' +''; +'

19 Nov 2016

pelancaran imaan suci wipes


Produk tissue makeup remover nombor satu di Malaysia, siapa yang tak tau lagi ada produk yang bagus untuk tanggalkan makeup boleh dapatkannya sekarang, Pelancaran pada 19 Julai 2016 bertempat di JW Mariot Hotel

Menyelesaikan masalah wanita untuk wuduk dan solat dengan baik, jika wuduk sempurna maka sah solat kita. Tiada lagi masalah sukar tanggalkan makeup.



Kepada mereka yang gemar makeup dan sukar untuk tanggalkannya boleh simpan sepeket di beg jika perlu. Masalah wanita jika makeup tiada air untuk bersihkan wajah dan perlu bawa pencuci muka setiap hari untuk bersihkan muka.

Kini, dengan adanya imaan suci wipes, semuanya mudah untuk bersihkan. Tisu pelembap nombor kuasa penanggal makeup. Best ke produk ini?

KEBAIKAN IMAAN SUCI WIPES
  1. suci tanpa alkohol dan harga mampu beli
  2. Pembuang solekan waterproof dan tebal
  3. nipis dan mudah di bawa
  4. fungsi 2 dalan 1 ( membersih dan menyegar)
  5. boleh di gunakan untuk lelaki dan wanita
  6. sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitive

Biasanya wet tissue ada alkohol tapi imaan tisu wipes memang berbeza, bau yang wangi serta harum membuatkan kita rasa selesa apabila menggunakannya sambil hidu keharuman wet tissue nombor satu di Malaysia.

kebiasaannya wet tissue mesti cepat kering dan akan rasa melekit sedikit apabila menggunakannya, wet tissue imaan suci wipes rasa fresh dan lembut je, tak payah cuci muka lagi nak buang makeup bagi yang berkulit sensitive bola boleh cuci muka untuk lebih rasa segar dan bermaya.


bagi mereka yang badan rasa penat, nak cuci muka pun rasa malas, kalau boleh nak baring je tengok katil, dengan adanya wet tissue imaan korang boleh bersihkan makeup dekat atas katis je tanpa perlu bergerak. Ambil wet tissue dan bersihkan muka lepastu boleh terus tidur.

sekarang korang dah boleh cuci muka sepantas 10 saat je, bersihkan muka sambil pegang tepon. Senang kau, kalau dulu kena pergi bilik air picit pencuci muka sedikit untuk bersihkan muka, sekarang makin mudah dan senang.



inilah founder Imaan suci wipes, iaitu WAWA IDRIS beliau adalah seorang perunding image untuk usahawa dan bisnes men/women yang inginkan hidmat nasihat dan cara mendapat keyakinan diri untuk berniaga. Sesiapa yang nak dapatkan imaan tissue  bole whatapp/ masej dan type IMAAN ke 019-3922261

7 Nov 2016

Safi shayla syampu wanita bertudung kini di dalam pek fleksi


Kini safi shayla berada di dalam pek fleksi , pakaging terbaru safi shayla nampaknya membuatkan pengguna boleh dapatkannya dengan lebih jimat tanpa kompromi. Aku ni cepat terpengaruh dengan iklan, bila ada iklan safi shayla sesuai untuk rambut wanita bertudung, rasa teruja nak dapatkan syampu ni.

Kalau pakai syampu yang tak sesuai bagi wanita bertudung, rambut akan bau hapak. Bau rambut sendiri pun aku rasa nak pengsan apatah lagi orang lain bau. 

Rambut adalah mahkota setiap wanita kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan diri sendiri dan rasa selesa je kepada bila pakai tudung. Rambut yang menawan pasti lahir dari penjaan yang rapi dan baik.


Bagi aku rambut perlu di titikberatkan agar sentiasa dalam keadaan sihat dan bermaya. Selain itu, aku suka kandungan safi shayla ini sebab ada habatus sauda yang banyak manfaatnya untuk kita sebagai pengguna yang bijak.

Kadang tengok ekonomi yang tak menentu, kena berjimat cermat nak pakai syampo tak boleh pakai selalu, pokai duit beri syampo je harga bukan murah makin mahal. Alhamdulillah, safi shayla yang kini mempunyai pek fleksi boleh berjimat sikit dan rambut akan kekal sihat sebab sentiasa menggunakan shampo shayla. 

Pengguna lain perlu dapatkan pek fleksi safi shayla ini, untuk menjimatkan perbelanjaan tetapi masih boleh menggunakan barangan berkualiti untuk kelengkapan keperluan isi rumah. 

Pek fleksi seperti ini juga memudahkan kita membawanya travel kerana ia tidak terlalu berat untuk di bawa. Safi shayla mudah guna boleh di gunakan terus atau digunakan sebagai pek isian semula, atau sebagai pek kembara, ia sentiasa mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanan boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.

Inovasi pek fleksi merupakan inovasi pertama dalam industri syampu. Diambil dari perkataan "fleksibel" iaitu sesuatu yang boleh digunakan dalam pelbagai cara dan keadaan, SAFI SHAYLA melengkapkan kehidupan wanita bertudung moden yang semua orang boleh menggunakannya, pengguna boleh menggunakan pada 3 keadaan berbeza. 


Dengan satu syampu pada satu harga, produk berkualiti pada harga mampu milik. Senang kita nak cam syampo safi shayla ini sebab warna dan corak reka bentuk pada setiapa pek masih dikekalkan sama dengan format asal SAFI SHAYLA pek pam dan botol yang asal agar senang korang nak cari produk ni dari jauh dah tau ini syampu safi shayla.

Pek inovasi bersaiz 480g ini memudahkan pengguna membawa kemasa saja. Malah, pek ini juga mesra alam dengan menggunakan plastik 65% lebih kurang. Korang boleh dapatkan produk ini di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama pada harga RM14.65 sahaja. Untuk maklumat lanjut boleh ke link di bawah

Facebook   : www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram  : www.instagram.com/SAFI@safimalaysia
Youtube     : www.youtube.com/safimalaysia

31 Oct 2016

Tak sangka ramai yang suka minyak herba asmak


Sebenarnya aku tak tau pun minyak herba asmak ni bagus, semua rumah pasti ada minyak angin untuk melegakan sakit atau buang angin di dalam badan. Nak tau kenapa badan kita ada angin ? salah satunya adalah makan terlalu lewat. Jadi lepas ni korang kena makan ikut masa yang di tetapkan supaya badan selesa.

Kalau sibuk sangat dan terlupa nak makan dan rasa-rasa badan banyak angin korang sapu je minyak herba asmak ni, mesti lega. Aku pun baru tau selepas di perkenalkan oleh rakan tentang minyak ini.

Selain itu, boleh digunakan untuk Asma, semput, batuk selesema, resdung, migrain, sakit kepala, senggugut, sakit kaki, sakit mata, bengkak, lenguh,tergeliat, terkena api, gigitan serangga, luka, kembung perut, sembelit dan buasir.

Haa, banyakkan kelebihannya aku pun tak sangka bekas yang kecil ini boleh merawat pelbagai penyakit, jangan di sangka kecil-kecil cili api.


Minyak herba asmak ini adalah keluaran syarikat HMAMSB telah menjalani R&D dan dalam proses mendapatkan KKM, dan kandungannya 30ml. Kandungan sangat memuaskan dan ramai yang sukakannya.

Minyak herba ini sejak dulu lagi memang sudah jadi ubat yang agak popular, untuk rawat penyakit cuma sekarang kita tak perlu pergi hutan cari herba untuk buat ubat pergi je dekat pasaraya dah dapat ubat. ini namanya ubat moden tapi kandungannya tetap tradisional, guna ramuan asli gitu.



Apa yang bestnya minyak ini sesuai untuk peringkat umur, dari bayi hinggalah dewasa. Wah, jimatkan satu minyak saja boleh di gunakan seisi keluarga. Semua keluarga wajib ada satu botol minyak herba asmak untuk memudahkan apabila segala penyakit datang sapu ja dengan minyak ini.

Berkesan, selamat dan suci dengan teknologi nano, jadi tidak perlu risau. Bahan lain adalah:-
  • Minyak zaitun
  • Minyak kelapa dara
  • habbatus sauda 
  • Gamat
Kesemua bahan di atas terkenal dengan khasiatnya ia juga baik untuk tubuh badan. Bila dah tau ia selamat di gunakan mulalah tak sabar nak cuba. 

Minyak ini tidak panas ia sesuai untuk urut, dan mudah serap serta tidak berminyak. Kalau panas dan sapu dekat baby mau tak meraung satu rumah baby tu kepanasan. Sebab itulah ia boleh sapu kat baby buang angin baby ni sensitive sikit cepat je masuk angin. Harga serendah RM39.00 sahaja sebotol.



CARA-CARA PENGGUNAAN

Hanya perlu sapukan di bahagian tengkuk, dada, leher ke belakang sekerap mungkin , jika sudah sembuh perlu hentikan menggunakannya. Ia berkesan seawal 1-30 hari jadi korang kena bersar untuk sembuh dan istiqamah. 

Pertanyaan sila hubungi:-

syarikat Minyak herba asma mujarab sdn bhd (MHAMBM) 
No tel: 019-9708897
website : penawarasma.com.my
instagram: @mham.sdnbhd

25 Oct 2016

enchanteur produk penjagaan badan berasaskan wangian


Sekarang banyak sangat produk di pasaran sampai kita tak tau nak pilih mana satu, dan bila keluar produk baru mesti nak cuba, sedap ke bau minyak wangi ni, deodaran ini tahan lama tak, yang ini atau yang itu kualitinya bagus?

Setiap produk ada kelebihan tersendiri , tapi dari dulu sampai sekarang aku memang setia pakai deodaran Enchanteur, nak tau pasai apa? sebab ia tahan lama bukan itu saja bau yang harum membuatkan aku gemar pakai enchanteur.

Pernah satu hari aku pakai deodaran Enchanteur dekat rumah tapi kakak aku tanya kau pakai perfium apa, nak pergi mana wangi-wangi ni? aku dah blur, kalau duduk rumah, aku tak pakai perfium cukuplah pakai deodaran untuk mengelakkan bau tengik dan hapak dekat badan membazir taw pakai perfium tapi duduk rumah je kalau banyak koleksi perfium lainlah.

itu antara sebab-sebab aku suka pakai deodaran Enchanteur, baunya sangat memukau orang yang berdekatan dengan kita jadi jangan terkejut kalau tetiba ada orang tanya.



Enchanteur paris dapat menyerlahkan personaliti korang ia juga diperkayakan dengan seleksi wangian mewah. 

Tengok kotak pakaging pun nampak menarik dan mewah, setiap perempuan  yang inginkan kesegaran sepanjang hari sesuai guna Enchanteur paris. Selain deodaran enchanteur ada juga losyen atau serum badan, dan semburan pewangi badan. 



Boleh dapatkan 3 variasi yang memukau iaitu:-

ENCHANTEUR PARIS Mon Amie
kalau korang tak tau nak pilih mana satu, ni nak bagi pendapat enchanteurparis mon amie, sesuai di pakai ketika bersama kawan, sebab ia bau yang menyegarkan sesuai di padankan dengan Losyen wangian Formulasi Ringan & Segar (Light & Fresh Parfum Lotion). Double Moisture parfum serum mempunyai Hyaluronic & Minyak Zaitun.

ENCHANTEUR PARIS Belle Amour
Sesuai di pakai semasa keluar dating, senang cakap yang tengah cintan cintun boleh dapatkan enchanteur paris belle amour ia membuatkan korang lebih disayangi dengan bauan yang romantic. 

Losyen wangian pencerah enchanteur paris belle amour 3 kali ganda pencerahan (Triple Whitening Parfum Lotion) yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3.

ENCHANTEUR PARIS Adore

Kalau korang nak ingat balik nostalgia dulu-dulu, kenangan manis masa kecik-kecik boleh guna enchanteur paris adore ia boleh membangkitkan keajaipan yang berkekalan setiap hari. 

Memiliki kulit yang sihat merupakan benteng pertahanan pertama dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting. Benda ini amat penting untuk menjaga kulit kita dari sinar matahari yang boleh merosakkan kulit menjadikan ia kering dan tidak bermaya.

Sesiapa yang nak dapatkan produk enchanteur dijual dengan harga rm 7.90 / rm 7.50 (85ml / 100 ml) manakala bagi jenis botol ia dijual pada harga rm18.00 / rm16.95 (275ml / 300ml). Deodoran wangian anti peluh enchanteur paris dijual pada harga rm8.70.
Siapa yang suka haruman Perancis iaitu inspirasi keunggulan setiap pemakai, di reka dengan keunikan tersendiri. Korang boleh dapatkan semua variasi bagi setiap suasana yang berbeza mengikut pendapat yang aku cadangkan tadi.
Maklumat lanjut:

19 Oct 2016

spa chocolate: cantik persis selebriti


Serious, dah lama tak pergi SPA, muka ni makin kurang sihat, kebetulan dapat tau ada spa yang terdekat. Bila dah tau alamat, terus google map #wazebermasalah jarang lalu lorong tu. Bila ikut map jauh nau, satu Shah alam aku pusing sebenarnya dekat je dalam 20 minit boleh sampai, di sebabkan aku ikut google map sampai SPA dekat satu jam. 

langkah selamat, lepas masuk lorong aku terus tengok signboard nasib baik jumpa. Bukan main besar lagi signboard, kalau ada yang sesat tak tau la. ia berdekatan dengan ICT bertempat di seksyen 7 Shah Alam.

lepas korang nampak signboard, boleh masuk Spa ni, kalau tak yakin boleh tengok banner yang di letakkan berdekatan tangga. Naik je tangga rasa tak sabar nak rehatkan muka dengan urutan manja dari staff Celebrity Spa.



Korang boleh naik tangga ini tanpa rasa was-was, kalau nampak banner ni betul la tempatnya. 


Sementara menunggu, aku tengok pakej menarik yang di tawarkan di sini. antaranya:
  • Back massage dan bekam
  • corrective eye bag treatment
  • eyelash perming treatment
  • Aromatherapy full body massage
  • Facial chocolate & eye bag treatment
  • Rawatan Spa bridal
kalau korang nak tau pakej lain boleh datang seksyen 7 shah alam, harga yang di tawarkan sangat berpatutan. Tempat memang kemas dan bersih kalau buat rawatan di sini selesa sangat. layanan pun terbaik.


Aku di tawarkan membuat rawatan trial chocolate deluxe whitening facial, kalau ada masalah jerawat serius mereka akan tawarkan pakej lain. So, setelah di offer pakej chocolate dan sebelum rawatan mereka akan lihat masalah kulit kita.

mereka akan beri nasihat dan apa masalah yang kita hadapi, staff Celebrity Spa akan menganalisis jenis kulit dan kandungan air dalam kulit masalah muka aku adalah wajah kering.

Untuk menganalisis jenis kulit dan kandungan air, mereka menggunakan alat khas dan korang akan tau kandungan air di dahi, pipi dan dagu serta akan tau berapa banyak air yang perlu di minum dalam sehari agar kulit sentiasa sihat dan nampak segar sepanjang hari.


Inilah hasilnya semasa berfacial chocolate, terkejut tak? jangan pengsan ya. Sebelum treatment chocolate di lakukan staff Celebrity Spa buang whithead kat muka, sakit yakmat rasa nak jerit ja tapi suara tak keluar. Sakit tekak na jerit kat kelas sebab pelajar bising jadi aku rehdo je la.

Seterusnya, mereka ada menggunakan satu alat yang mengeluarkan wap, masa tu rasa panas sedikit muka. Nak tidur memang tak boleh la hanya mampu pejam mata dan tadah muka, selepas itu depa urut sekejap muka dan bahu bagi tegang-tegang ha, tang ni best  bila di urut.

selesai urut muka, kali ini muka rasa sejuk je dah macam letak ais dekat muka, staff Celebrity Spa menggunakan alat khas untuk rawatan eye care treatment membantu menghilangkan kedutan di muka dan menegangkan wajah.


Memang best treatment ni. Sebelum itu mereka letakkan jaring di muka, masa staff Celebrity Spa sapu sikit chocolate dah bau aroma chocolate sedap ja. Aku mula memejamkan mata dan fefeling minum chocolate, makan chocolate, facial chocolate dan duduk rumah chocolate. Tak boleh belah semua berasaskan chocolate. 

Sebenarnya aku risau juga, tengah feeling chocolate ada semut berminat dengan muka aku yang semanis gula. tak pasal-pasal kena gigit. 

Sementara tunggu muka kering, aku baru nak cuba tidur tetiba telephone berdering tak tenang terus aku macam mana nak jawab telephone dalam keadaan yang sangat terbatas, muka berjaring ada pula chocolate dekat muka, nak buka mata pun tak boleh. j\Jadi, aku raba-raba je telephone. Fuh, nasib baik betul aku tekan.



Pernah cuba letak chocolate kat muka? mesti pelikkan, banyak khasiat rupanya, kulit rasa licin dan ringan je lepas berfacial. Bila aku tengok balik gambar masa tengah facial memang terkejut mengalahkan budak makan chocolate, kalau budak makan sampai ke pipi kita dah lap ni apatah lagi satu muka, betul tak?

CANTIK PERSIS SELEBRITI

Lokasi:

Celebriti Spa Studio, Jalan Kristal K7/K
Seksyen 7, 40000, Shah Alam,
Selangor.
instagram: @spa_best_murah