls shopping kat sini, lagi jimat adalah. 


Jom tengok video ni

17 Ogo 2015

Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Setiap wanita pasni inginkan keselesaan dalam melakukan apa-apa pekerjaan. Apabila kita selesa melakukan pekerjaan ia tidak akan mengganggu ibadah kita dan ia akan membuatkan ibadah lebih baik dan sempurna.



 "Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria" seperti Telekung Reehans menjadi Pilihan Muslimah kerana design dan reka bentuk berlainan dengan biasanya kita lihat. Jahitan yang sangat kemas dan kelihatan eksklusif, bergaya serta moden ia sesuai untuk dijadikan hadiah kepada orang tersayang atau untuk kegunaan kita sendiri. Apabila seseorang itu ingin mendirikan solat pasti mereka ingin melakukannya dengan sempurna, kesucian fabrik Telekung Reehans memberi keyakinan seseorang menghadap ilahi. 

Zaman semakin moden membuatkan kekretifan Telekung Reehans wujud yang penting rekaannya tetap menutup aurat mengikut garis panduan syarat sah solat. Pelbagai warna yang direka pasti akan menarik minat wanita muslimah untuk memilikinya. Material yang di gunakan seperti English cotton dan Italian Valentro adalah berkualiti tinggi oleh itu ia memberi fokus dan khusyuk dalam solat. 



Pelbagai koleksi Telekung Reehans:-




  • Reehans Rania
  • Reehans Nur
  • Reehans Balqis


  • Telekung Reehans Rania

    Telekung ini sesuai untuk wanita yang minat warna lembut ia mempunyai dua pilihan warna iaitu pink dan putih. Jenis fabrik yang digunakan ialah Italian Valentro sangat lembut dan selesa apabila dipakai. 

    Dua pilihan warna telekung Reehans Rania 

    Telekung Reehans Nur

    Telekung ini juga dari fabrik Italian Valentro, bercorak kosong dan ia kelihatan tidak serabut rekaan telekung ini seperti jubah corak yang terdapat pada telekung Reehans Nur ini hanya di bahagian bawah sahaja dan mempunyai 7 jenis warna, jadi kepada penggemar warna selain putih boleh pilih Telekung Reehans Nur untuk digunakan ketika solat. 


    Walaupun bermacam jenis warna tetapi ia sesuai di gunakan semasa solat kerana warnanya tidak terlalu terang sehingga menjadi perhatian orang ramai untuk melihatnya. Warna yang lembut memberi ketenangan kepada seseorang ketika beribadah. Perkara yang penting bagi wanita apabila memilih telekung ialah tidak panas apabila memakainya ketika solat.

    Telekung Reehans Balqis

    Jarang kita lihat telekung yang bercorak bunga kecil untuk pakai ketika solat. Sesiapa yang inginkan kelainan agar kehidupannya nampak lebih ceria boleh dapatkan Telekung Reehans Balqis, ia terdapat 24 jenis pilihan mengikut cita rasa pengguna. 

    Material yang digunakan untuk Telekung Reehans Balqis ialah English Cotton, Telekung Reehans ia special sedikit kerana terdapat dua saiz yang di reka iaitu M dan L. 


    Kepada mereka yang mahukan telekung yang bercorak boleh pilih Telekung Reehans Balqis untuk mengetahui saiz yang sesuai anda boleh dapatkan saiz yang ada supaya lebih selesa ketika dipakai.
    • Saiz M : Sesuai bagi mereka yang ukuran tinggi diantara 140cm - 160cm.
    • Saiz L  : Sesuai bagi mereka yang ukuran tinggi diantara 150cm - 175cm.
    Hukum wanita solat tanpa memakai telekung

    Sesiapa yang tidak mengetahui hukum wanita solat tanpa memakai telekung? hukumnya adalah sah dengan syarat hendaklah menutup aurat dan ia suci dan bersih daripada najis. Jadi tidak kisah apa yang anda pakai ia sah walaupun berwarna-warni. Pakaian yang ketat dan nipis tidaklah di anggap menutup aurat dengan sempurna. Apabila aurat terjaga in sha Allah solat terpelihara dengan tagline Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria, ia memberi inspirasi kepada kita untuk menjaga aurat ketika solat kerana solat adalah tiang agama. 

    Info Lanjut dan Tempahan
    WhatsApp/Tel: +6011-14481591
    Email: reehanstelekung@gmail.com
    Facebook: Reehans Telekung
    Website: www.reehans.com

    Kepada mereka yang minat menyertai kontest boleh klik di SINI  , tarikh tutup penghantaran ialah 15 September 2015


    Akhir kata, Telekung Reehans mempunyai pelbagai pilihan ia juga terdapat banyak jenis yang kita boleh pilih. Pakaian yang menutup aurat memberi kesempurnaan dalam solat. Telekung ini keluaran bumiputera yang beragama Islam jadi anda tidak perlu rasa ragu-ragu untuk memilikinya. Solat adalah perkara Wajib bagi umat islam dan kita wajib menunaikan walau dalam apa cara sekalipun yang penting aurat terjaga. 

    13 Ogo 2015

    open house 2015

    Assalamualaikum 

    Benda yang korang suka selain dapat duit pastinya sang perut. Undangan ke rumah terbuka akan bertaburan ke sana-sini sehingga terpaksa menolak kerana tidak sempat. Aku akan buat entry sekali gus "gelak sambil taip entry" sebab malas nak buat satu-satu. Tempat yang pertama yang aku pergi rawang, dekat sana punyalah jauh nak sampai ambil masa nak dekat dua jam sebab salah masuk jalan, budget pukul 8 lebih sampai tapi kitorang sampai pukul 9 lebih, benda nak jadi redho je la. Untuk mereka yang gemar makan kambing golek pasti tidak akan melepaskan peluang merasainya kerana harga sekarang yang semakin tinggi. 


    untuk pengetahuan korang aku cuma kenal sorang je blogger masa tu sebab kebanyakannya dekat sana pakar marketing jadi tak brapa kenal sangat cuma beberapa orang saja yang sempat aku borak dalam keadaan yang hujan dan malap jadi aku tak ingat siapa yang aku borak hari tu. Kasihanilah aku, sekejap sungguh memori ingatan ni untuk mengingati seseorang.




    Seterusnya kitorang terjah rumah blogger Ujang, Aku ikut jer Nina sebab dia lebih kenal dan lagipun ia berada di bandar baru bangi memang senang nak terjah kolej kami dekat bukit mahkota tapi apa yang di plan tak jadi cuma satu rumah je dapat pergi masa hari tu T_T cedih.

    Anyway, terima kasih kepada Abang ujang kerana menjemput kitorang. Datang macam kanak-kanak nak beraya ke rumah minta duit raya, kecoh lol. Kalau nak tahu aku ni sebenarnya pemalu tapi di sebabkan gemar mencari kenalan baru dan ingin meluaskan networking buat muka selamber badak je tetapi sebelum tu aku kenalkan diri juga dengan abang ujang. aku ingat abang ujang ni yang buat majalah ujang sapa yang tak tau apa itu majalah ujang pegi beli sekarang pemes majalah tu ia menjadi lagen sehingga sekarang. Ceritanya sangatlah simple tapi padat dengan cerita lawak dan boleh di jadikan motivasi kepada anak muda sekarang. 


    Masa sangat cemburu dan semakin jelez sebab itu aku tak dapat jumpa En.mimpi masa open house dia. Mula-mula je happy sebab En.mimpi sendiri yang invite aku suruh datang ke open house dia dan mengatakan akan tunggu kami. Wah, terharu..... retis tunggu titewwww tapi apekan daya kita hanya mampu merancang.



    aku sangatlah cemburu tengok inaainaa, kak meeya, dan yazid dorang dapat pergi open house en.mimpi

    open house di subang pun tak dapat datang kerana ada perkara yang tak dapat di elakkan. Untuk memperguna masa yang ada kitorang pergi ke IOI, kebetulan jumpa Abang Sado iaitu blogger Ben Ashaari bersama Qaliff yang tengah merengek, aku pun tak tau dia nak apa masa tu sampai jumpa Nina pun dia macam gerun je nak dekat. hahaha " nasib hang la nina".

    aku teringin sangat nak main ais sketing tapi dengan berpakaian dress macam tak sesuai je lagi pun baru nak belajar meluncur atas ais lain la dah pro dan power meluncur ais siap boleh buat gaya ala-ala peserta sukan olimpik takpe la kalau aku pakai dress. Ini baru nak belajar, kalau terjatuh kedebakkk macam nangka buat malu jer jadi nak belajar kena pakai yang bersesuaian terlebih dahulu.


    Jadi aku cadangkan pegi main bowling walaupun berpakaian dress, ini first time main bowling pakai camtu. Ratu longkang sebenarnya takde mood nak main bowling sebab tak dapat jumpa EM walaupun rakan-rakan kata serius sikit main. Niat nak pergi open house lama-lama melencong ke tempat lain untuk mengelakkan pembaziran masa. 



    bagi ruang sikit, ratu longkang nak main


    Cuba tengok kami, main bowling dengan perpakaian sopan santun, Fuhhhh kasi jampi sikit 

    Okey, hari yang seterusnya beropen house ke rumah shikinLepas pusing sana pusing sini, finally sampai juga. First time aku datang ke rumah dia, ha, bayangkanlah... tengok west pun salah jalan jenuh nak patah balik makin jauh perjalanan. Rasa nak marah west je, apesal tak cakap dah nak sampai?? kang dah telajak.


    Di sana kami berkumpul untuk terjah ke rumah seterusnya, lebih kurang kitorang konvoi reramai seronok tau serbu rumah orang tuan rumah pun happy tengok tetamu datang awal. Katanya tengok tetamu menjamu selera pun dah kenyang.



    harap semua dapat bezakan kami dan kerusi


    dah la amik gambar kat tengah pagar, elok je kete polis lalu.

    Masa open house MahaMahu dia ada buat contest, semakin meriah majlis open house Maha....ramai yang berebut untuk jadi pemenang bertuah. Macam-macam gaya aku tengok dorang bergambar, ada yang  ambil gambar makanan, wefie, dan selfie. Tak sabar nak tau pengumuman pemenangnya siapa? instagram aku jemput follow


    Wahhh, Maha di kelilingi gegadis


    Sempat juga kami berwefie sebelum ambil makanan, tuan rumah tengak busy layan tetamu kat belakang tuuuu je. Tenmgah pikir apa tah sambil usap dagu. 

    Rumah yang terakhir kami terjah ialahlah Acul, mestiu semua orang kenai dia. Katanya masakan open house kat rumah dia tu acul yang masak sendiri. hehe. Semangat nak buat open house huntung bakal isteri dia nanti ringan tangan suami masuk dapur tolong.


    Ai, tuan rumah macam nak menyorok kat dinding dah sama baju ngan dinding. apa-apa pun sedap makanan yang di sediakan sampai tak larat nak makan :)

    Ini kali pertama aku pergi open house dengan blogger dan konvoi bersama memang seronok tak terhingga datang ramai-ramai serbu rumah orang pastu makan. Tu je la kejenya, Alhamdulillah rezaki tahun ini dapat beraya dan beropen house bersama.

    selepas bersalaman, muahh kawan-kawan kiri kanan aku, nina dan yang lain menyinggah ICT pantang ada masa sikit mesti nak berjalan. Ini je la peluang untuk berjalan alang-alang penyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan.

    Nina dan aimi dah macam nak kena tendang dengan pak panda dah nasib baik dorang sempat elak. 

    Terer dorang dah macam ternah belajar kongfu ja, aku mampu tutup mata je. Padahal, tengah tengok dorang berkungfu dengan panda. Tak paham napa kamera ni kelihatan nak aku tudur masa di snap. Banyak juga tempat menarik kat sini rupanya tak tau pulak penah pergi sekali ja. Okey inilah cerita yang ringkas tentang open house.

    5 Ogo 2015

    Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015




    Jom join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
    Antara hadiah yang ditawarkan adalah :


    + 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
    + 2 keping tiket Aquaria KLCC
    + Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
    + RM30 Voucher Parkamaya
    + RM150 Voucher Parkamaya
    + RM50 Voucher Pak John Steamboat
    + Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
    + Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
    + Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
    + Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
    + 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)


    nak join klik SINI
    Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.

    30 Jul 2015

    rezeki di bulan syawal

    Assalamualaikum 

    Dekat sini siapa masih mood raya walaupun sudah masuk kerja/ belajar? Ehem, aku pun masih dalam mood raya sebab tak sempat beraya dengan kengkawan. walaupun cuti seminggu mengalahkan orang bekerja tapi tak boleh beraya ramai yang cuti  tiga ke empat hari, kalau ramai yang dah mula bekerja tak kan nak pergi raya. Im lonely, anyone want to raya with me? 

    Kebiasaannya, selepas seminggu syawal pasti akan ada rumah terbuka.... alhamdulillah kali ini aku banyak invitation jumlah semua minggu ni 7 buah rumah. Minggu ini sahaja tau minggu depan tak tau ada ke tak. Jadi kena ambil kesempatan makan sampai kenyang, huhu.... sesiapa yang tinggal dekat bangi harap jemput aku la ye. Terharu sangat bila ramai yang invite aku ke open house, terasa diri ni sangat penting dan di hargai. *muahh cikit* 

    Sebelum menjadi seorang yang busy, aku kena siapkan kerja bagi mengelakkan kehidupan menjadi huru hara. Kalau ramai yang jemput ke open house tiap hari amatkan happy dompet aku kerana tidak perlu mengeluarkan wang sesen pun tetapi yang pastinya paling happy adalah perutku kerana tiada lagu yang akan berbunyi daripada perutku seperti lagu raya. " orang kata perut kenyang hati senang ".



    Kalau sempat nanti aku ceritakan kat korang entry open house tapi kalau aku rajin dan datang mood nak buat entry satu persatu tapi jika kelamasan menjelang aku cerita satu entry terus, hamik kau terkebil-kebil nanti korang nak baca, mesti korang tak kisah sebab dah lama sangat tak buat entry tu yang idea kelaut di hanyut oleh ombak. 

    kalaulah dekat bilik ada internet sudah pasti kerajinan buat entry tu datang sebab masa kat bilik banyak idea sampai tercurah dan tertumpah kalau dah ada idea tu kena terus buat kalau tak ia akan hilang sekelip mata. 

    pray MH!7

    Nahas MH17 Terhempas di Ukraine