' +''; +'

30 Aug 2016

peluang pekerjaan selepas belajar di SHRDC


Sekarang nak sambung belajar yuran kemain mahal lagi, tapi orang kata nak ilmu kena belajar. Siapa yang tengah cari tempat sambung belajar lepas SPM atau Diploma/ SKM tahap 3, taklimat Pembangunan Program Kemahiran yang telah dianjurkan oleh SHRDC bertempat di Shah Alam yang memberi peluang kepada mereka untuk sambung belajar

Untung korang kalau sambung belajar dekat sini, jika ingin ceburi kerjaya kejuruteraan & teknologi terutamanya lelaki korang boleh sambung SHRDC (Selangor Human Resource Development Centre) banyak kelebihan yang di tawarkan antaranya :
  • persediaan ke alam pekerjaan
  • yuran ditanggung sepenuhnya melalui geran latihan kemahiran
  • elaun RM300 sebulan & elaun tambahan dari syarikat min RM300 semasa tempoh latihan sangkutan (OJT)
  • Peluang pekarjaan

Selangor Human Resource Development Centre (SHRDC)

Tak sangka ada tempat yang menawarkan perkhidmatan percuma malah kita yang di bayar jika sambung belajar di sana. SHRDC adalah pusat pembelajaran dan latihan industri yang ditubuhkan melalui kerjasama kerajaan malaysia, kerajaan Negeri Selangor dan industri. 

Tujuan SHRDC di wujudkan adalah untuk memberi latihan dan mempertingkatkan kualiti individu demi melangkah ke alam pekerjaan. SHRDC ditubuhkan pada 14hb Febuari 1992, masa ni aku baru setahun masih terkedek-kedek belajar berjalan. 

Program SHRDC terletak di syeksen 13 Shah Alam berdekatan dengan Tesco Extra. SHRDC juga bekerjasama dengan banyak syarikat antaranya Panasonic, Dell, Standard Chartered, Motorola dan banyak lagi. 

Masa belajar dulu banyak lebih kepada teori sedangkan sekarang dalam bidang pekerjaan juga mahukan pekerjaan berpengalaman iaitu praktikal dan skill yang cekap agar sesuatu pekerjaan boleh di siapkan dengan pantas dan cepat.

Program yang ditawarkan di lepasan SPM

Objektif Program
  1. Memenuhi permintaan terhadap kemahiran teknikal bagi sektor perkilangan
  2. membangunkan karier pelatih dengan memberi peluang latihan
  3. memberi peluang mendapat kelulusan dan persijilan
  4. Memberi peluang pekerjaan
Program yang ditawarkan
  • WTTP - industrial Automation Engineering (Penyeliaan Kejuruteraan Industrial Automasi), tempoh program hanya 18 bulan latihan & OJT. 
  • WTTP - Solar Technology (Pemasangan & Penyelengaraan sistrm solar), tempoh program hanya 6 bulan latihan & OJT
  • YES - Manufacturing Technology ( Kejuruteraan Teknologi Pembuatan), tempoh program hanya 6 bulan latihan & OJT.
Syarat kemasukan 
  • Rakyat Malaysia
  • Lepasan SPM
  • berumur 24 tahun dan kebawah
  • tidak bekerja sewaktu berlangsungnya program


Bagi program yang ditawarkan untuk belia lepasan SKM tahap 3 & Diploma

Objektif program
  • Meningkatkan bilangan ahli teknologi dan jurutera yang berkemahiran tinggi dan berpengetahuan, bagi industri di Malaysia dengan strandard yang diiktirafkan di peringkatkan antarabangsa.
Program yang ditawarkan
  • Malaysia Meister in Mechatronic, tempoh program selama 24 bulan bekerja & latihan.
Syarat kelayakan
  • Warganegara malaysia
  • terbuka kepada calon lelaki dan wanita
  • calon memiliki sijil kemahiran malaysia (SKM) Level 3 dalam bidang industrial Automation, Mechatrinic, Elektronok, Elektrikal atau yang setaraf 
  • atau memiliki Diploma dalam bidang industrial automation, Mechatronic, Elektronik, lektrikal atau yang setaraf
  • berumur 30 tahun ke bawah semasa mendaftar
  • Lulus ujian pemilihan dan temuduga dengan pihak Syarikat tajaan
  • Tiada tunggakan bagi pinjaman tabung latihan PTPK* penangghan pembayaran boleh dibuat dengan syarat tiada tunggakan bayaran ansuran bulanan.
Kelebihan program bagi lepasan SKM tahap 3 & Diploma
  • Bekerja sambil belajar
  • yuran RM31,000 ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Malaysia di bawah geran latihan PTPK.
  • Elaun/gaji semasa dalam tempoh latihan ( Rm1000-1500 sebulan daripada PTPK dan syarikat)
  • Manfaat tambahan dari syarikat *( tertakluk pada terma dan syarat)


Tempat belajar yang selesa, juga tenaga pengajar yang berpengalaman dalam bidang yang di ceburi. Selain itu, ia juga menyediakan seminar room, kelas, bengkel, dan makmal untuk kelas training.




peralatan yang lengkap memudahkan pelajar,belajar benda baru. untuk memudakan mereka ingat apabila lakukan praktikal.


Ini adalah mesin untuk buat mainan plastik contoh seperti penguin , setiap bentuk mainan memerlukan proses yang lama.



ini adalah plastik sebelum jadi mainan, ia sangat menarik untuk kita pelajari ilmu baru. Untuk belajar di SHRDC tak perlu result yang power yang penting ada sijil yang di perlukan untuk memenuhi syarat yang di kehendaki. 

Kalau korang berminat untuk sambung belajar secara percuma boleh terus daftar dan mohon mengikut program-program yang disediakan. 


Siapa yang berminat boleh daftar segera, tarikh temuduga pada 1 September 2016. Pada jam 10.00 pagi bertempat di SHRDC 

Selangor Human Resource Development Centre (SHRDC )

1, Block 2, Pusat Perniagaan Worldwide,
Jalan Tinju 13/50, Section 13,
40100 Shah Alam, Selangor.

Tel: 03 5513 3560
Fax: 03 5513 3490
Email: info@shrdc.org.my
Website: SHRDC Selangor

28 Aug 2016

Tentukan diskaun tookar kereta baru anda dan beli secara online



Duduk depan komputer pun boleh Tookar kereta, Kita biasa dengar shopping online seperti kasut, baju ataupun shawl boleh dapatkan barang yang di inginkan, kini nak dapatkan kereta idaman pun di hujung jari.

Laman web terbaru yang telah dilancarkan minggu lepas iaitu Tookar. Merevolusikan Pengalaman Membeli Kereta Secara Online, bagi mereka yang merancang untuk tookar kereta atau nak dapatkan kereta baru boleh cari pengalaman baru dengan duduk di rumah dan tookar kereta idaman korang melalui manam web www.tookar.my.


Tookar merupakan laman web baru jual beli kereka secara online. Semua orang pasti mempunyai keinginan memiliki kereta sendiri, nak survey harga dan tengok budget pun susah bila kita pergi kedai kereta sebab biasanya juru jual kadang-kadang akan push kita untuk beli.


Kereta ini cantik, kereta ini sesuai untuk puan/cik, kereta ni tahan lama macam-macam cara depa pujuk kita untuk beli kereta. Susah macam ni, mood nak beli kereta pun dah takde. 




Bagi mereka yang ingin tookar kereta kecil kepada besar untuk keselesaan anak-anak, korang boleh berunding untuk dapatkan harga yang terbaik. Pastu, nak tau kenapa Tookar ini mudah untuk urusan jual beli, ia kerana semua pengedar atau penjual secara serentak.


Memudahkan pembeli, pengedar dan juga penjual kereta dalam satu laman platform serta dapatkan diskaun mengikut harga yang kita sendiri tetapkan. Wahh, syokkan. tak payah mengadap muka juru jual dekat tengah panas terik semata-mata nak dapatkan kereta dengan harga murah.




Tookar adalah yang pertama di rantau ASEAN. Caranya sangat mudah, korang cuma perlu tetapkan jumlah diskaun untuk membeli kereta baru. Kemudian jika pengedar bersetuju dengan jumlah tersebut barulah dapat membeli pada harga di inginkan. Kemain lagi, zaman sekarang ni boleh tookar kereta secara online je




ini adalah jenis-jenis kereta yang korang boleh tookar seperti BMW, isuzu, proton, toyota  dan banyak lagi. Terdapat 13 jenis kereta yang korang boleh tookar. Tinggal pilih mana yang berkenan.


Nak terus tempah kereta baru klik je SINI , untuk promosi merdeka bermula 22 Ogos hingga 16 September 2016, setiap tempahan kereta baru melalui Tookar anda akan menerima bauncer Lazada bernilai RM300, sambil Tookar kereta sambil shopping, bestnya semua baru. Kereta baru barang pun baru. 




Untuk pembaca setia blog ini, ada kod istimewa tau, iaitu SL1AKR7S masa buat tempahan gunakan kod tersebut untuk dapatkan hadiah sama ada beg backpacker/ travel bag/ handbag bernilai RM150 khas untuk korang, Kod sah sehingga 31 desember 2017 saja.

Cara nak tempah kereta

Korang boleh tengok gambar kat bawah atau klik SINI ,cara menukar kereta dan merealisasikan impian anda.


jangan lupa gunakan Kod yang dah bagi untuk dapatkan hadiah lumayan. Kalau lupa guna rugi uall, nanti cuma dapat kereta je hadiah lain tak dapat.

Untuk maklumat lanjut :

laman web : www.tookar.my
Facebook: https://www.facebook.com/TookarMY/

26 Aug 2016

harga ABS Power Bank Model Y40 memang berbaloi


Sejak kebelakangan ni banyak pula jemputan tapi dapat pergi beberapa tempat je. Dulu memang risau kalau bateri phone nak habis, bila on data je bukan main laju beteri ni turun macam air terjun. Nak buat live update pun susah terpaksa la jimat cermat.

Korang ingat duit je kena jimat, bateri pun kena pandai jimat kalau tak phone mesti mati. Bila tukar phone, tak sangka makin banyak makan bateri nasib baik ada penyelamat tapi itu belum cukup. Di sebabkan kerap charge tenaga power bank pun cepat habis.

Kini penyelamat ke dua memudahkan kerja aku iaitu ABS Power bank model Y40 , bila ada event dari pagi sampai ke petang takde la aku tercari-cari plug nak charge phone mahupun powerbank. Sekarangkan sesikit powerbank, kalau takde macam nyawa nak tercabut, bagai di tarik oleh malaikat maut. 

Terus insaf kau, bila tau malaikat nak cabut nyawa. Sebab itu kita kena buat persediaan awal untuk masa akan datang. Bukan apa, senang kalau ada kecemasan nak tepon orang. 



Kalau takde backup, semua kerja tak jalan. Bila survey dan belek-belek ABS Power Bank Model Y40 nampak bagus dan ringan je nak bawak. Bentuk pun rare, boleh charge dua phone dalam masa yang sama. 

Sekarang ni tengah ada offer sempena merdeka harga makin berbaloi, kalau ada yang tengah cari powerbank baik korang dapatkannya sekarang sementara tengah ada offer.



Selain mudah di bawa ia juga ringan. Takde la lepas ni berat bahu sebelah nak bawa beg. ABS Power Bank Model Y40 warranty 2 tahun , mesti ramai tak sangka warranty 2 tahun dan ini adalah satu kenyataan yang harus korang percaya.

Kalau beli memang tak rugi sebab harga berbaloi, masa warranty juga berbaloi sehingga dua tahun. ini juga antara salah satu gadget penting zaman sekarang memiliki powerbank yang tahan lama serta berkualiti. 



banyak pilihan powerbank yang ada. Nak tengok koleksi yang lain? klik je sini  terus korang tak sabar miliki powerbank tersebut. Promosi sehingga 31 ogos 2016 sahaja. Untuk maklumat lanjut boleh ke Facebook  atau ke laman web Abs Malaysia

Potongan harga yang diberikan sebanyak 20%-30% sempena merdeka. Sekarang jatuh cinta dengan ABS Power Bank sebab tahan lama, ia juga mengambil masa yang singkat untuk charge.

ASB Malaysia

20 Aug 2016

premier clinik cawangan bangsar


Semenjak beberapa bulan lepas masalah kulit makin membimbangkan mana taknya banyak benda nak kena pikir jerawat pun sibuk nak timbul dekat sana, kejap dekat sini. Tengah scroll gambar dekat facebook kebetulan nampak satu gambar yang membuatkan aku tertarik iaitu macam mana untuk selesaikan jerawat dan jeragat. 




ramai yang cadangkan premier clinic ia bertujuan menjaga kecantikan wajah seseorang dari masalah kecik hinggalah besar. jadi, siapa yang ada masalah wajah serahkan dan tadah je muka korang dekat depa ni. Bila aku buka mata muka rasa selesa je tanpa masalah. 


Mereka tawarkan dua pakej iaitu Accne Scars dan Fractional Laser. Aku pilih Accne Scars demi menghilangkan jerawat yang timbul. Masa mula-mula masuk bilik rawatan rasa macam biasa jer kena pakai penutup kepala ala-ala macam kena bedah. 




Sebelum mendapatkan rawatan, tunggu dekat satu bilik ala-ala VIP, siap ada tv. Yang rawat masa tu doktor Elaine Chong lembut je dia sapu kat muka di bantu oleh seorang assistant yang cantik.






Depa ada sapu something dekat muka aku, memang hazab rasa nak meraung ja muka pedih tambah rasa sedikit gatal. Tapi bagus ia telah untuk membunuh bakteria yang melekat kat muka dan membuang sel-sel kulit mati di permukaan kulit. 

Bila muka rasa pedih ada satu angin/udara (aku tak tau apa nama benda tu lagi pun masa tu mata tutup cuma rasa angin dekat muka) ia membuatkan muka rasa lega tak terhingga sejuk je. Nak tidur memang tak tenanglah beza masa pergi spa dulu seronok ja bila dapat urutan. Masa yang diambil untuk rawatan ini tak terlalu lama, dalam setengah hingga satu jam je. 


Waktu rehat kalau nak buat rawatan ini pun sempat. Semua barang dilengkapi dengan teknologi moden dan mesin pula di import agar setiap rawatan dapat di lakukan dengan baik. 






Untuk rawatan Fractional Laser pula ia dapat membuang kulit mati, teknologi ini menggunakan laser mikro untuk menembusi dan memecahkan tisu kulit melalui epidermis. Rawatan ini tidak meninggalkan luka dan boleh jalan sana sini selepas rawatan dilakukan. 

Aku suka tengok kesan rawatan selepas Fractional Laser tapi disebabkan sifat penakut ni datang terus tak jadi buat laser. Selepas rawatan Accne Scars aku telah di nasihatkan cara penjagaan wajah yang betul daripada doktor pakar. 


Untuk appoiment ke dua, doktor Kee Yong Seng pula yang tengok wajah aku siap belek lagi tau. Alahai, rasa malu pula nasib baik muka dah okey sikit. Muka doktor Kee Yong Seng bersih je kalau korang jumpa doktor ni, mesti jelez tahap nak tukar kulit dengan doktor. 




Buat masa ini cuma ada dua tempat je iaitu cawangan di Bangsar Baru dan Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. C
awangan baru akan datang di Bandar Sunway. Harga juga berbaloi, selain itu service yang di sediakan seperti Fat / Weight Loss, Wrinkles / Fine Lines, Redness / Sunburn dan banyak lagi.  

kalau korang minat juga nak pergi, ini aku sediakan contact detail:



premier clinic


alamat cawangan Taman Tun Dr Ismail: TTDI :31,Jalan Wan Kadir 2,Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur

waktu operasi

selasa - Sabtu: 10.00am - 7.00pm

tutup: Ahad, isnin dan cuti umum


alamat cawangan bangsarBangsar 40,Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.


waktu operasi

Isnin : 2pm-7pm
selasa - Sabtu: 10.00am - 7.00pm
tutup : ahad


Tel  : 03-7732 5552

Mobile: 012-6625453 (Contact via Whatsapp , wechat ,SMS , Call)


16 Aug 2016

Hilangkan masalah wanita dengan feminine wash permata sunti

Assalamualaikum 

Dulu masa takde produk feminine wash, memang rasa tak selesa. Semua orang pompuan mesti pernah alami benda macam ni iaitu ketidak selesaan dan kegatalan di MissV yang ada elergic lagikan tak boleh makan seafood. Selain itu, kena kerap tukar pantyliner 3 ke 4 kali di sebabkan bau dan keputihan. 

Macam-macam produk juga cari nak atasi masalah ni, kalau keluar agak leceh kena kerap pergi tandas, tandas awam sekarang bukannya free sekarang semua pakai duit. Allah, rasa nak nangis ja dengan kegatalan yang terlampau sampai tak tahan. 

Jadi, apa yang nak share hari ni masalah yang sebelum ni menjadi runsing dekat kepala akhirnya berakhir dengan adanya feminine wash. Masalah keputihan hilang lepas 2 minggu guna Feminine wash. Lepas ni memang akan terus guna untuk penjagaan yang optimum di sebabkan kandungan  ekstrak pati pinang muda, manjakani, ekstrak sireh, akar serapat, kacip fatimah dan gabungan herba terpilih memang sesuai sangat bagi mereka yang ada masalah sama macam aku, lagi pun ia bertindak sebagai antiseptik semulajadi yang dipercayai membantu mengatasi semua masalah dalaman wanita. 


Cara penggunaan
  • tekan dua titik gel ketelapak tangan dan letakkan air sedikit sehingga berbuih
  • sapu dengan rata buih tadi dikawasan vagina dan biarkan dua minit
  • Biarkan buih tersebut meresap kemudian bilas dengan air bersih
Suka tak bila masalah selesai? bagi aku bila hilang satu masalah terasa macam satu beban dah kurang dan kepala pun rasa ringan ja. 


Kebaikannya:
  • merawat masalah wanita dengan cara mudah
  • merawat masalah keputihan dan bau yang kronik
  • merawat kegatalan dan luka melecet
  • mengetatkan otot dalaman lepas bersalin
  • memberikan rasa kering dan selesa 
  • dihasilkan daripada pinang muda dan sireh
bagi mereka yang cari untuk menyelesaikan masalah macam ni boleh wassap 019-4884682. ia mengandungi 100ml dengan harga RM65 dan tahan 3 bulan dan  ada kelulusan KKM 


Untuk orang pompuan lepas bersalin kena dapatkan feminine wash permata sunti, nak tau sebab apa? bila rahim mereka sihat, di luar juga akan nampak sihat kecerian di wajah kita dapat tengok jika dalaman tak sihat. 

Harga pun berbaloi berbanding kita kerap tukar pantyliner 3 ke 4 kali sehari. Telah terbukti ia dapat merawat pelbagai masalah keintiman wanita dengan banyak testimoni.

Testimoni:



baguskan harap lepas ni, ibu-ibu lepas bersalin atau wanita yang tengah ada masalah sama dapat atasinya dengan feminine wash permata sunti. kalau nak tau lebih lanjut atau nak dapatkan Permata sunti boleh PM 019-4884682