' +''; +'

25 Mac 2015

Harum soap

Assalamualaikum 

Kepada yang dah lama mencari produk untuk hilang bau badan, korang boleh cuba harum soap. Siapa yang tak pernah dengar produk ni meh nak habaq berita gembira untuk hampa sat. Ni pun baru tau ada produk harum soap kalau dah lama tau, mesti promot kat korang awal-awal. 

masa nak buka plastik harum soap ni kan, nak tau bau dia Allah wanginya. Ramuan harum soap adalah.... Eh, dah macam nak bagitau ramuan masakan pula huhu, okey bahan-bahannya adalah rumpai laut, tawas, apple stemcell, tomato stem, aqua, glycerin,
glutathione, myristic acid, sodium lauryl ether sulfate dan hexapeptide sebab tu la wangi jer.



ini pun sesuai untuk orang yang aktif bersukan sebab boleh hilangkan bau badan yang bucuk masyam tu dan ia membasmi kuman yang menyebabkan badan kita berbau, ha... tang ketiak jangan lupa na gosok lama sikit bagi wangi, kekadang bau badan sendiri pun aku macam nak pengsan sebab masyam "taip sambil tutup hidung" eh, dah wangi la sekarang.

Wisau juga kalau ada orang yang pengsan bila bau badan yang membuatkan dorang tak senang. Selain ketiak yang membuatkan kita sendiri nak pengsan, korang boleh guna ditempat yang sensitive sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan kawasan yang lain. 

Alhamdulillah, lepas pakai harum soap ni bau bucuk dah hilang korang kena cuba tau nasib baik sebelum jumpa harum soap ni takde sapa yang pengsan. 

Kelebihan lain, ia boleh hilangkan masalah kulit, sapa yang ada masalah gata-gatal, kutu air atau masalah kulit yang lain boleh cuba dan guna secara rutin. 

Siapa rasa dia ada masalah kulit sensitive ia tak mengakibatkan alergi pada semua jenis kulit tau jadi korang boleh cuba.

Cara hilangkan bau badan bilas secara teratur. Kalau rasa ada bahagian yang tak di bilas pastikan bilas bersih-bersih sebab kalau masih ada kuman yang aktif di badan korang dan masih berlegar-legar pastikan kita bunuh dia "kejam tak?" sebab bakterialah yang menyebabkan badan kita berbau jadi kita kena balas dendam terhadap bakteria dengan menggunakan harum soapJika bakteria mati, maka bau badan secara automatik akan 
menghilang. 

Bukan susah pun nak guna, korang boleh pakai masa nak mandi, baunya sangat harum dan akan lebih disenangi bila bersama rakan dan orang tersayang.

sapa yang tak sabaq nak cuba sampai terasa keharumannya cepat-cepat cuba.

PAGE : HARUM SOAP 
PESAN NENEK : PAGE PESAN NENEK
INSTAGRAM : @HARUMSOAP 
HASHTAG : #HARUMSOAP


ni baru keluarkan dari kotak, tak habis-habis hidu bau dia, suka sangat ni nak bagi tau harum soap ni memang harum tambah wangi buktinya aku sampai amik bau kotak dia... hahaha terserlah keharumannya disitu.
  • Efektif untuk menghilangkan bintik-bintik hitam
  • menghilangkan bekas luka dan jerawat
  • efektif untuk pemutihan kulit
  • menghilangkan gatal-gatal badan
  • menghaluskan kulit
  • membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis
  • mewangikan dan melembabkan kulit
  • mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipbat yang lain
  • sesuai untuk badan dan wajah
  • selamat digunakan dan tiada kesan sampingan

Ni testimoni yang dah pakai harum soap. Seronokkan bila masalah kita dah selesai. ^_^

okey, nak pergi bilik kawan kejap malam ni nak buat malam berinai, inai dekat jari dah nak hilang walaupun sekarang tengah mood exam kena la juga rehatkan minda dan jari yang lenguh bila asik menulis ja.

akhir kata doakan kejayaan saya di dunia dan akhirat. Amin.

10 Mac 2015

iprice cara nak jimat dengan shopping online

Assalamualaikum 

Rasa seronok bila dapat tahu macam mana nak dapatkan Coupon, Discount dan voucher codes serta offer terbaru dan sentiasa di update dari semasa ke semasa untuk kita berjimat apabila hendak bershopping online. Aku akui setiap kali nak shopping mesti kita nak cari harga yang murah supaya dapat berjimat mengikut budget yang kita ada. Setiap online shopping pasti aku klik link dorang nak tengok harga setiap barang yang dorang jual. 

Kenapa nak klik link setiap online shopping? sebab masa tu aku tak tau macam mana nak survey barang yang mana murah dan tak tau macam mana nak cari coupons dan diskaun yang latest, biasanya mesti akan terlepas tarikh. Kalau cari kat ternet biasanya barang yang aku nak takde tak pun dah soldout... T_T

masa klik link blog INI aku seperti terjumpa stu web jimat, rasa syok pula baca dan ia ketemukan aku website iprice.my yang menyediakan voucher, offer dan sales membuatkan aku tertarik dengan penjimatan yang disediakan serta akan menarik perhatian korang juga. 
Cuba korang tengok harga sebelum dan selepas diskaun memang boleh jimat bukan setakat RM50 ke RM100 tapi korang boleh jimat lebih dari itu. 


 iprice.my memberi kemudahan dateline dinyatakan di setiap code yang disediakan untuk kemudahan pengguna, dan akan membuatkan akaun kita menangis kerana kekurangan nombor digit yang ada di akaun bank kerana shopping online tetapi memberi kepuasan kepada diri kita dan tidak perlu bersusah payah keluar rumah apabila menginginkan sesuatu barang yang sedang panas dipasaran.

iprice.my juga listkan produk-produk promosi yang terkini dari brand popular seperti Zalora, Lazada, VINCCI, Hisense, Marsstar, Santa Barbara, American Tourister, Mitsubishi, MOTOMO,  dan banyak lagi brand lain yang anda perlu lihat sendiri supaya anda akan lebih WOW (teruja) sehingga ingin lihat satu persatu sales yang ada di laman web tersebut.

 apa yang menarik di iprice.my,
  1. Coupon, Discount dan voucher codes disediakan khas kepada pengguna.
  2. memudahkan pencarian code terbaru 
  3. latest sales dan offer sentiasa di update 
  4. save budget dan tak rugi jika pandai berjimat menggunakan code dan voucer yang ada. 
  5. kalau nak dapatkan notification latest update segala sales dan voucher code, boleh sign up FREE di http://iprice.my/shop/
Lepas ni, boleh la aku cuba perkhidmatan ni untuk jimat dan beli barang hantaran, eh.... cuma wat survey jer, kalau borang berminat boleh tengok diskaun yang terkini. 

6 Mac 2015

Lelaki

Assalamualaikum 

Sebenarnya, tak tau nak taip apa tapi buka youtube tengok tapi ni macam bet jer tak pernah dengar lagu siti nurhaliza bertajuk lelaki kalau korang dengar mesti tiba-tiba sebak di dada sampai nak mengalir air mata, aku yang menaip pun rasa macam nak menangis T_T.

Rentak lagu dia yang bagi aku fefeling sedih atas kehilangan Tuan Guru Nik Aziz, lagi sedih bila tengok ada orang caci dan hina dia, bertambah sedih korang pun akan ikut sedih tak caya kena tengok dulu baru tau, apa perasaan korang bila berada situasi cam tu? tapi allahyarham Tuan Guru Nik Aziz tetap cekal hadapi dugaan dan cabaran atas ujian yang Allah beri.

Walaupun aku tak berapa kenal beliau, tapi jangan cakap yang bukan-bukan jika kita tak betul-betul kenal seseorang. Bila pemergiannya baru kita nak kenang jasanya itu dah terlambat, kalau nak kenal jasa seseorang sepatutnya masa hayatnya hidup baru rasa diri dihargai.


semoga di tempatkan orang yang beriman.

yang aku tau tentang beliau ialah seorang yang merendah diri,dapat menguasai kitab Asmuni ( sebuah kitab nahu yang agak tinggi) beliau juga menulis buku  antaranya ‘Mengapa Saya Tidak Masuk Kristian’ dan beberapa buah buku telah diterbitkan mengandungi siri-siri kuliah dan ceramah serta merupakan keturunan Raja Jembal

Selain itu, gemar bersolat dalam keadaan gelap, gemar Berqiamullail, seorang ahli politik & pemimpin yang hebat, mendalami ilmu agama sejak kecil dan berkahwin pada Usia 34 tahun & dikurniakan 10 Anak. 

27 Feb 2015

Tip : cara kurangkan sakit kepala

Assalamualaikum 

Aku kalau belajar tak sakit kepala tak sah, banyak benda nak kena fikir, dari benda kecik sampai la ke besar. Makin dipikir makin sakit kepala tuh... sampai kepala ni berdenyut-denyut ( okey, sapa pernah rasa macam tu? ) masa tu kepala ni macam nak pecah je tapi tak mungkin cuma kesakitannya tak boleh nak cakap Allah saja yang tahu sampai nak sujud pun tak boleh lelama T_T sedih. 

Masa tak tau cara hilangkan/kurangkan sakit kepala. Apa lagi aku akan tidor konon-konon supaya kesakitan dikepala hilang, dan bangun tidur kepala akan segar-bugar tanpa sakit kepala tapi sangkaan aku meleset ia reda sekejap jer. Nak cakap aku migrain yang tu aku pun tak pasti sebab ciri-ciri orang yang hadapi migrain cam takde je.

Kalau korang yang hadapi masalah camni apa yang korang akan buat?? adakah korang akan golek-golek kat katil supaya ia reda tak pun reda je la tanpa buat apa-apa? 

Alhamdulillah, bila aku ikut tip yang kawan aku sarankan ia semakin baik dan kepala pun ringan jer. Korang pun boleh ikut tip ni tau memang bagus la yang penting niat kita nak ia pulih kena ada. Masing-masing bagi tip dan cara yang baik untuk aku hilangkan sakit kepala ni T_T terharu u all sangat prihatin.

Ada yang sarankan minum makanan sunnah, Rendam kaki dgn air suam, minum air cap badak la atau pun minum air bali atau air kelapa. Semua ni tip bagus tapi masa ni memang dah tak tahan sangat-sangat nak dapatkan semua tu ambik masa pastu hari semakin malam. Masa tu aku rehat kejap tetiba masuk mesej ada yang mengatakan amik air. selawat lepas tu, letak sikit kat kepala bakinya minum. Niat kerana Allah, baca alfatihah skali. aku ikut tip yang last sekali sebab ia mudah dan cepat, Alhamdulillah berkesan sekarang kepala aku dah semakin kurang denyut nak buat kerja pun senang. Terima kasih semua atas perkongsian tip yang diberi.


Korang pun boleh baca ayat ni untuk kurangkan sakit kepala

Awesome Giveaway Part 4 by FatinDiana

Assalamualaikum 

 Tarikh tamat: 21th March 2015, 10pm

Siapa yang berminat jom joint KLIK SINI

Hadiah menarik menanti anda:-

Hadiah misteri x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM10 x 2
Cash RM20 x 1
Tudung plain AJ x sehelai
Shawl butterfly x sehelai
Tudung instant (sehelai) & tshirt (sehelai) x 1
PREDATOR ELITE FAT LOSS x 1 kotak
Mini teddy bear x 1
Button badge x 1
1 botol Choco Rice x 2
Peppermint Shaklee bernilai RM45 x 1 botol


Syarat syarat :

1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Awesome Giveaway by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.


pray MH!7

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine