' +''; +'

27 Feb 2015

Tip : cara kurangkan sakit kepala

Assalamualaikum 

Aku kalau belajar tak sakit kepala tak sah, banyak benda nak kena fikir, dari benda kecik sampai la ke besar. Makin dipikir makin sakit kepala tuh... sampai kepala ni berdenyut-denyut ( okey, sapa pernah rasa macam tu? ) masa tu kepala ni macam nak pecah je tapi tak mungkin cuma kesakitannya tak boleh nak cakap Allah saja yang tahu sampai nak sujud pun tak boleh lelama T_T sedih. 

Masa tak tau cara hilangkan/kurangkan sakit kepala. Apa lagi aku akan tidor konon-konon supaya kesakitan dikepala hilang, dan bangun tidur kepala akan segar-bugar tanpa sakit kepala tapi sangkaan aku meleset ia reda sekejap jer. Nak cakap aku migrain yang tu aku pun tak pasti sebab ciri-ciri orang yang hadapi migrain cam takde je.

Kalau korang yang hadapi masalah camni apa yang korang akan buat?? adakah korang akan golek-golek kat katil supaya ia reda tak pun reda je la tanpa buat apa-apa? 

Alhamdulillah, bila aku ikut tip yang kawan aku sarankan ia semakin baik dan kepala pun ringan jer. Korang pun boleh ikut tip ni tau memang bagus la yang penting niat kita nak ia pulih kena ada. Masing-masing bagi tip dan cara yang baik untuk aku hilangkan sakit kepala ni T_T terharu u all sangat prihatin.

Ada yang sarankan minum makanan sunnah, Rendam kaki dgn air suam, minum air cap badak la atau pun minum air bali atau air kelapa. Semua ni tip bagus tapi masa ni memang dah tak tahan sangat-sangat nak dapatkan semua tu ambik masa pastu hari semakin malam. Masa tu aku rehat kejap tetiba masuk mesej ada yang mengatakan amik air. selawat lepas tu, letak sikit kat kepala bakinya minum. Niat kerana Allah, baca alfatihah skali. aku ikut tip yang last sekali sebab ia mudah dan cepat, Alhamdulillah berkesan sekarang kepala aku dah semakin kurang denyut nak buat kerja pun senang. Terima kasih semua atas perkongsian tip yang diberi.


Korang pun boleh baca ayat ni untuk kurangkan sakit kepala

Awesome Giveaway Part 4 by FatinDiana

Assalamualaikum 

 Tarikh tamat: 21th March 2015, 10pm

Siapa yang berminat jom joint KLIK SINI

Hadiah menarik menanti anda:-

Hadiah misteri x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM10 x 2
Cash RM20 x 1
Tudung plain AJ x sehelai
Shawl butterfly x sehelai
Tudung instant (sehelai) & tshirt (sehelai) x 1
PREDATOR ELITE FAT LOSS x 1 kotak
Mini teddy bear x 1
Button badge x 1
1 botol Choco Rice x 2
Peppermint Shaklee bernilai RM45 x 1 botol


Syarat syarat :

1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Awesome Giveaway by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.


25 Feb 2015

MagicRED by Zarra

Assalamualaikum 

Siapa yang tak nak kulit bersih, gebu dan kelihatan lebih sihat pasti semua orang nak. Terutama kaum pompuan khususnya remaja mesti nak cuba sesuatu produk supaya wajah kita kelihatan menawan. Walaupun berhabis beribu ringgit mereka sanggup kerana hendak kelihatan cantik. 


Aku bab kecantikan memang suka nak kelihatan cantik, kadangkala hasilnya hampa tidak seperti apa yang aku inginkan mungkin sebab pertukaran produk dan gaya hidup yang aktif serta sibuk, pasti banyak masalah berlaku tumbuh jerawat seketul, kulit kusam serta tona tak sekata semua tu membuatkan wajah tak bermaya. Bila semua masalah tu terjadi aku terasa macam nenek yang berusia, Ha, bayangkan orang tengok aku comel je dari jauh kat gambar bukan main cun tapi bila tengok dekat dan real dah cam orang tua mesti korang akan terkejut ini semua angkara jerawat, jeragat, kulit kusam dan tona tak sekata punya kerja menyebabkan aku kelihatan jelek bila masalah ini wujud.




Tapi Alhamdulillah kehadiran aku ke pelancaran Magicred By Zarra bagai memberi sinar puteri. MagicRED, pencuci wajah terbaru dan ia diformulasikan dengan 4 kebaikan iaitu membersih, menyegar, melembab dan mencerahkan kulit wajah. Kepada sesiapa yang telah dapatkan Magicred memang berbaloi sebab pencuci wajah 4 dalam 1, jimat. ia bukan khusus untuk pompuan je tapi lelaki pun boleh guna untuk hilangkan masalah yang ada pada wajah, jadi abang-abang dan pakcik sekalian yang inginkan kesihatan kulit wajah boleh dapatkan MagicRED. 


Kandungan MagicRED

Sebelum aku bagi tau kandungan produk baru nak bagi tau Magicred Selamat dan Halal. Okey, MagicRED menggunakan teknologi terkini  iaitu teknologi NANO yang dapat mengesan dan memperbaiki masalah kulit wajah dengan tepat serta berkesan. Bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan gred terbaik seperti buah badam, avokado dan buah citrus. Ia setanding dengan jenama antarabangsa tetapi harganya sangat berpatutan dah lama aku cara produk yang murah akhirnya ada juga.


Berangan jap jadi duta Magicred, banyak ni stock sapa yang belum cuba Magicred, kena dapatkan sekarang kalau tak camne nak tengok magic kat muka korang kalau tak cuba. 

Dimana hendak dapatkan Produk Zarra

yang aku suka produk ni mudah didapati jadi sebagai pengguna tak perlu risau kalau stok dah habis. Tempat yang korang boleh dapatkan Magicred ini seperti Hypermarket, farmasi, kedai serbaguna dan kedai runcit. 

Apa keistimewaan jadi ahli VIP Zarra sinar puteri

apa yang best bila jadi ahli korang akan dapat macam-macam kelebihan dan keistimewaan yang orang lain tak dapat.
  • Promosi & tawaran sehingga 40%
  • Hadiah istimewa sempena Hari lahir
  • Tip dan info kecantikan daripada pengasas Zarra, Pn.Zamzarina Zamri
  • Berpeluang mengikuti pelbagai aktiviti ekslusif seperti hi-tea, makan malam, aktiviti outdoor dan melancong.
Dah baca apa keistimewaan jadi ahlikan? mesti korang teruja macam aku walaupun sekarang ni tak berapa sihat. Nak tau harga Magicred boleh Pm di Sini

Susah nak cari produk yang ada kelebihan dan keistimewaan macam ni, dah la murah ada keistimewaan pulak tu kepada ahli produk Zarra, bukan mudah nak cari produk yang mampu milik.


Zarra Sinar Puteri
facebook : www.facebook.com/ZarraBeautyline
twitter : @zarramy
Instagram : @zarra.my
untuk info SMS : ZR ( jarak) INFO dan hantar ke 32828

20 Feb 2015

domain percuma untuk semua

Assalamualaikum 

Bab-bab benda percuma ni mesti kena tau dan aku harus tau sebab susah nak dapat benda camni lagi-lagi bila peluang depan mata, sluppp laju je tangan ni klik link amanz.my. Domain percuma iaitu Dot ML, Dot ML ni baru dilancarkan secara rasmi di Malaysia. Kalau domain yang berbayar ni kekadang kita pikiaq dua ke tiga kali nak ke tak? yang tak tau apa fungsi domain tu mesti rasa ragu-ragu nak amik jadi ini peluang korang untuk mencuba domain percuma sekali lagi ya percuma!! mesti korang tak percayakan apatah lagi aku sendiri pun sukar untuk percaya tetapi ini adalah realiti dan bila baca banyak kali sampai tekak ni nak kering baru percaya.

Ia menawarkan kepada semua tak kira bangsa dan agama, yang perting takde caj dikenakan dan tiada caj tersempunyi bunyinya menarik bukan? aku rasa nak buat satu lagi blog untuk domain Dot ML tapi pikir balik blog ni pun aku terkial-kial nak update berangan nak satu lagi blog, sian korang kena baca entry yang lama dan berdebu ni jadi aku simpan hasrat tu dulu dan kongsi dengan korang yang berhajat nak wat domain nampak la blogger profesional cikit ada perkataan Dot-Dot dekat  URL blog.

Ini bukan apam pokaldot atau baju bercorak pokaldot tapi ia untuk mengubah URL blog yang hujungnya .ML walaupun negara lain dah lama wujud domain .ML ni tapi kita kena bangga .ML ni macam singkatan MALAYSIA wah, rasa bangga kejap dengan Malaysia walaupun negara lain dah menggunakan dahulu.

Yang berminat boleh Daftar DOT ML ni segera 




17 Feb 2015

menumpang teduh seorang ulamak

Assalamualaikum 

sebenarnya sedih, bila dengar seorang ulamak yang disegani telah pergi bertemui ilahi tapi bila difikirkan balik semua orang akan hadapi benda yang sama cuma situasinya yang berbeza. Tak sangka ada satu puisi khas untuk rakyat kelantan, sungguh menusuk kalbu puisinya tambah dengan muzik yang mengindahkan lagi puisi tersebut.

Siapa yang belum dengar klik SINI al-fatihah kepada Tuan Guru Nik Aziz. 



pray MH!7

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine