' +''; +'

21 Mei 2016

FELINNA BOUTIQUE PERKENAL DUTA & KOLEKSI REKAAN FELINNA RAYA 2016


Kalau bab baju terkini mesti orang pompuan nak tau apa fesyen pada tahun ni yang sesuai di gayakan pada pagi raya nanti. Walaupun puasa belum tiba, bab raya laju je tapi biasalah orang pompuan nak buat persediaan semua nak awal kalau tak nanti kelam kabut , itu tak siap ini tak siap dengan busy kerja lagi bagi mereka yang bekerja. 

Pada 13 mei 2016, Kuala Lumpur. satu butik terkenal iaitu Felinna Boutique telah memperkenalkan duta kepada koleksi rekaan sempena Hari Raya Aidilfitri #FelinnaRaya2016 duta yang bertuah ialahhhh... jeng, jeng, jeng "eh, macam nak sebut nama cabutan bertuah pulak. Okey, mereka ialah pasangan sejoli selebriti Atita Haris dan NasT. majlis yang diadakan di Flora Tarrace. 

Nak tahu kenapa Nadia Felinna Abd Fattah iaitu pengasas Felinna Butik memilih pasangan selebriti sebagai duta ia dilihat berikutan kesesuaian personaliti sebuah keluarga bahagia yang menjadi perhatian di laman sosial Instagram. 

Menjadi ibu muda yang disenangi ramai adalah impian setiap wanita, NasT juga sering mendapat perhatian di laman sosial. Pada majlis tersebut, Felinna turut melancarkan 10 koleksi rekaan #FelinnaRaya2016 yang turut merangkumi tiga rekaan untuk ibu dan anak. Manakala, terdapat juga tiga rekaan menarik untuk para lelaki di pagi raya. Trend dan rekaan yang simple #FelinnaRaya2016 lebih kepada plain atau tidak bercorak menjadi pilihan masyarakat sekarang. Permainan warna warna blocking dan pastel menarik perhatian penggemar rekaan ringkas dan sopan. 



Setiap rekaan, corak dan potong baju biasanya aku selalu ambil berat sepaya bila kita pakai selesa, pakai baju dari sampai petang mestilah kena selesa. Tak sangka,
konsep rekaan #FelinnaRaya2016 kali ini juga menitikberatkan potongan untuk kelihatan lebih langsing dengan permainan warna, fabrik dan perincian setiap rekaan.

Setiap model menggayakan rekaan terbaru felinna butik yang didatangi warna-warna menarik, walaupun ia ringkas tetap nampak menarik ramai. Antara rekaan Felinna raya yang menjadi sebutan di laman sosial instagram dan Facebook adalah rekaan Primrose, Calleryana, Azalea, Kurung Raisya, Kebaya Salma, Orchid , dan Khimar. 




Rekaan lelaki lebih kepada lengkap Kurta moden untuk yang tampil segak untuk digayakan pada Hari Raya Aidilfitri nanti. Primrose terdiri daripada 5 warna, iaitu lavendar, kelabu, merah jambu, biru kehijauan dan hitam. Penggunaan material valentro dan chiffon menguatkan rekaan ini untuk tampil lebih menarik. Potongan kembang chiffon di bahagian tepi memberi kesan langsing kepada si pemakai.

Rekaan Calleryana pula merupakan set ibu dan anak. Terdiri daripada 5 warna, antaranya merah jambu, biru, oren, hitam dan hijau. Setiap ibu moden sekarang gemar memakai pakaian yang sama warna dan corak bersama anak jadi mereka boleh memilih rekaan Calleryana untuk digayakan pada hari raya.







RR Exclusive by Rafie Ramli, adalah satu nama baru di bawah jenama Felinna Boutique, koleksi ini diwujudkan untuk membantu para lelaki tampil bergaya di hari raya seiring dengan Isteri masing-masing.

Di bawah RR ada 3 jenis rekaan dikeluarkan. Iaitu kurta moden printed , kurta panel dan kurta plain. "Kurta moden printed merupakan set lengkap kurta dan seluar slack yang menggunakan fabrik berkualiti tinggi sesuai dipakai oleh sang jejaka di hari raya mahupun hari biasa. Fabrik yang sejuk, membantu si suami untuk sentiasa selesa dan bergaya,"

Yang bestnya harga di felinna butik sangat berbaloi iaitu tidak lebih dari RM200. Rekaan yang lain dari pasaran semasa kerana wujudnya poket serong dan keunikan yoke dia bahagian bahu hadapan dan belakang  adalah kekuatan bagi rekaan ini. 


Dalam pada itu, Felinna Boutique turut meneruskan tradisi untuk menyediakan 100 pasang rekaan untuk diberikan secara percuma kepada #HijrahFelinnaLovers, jadi korang boleh beraya dengan hati yang gembira. 

Pameran orkid di taman tasik shah alam

Assalamualaikum 


Bunga adalahsatu ntumbuhan yang cantik dan menenangkan bila korang tengok dan hayati dengan baik, satu pameran orkid yang telah berlangsung pada 18 mei hingga 22 mei 2016 tinggal sehari je lagi pameran orkid. Korang jangan lepaskan peluang untuk mengenali pelbagai jenis orkid yang ada, eh bukan setakat bunga orkid je ada tapi kat sana ada jualan pokok buah-buahan, balik boleh tanam bila hasilnya sudah berbuah dah tak payah nak beli kat kedai.


Pameran yang santai  dengan bunga orkid yang segar di sekeliling kita dapat hilangkan tekanan. Jom tengok bunga apa yang ada dekat laman tasik shah alam. Okey, sebelum tu kengkonon nak bagi surpprise kat mak dapat bawak dia pergi tengok bunga orkid yang jarang kita jumpa dan berada di kedai sekarang tapi hasrat tu tak tercapai sebab mak balik kampung ada kenduri kat sana, jadi kat rumah aku , adik dengan abah je.


jemput tengok bunga orkid , sebenarnya setiap bunga orkid ni ada nama saintifik dia sendiri tapi di sebabkan susah nak ingat sampai bebelit lidah nak sebut, jadi semua bunga ni aku namakan orkid. hahaha



Bila kesemua orkid ni digabungkan nampak cantik pulak tapi yang menariknya tak payah tanam-tanam bagai, cuma guna sabut kelapa je takde la la bersepah tempat tu dengan tanah.



Ni je nama bunga yang aku snap, bunga Dendrobium, orkid putih yang nacam baru nak kembang aku tengok.



Bunga yang telah di gambungkan mempunyai pelbagai warna, menjadikan ia lebih cantik dan menarik apabila pengunjung datang. 

Buffet Ramadhan Selera Desa Nostalgia 60an dari dapur Hot catering

Assalamualaikum 

Buffet Ramadhan di Saffron Brasserie, Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur lebih kepada makanan melayu atau kampung korang akan nampak makanan kampung yang jarang jumpa serta kuih muih orang dulu kala yang sukar untuk kita dapat sekarang. Chef Yohanis dan Chef Mariam membangkitkan selera pengunjung yang datang. Hidangan nasi Kabsah bersama Kambing Bakar, Rendang Itik, Burung Puyuh Goreng Lengkuas,Kacang Sepat Bercendawan,  Sambal Udang Petai, Lemak Ketam Nenas, dan banyak lagi hidangan yang disediakan membuka selera pengunjung. 


Suka sangat tengok buah tembikai ni, kretif sungguh depa buat design bungayang nampak segar bugar. Nak makan macam sayang tapi kalau tak makan membazir takkan nak tengok ia membusuk, buahkan banyak khasiat bagus untuk kesihatan.


Kuih muih tradisional, tak ramai yang mengenali kuih tradisional. Kepada penggemar makanan tradisional atau tekak macam aku lebih gemar makanan melayu korang kena pilih buffet ramadhan kat sini yang di masak dari hot catering.


Ayam Skewer, nampak sedap dan moden tetapi rasanya tetap selera desa nostalgia.


Lemak Ketam Nenas, besar ketamnya nampak sedapkan memang sesuai sangat ketam buat masak lemak, alamak... taip entry sambil telan air liur, gluppp..... "kantoi" 


Nasi Kerabu, masih menjadi pilihan rakyat malaysia terutamanya orang kelantan.


Nasi Kabsah bersama Kambing Bakar adalah hidangan istimewa hidangan bersama sauted potato, black paper sause dan mushroom sause. kredit neyra.com

Buffet ramadhan menawarkan harga istimewa ia berikan kepada korang yang dapatkan baucer awal dengan harga serendah RM58 untuk dewasa. Tawaran istimewa ini sah sehingga 31 Mei 2016 sahaja. Harga normal selepas 31 Mei 2016 ialah RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak. 



Majlis memorandum duta produk Maria miracle

Assalamualaikum 

Tidak asing lagi nama yang semakin meletop, semakin murah rezeki selepas kawin dan kini menjadi duta kepada produk Maria Miracle, drama Baby Ana Milik Siapa dan Tundukkan Playboy Itu kini beliau semakin dikenali ramai iaitu Hafidz Roshdi , majlis memorandum dengan Equal herbs Sdn Bhd pada 14 may 2016. Tempat yang menarik dengan tema Hipster, persembahan daripada kumpulan nico memeriahkan lagi majlis yang diadakan di The Garage, Kuala Lumpur

Kepada sesiapa yang mencari produk boleh menjadikan kulit lebih cerah dan gebu, di samping bersinar semulajadi. Korang kena cuba Maria Miracle ia sejenis serbuk kolagen iaitu serbuk campuran jus strawberi juga membantu melembut menegangkan dan menganjalkan struktur kulit. Lepas ni, kalau umur semakin meningkat dah tak payah risau sebab Maria Miraclekan ada yang boleh membantu mengatasi kulit kusam dan tidak berseri.



Sekarang kebanyakkannya aku tengok ramai yang nak cari produk untuk kecilkan liang roma, kelebihan produk ini boleh mengecilkan liang roma. Selain dapat memberikan tenaga. Hebat tak produk ini? Siapa yang perasan kulit aku ini tak sekata juga, jadi kena start kemam jus strawberi ini untuk pencerahan sekata satu badan dan neratakan tona kulit. Barulah kulit nampak cantik dan berseri tanpa makeup. Mengandungi antioksidan untuk melambatkan anti penemuaan.


Bagi wanita yang ingin marawat masalah jerawat dari dalam dan memudarkan parut dan jerawat perlu amalkan Maria Miracle, untuk lihat kesan selepas makan. Maria miracle bukan khusus untuk wanita sahaja malah lelaki pun boleh makan. Cara pengambilan Maria Miracle sangat mudah iaitu kemam sekali sehari sebelum tidur “selepas perut kosong atau dua jam selepas makan” kalau perut tengah penuh dengan makanan jangan makan Maria miracle tau lambat nanti nak tengok kesannya dan elakkan minuman berkafien. Amalkan minum air kosong yang banyak iaitu 2 – 3 liter sehari untuk memudahkan penyingkirkan toksin serta boleh digunakan oleh lelaki dan wanita.


4 bahan penting dalam MARIA MIRACLE kolagen serta khasiatnya : 
  1. L-Cysteine - Melawan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel.Asam amino ini membantu dalam proses detoksifikasi tubuh. 
  2. L-Arginine - Ia membantu untuk mengeluarkan toksik didalam tubuh dan juga mengeluarkan asid uric dari badan ,menambahkan penghasilan "Nitric Oxide" dan "Vasodilation" 
  3. Asthaxanthin - Antioksiden semulajadi.Jauh lebih kuat dari vitamin E ,vitamin C ,beta karotena dan lutein 
  4. Asid Askorbik - Pengukuhan imuniti secara semulajadi (Good for energy) 

kak.eyza berusaha selfie dengan Hafidz Roshdi, aku pulak berusaha menyelit dekat camera kak.eyza nasib baik ada sebab tak sempat nak selfie sorang-sorang. huhu . Sporting juga Hafidz ni di sebabkan dia pun tengah busy tak dapat nak beborak santai dengan retis yang makin pemes ni

Info:
Facebook: mariamiracleofficial
Instagram : mariamiracleofficial

Alamat:
No. 1-11, Saville @ Melawati,
No.2 jalan kolam air,
Desa Melawati,
53100 Kuala Lumpur, Malaysia.

20 Mei 2016

Selfie di Sbb ‘’sepetang bersama blogger’’

Assalamualaikum 

Tajuk pun selfie jadi aku akan letak gambar selfie bersama blogger, pengacara dan artis, walaupun ada gambar yang tak jelas tetap nak letak juga. Itu jelah kenangan yang ada, harap yang baca blog ini kita dapat selfie bersama satu hari nanti hai yayayaaa…. “sambil nyanyi lagu najwa latif” ^_^
























yang ada selfie dengan aku meh la kita share-share gambar. Insya'allah jumpa event akan datang. Siapa yang kenal blogger yang aku selfie boleh bagi tau namanya. 


pray MH!7

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine