' +''; +'

10 Apr 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Assalamualaikum 



giveaway by wanhanisahwanmat klik sini intuk joint, kepada peminat insta shawl korang wajib joint giveaway ni,syaratnya adalah:

1. Follow blog Nisa [wanhanisahwanmat.blogspot.com]
2. Like page-page 

3. Follow google+ Nisa di [sini] kalau takde takpe.
4Tulis entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah"
5. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini.



1ST BLOGLIST SEGMENT BY ZUEZULAIKHA




Giveaway ini, sangat simple untuk korang joint syaratnya ialah :
  1. - Follow Melaedah 
  2. - Like fanpage Melaedah 
  3. - Follow Instagram ZueZulaikha *seikhlasnya dan HANYA syarat ini SAHAJA yang tidak WAJIB*
  4. - Klik sekurang-kurangnya SATU iklan Nuffnang Melaedah 
  5. - Buat satu entry bertajuk “1st Bloglist Segment by ZueZulaikha” 
  6. - Copy paste banner di atas dan backlink ke entry ini 
Hadiah misteri akan diterikan kepada pemenang yang bertuah

9 Apr 2015

Nuffnang 8th birthday


Walaupun dah dua tahun aku berkecimpung dengan dunia blogging tapi masih belum berkempatan joint event nuffnang yang awesome. Pendapat aku, antara aku dengan nuffnang masih baru dan perlukan hubungan silaturrahim. Yela dulu mana tau wujudnya nuggnang ni, orang lain buat blog kita pun sibuk nak buat blog. Bila dah buat blog tak tau pun kita boleh jana pendapatan dengan blog dan nuffnang memberi peluang jana pendapatan sampingan terasa cemburu bila orang lain dapat invoice dapat RMxxx dengan berblog wah, teringin tau nak dapat income dari nuffnang.

Mungkin aku perlu rajin update , CPUV aku masih confius sebenarnya tapi dengan rujukan blog yang lain mungkin ia dapat membantu.

Dekat blog aku ada iklan nuffnang siapa yang ada masa boleh klik iklan tersebut kekadang ada contest yang korang perlu joint sebab ia sangat mudah dan hadiah yang ditawarkan memang terbaik. Apabila aku tengok #Nuffnang8irthday dekat blog rakan blogger yang lain dorang enjoy dengan birthday party nuffnang. 

"Saya harus mendapatkan Crabtree & Evelyn  kerana ia bau yang menyenangkan orang yang berada disekeliling kita, sebagai seorang pelajar saya perlukannya supaya sentiasa selesa apabila berada di kelas sepanjang hari dengan adanya Crabtree & Evelyn ia dapat menceriakan hari saya".


Image love yang di bentukkan dengan kasut menunjukkan "Saya harus dapatkan Pedro dengan gaya rock kerana style kasut yang terkini dan design yang menarik sangat sesuai untuk digayakan pada zaman moden ia juga sesuai untuk mereka yang minat terhadap gaya rock moden" 

 #pedroshoes_official#NuffnangxPedroMY AND #Nuffnang8irthday @pedroshoes_official 


6 Apr 2015

cookies pak mimpi

Assalamualaikum 

Tak sangka jumpa si dia lagi eceh-eceh dah macam jumpa pakwa tapi boleh la sebab minat lagunya. Eh siapa si dia tu? kalau korang baca entry hijabey2015 korang akan tau siapa si dia tu. Tengok tentatif hijabey2015 dia cuma ada hari sabtu jer tapi bila kaki melangkah ke dewan alangkah terkejutnya hari ni ada kat event hijabey2015 nampak tak keterujaan kat situ. Nasib baik mulut ni tak ternganga bila ternampak kelibatnya.


Sebelum itu, pusing-pusing tengok shawl yang ada bukan itu jer perfium, biskut, produk penjagaan kulit dan both majalah dara pun ada. Jadi, tak bosan dan tak kan menyesallah korang datang walaupun sesat macam aku. Datang memang dengan tujuan dan harapan dapat satu shawl untuk photoshoot nanti tapi terlalu banyak pilihan sampai tak tau nak pilih yang mana satu, kalau beli semua menangis dompet termasuklah aku huahaaa.


Tak nak bagi korang tertanya-tanya, siapa si dia tu dan yang tak sempat nak baca entry hijabey2015 aku terasa baik hati hari ni dan akan di beri tahu sebentar lagi.


Ingat tak entry encik mimpi gathering pak john steamboat  masa tu tak sempat nak berbicara dengan encik mimpi. Alhamdulillah, kali ni allah beri kesempatan aku berjumpa dan berborak sedikit dengan encik mimpi. Sambil berborak aku rasa sikit cookies pak mimpi.... rasa sekali nak borong sedozen. Konon-konon nak borong untuk buat stock raya tapi pasti korang akan mengunyah depan Tv sambil menikmati cookies pak mimpi sampai menjadi igauan. 



Cookies pak mimpi menjadi igauan, bila makan cookies chip terasa suasana hari raya pula ada juga kuih kapit

Ingatkan encik mimpi reti menyanyi jer buat biskut pun reti, bapak sedap biskut ni bukan setakat bapak mak, nenek, makcik, pakcik kalau rasa mesti nak order lagi. Nak tau rasanya, kena dapatkan biskut pak mimpi yang semakin ramai termimpi-mimpi akan kelazatan biskut ni. 

Nak jadi juri makanan jap, bagi aku biskut pak mimpi kerangupannya terasa dimulut dan chip yang digunakan tak terlalu muak sampai korang akan makan sehingga puas dan habis satu balang, kemanisannya pula tak terlalu manis dan ia sesuai untuk lapisan masyarakat kanak-kanak, remaja,dewasa, orang tua yang takde gigi pun boleh rasa sebab ia mudah hancur dimulut. Kemam-kemam dalam mulut pun boleh lepas tu telan, pastikan korang sediakan air kat sebelah, takut tercekik mana tau korang rasa terlalu exited makan biskut pak mimpi sampai tercekik.  


Encik mimpi melantik aku sebagai duta cookies, terharu T_T dengan gaya pegang balang kena ada style baru nampak sebagai seorang duta "walaupun ia satu angan-angan tapi macam betoi" haha

Lepas ni mesti tak henti-henti customer nak repeat order, kalau encik mimpi busy dengan cookies jangan terkejut kalau ada orang buat persembahan sambil pakai apron "terlupa tanggalkan apron yang semakin diminati lapisan masyarakat".

Yang berminat dengan cookies pak mimpi ni korang boleh ke instagram @pak mimpi untuk buat tempahan.

Hijabey2015

Assalamualaikum 

Alhamdulillah, akhirnya sampai juga dekat IDCC shah alam, seriously aku tak tau pun ada IDCC ni dekat shah alam ingatkan dorang salah tulis nama tempat sebab yang aku tau SACC mall. Emm, kebetulan sepupu aku nak pergi shah alam beli kasut jadi aku ambil kesempatan ajak dia pergi IDCC yang aku tak tau kewujudannya selama ini.


Nasib baik dia setuju nak ikut sekurang-kurangnya boleh sesat sama-sama "haha, gelak dalam hati" kalau dia tau aku ajak sesat sama-sama entah nak ikut atau tak. Memang ambik kesempatan betul, lagi pun katanya tak kisah nak pergi mana dia ikut jer. Jadi, kalau ajak sesat pun dia tak kisah la kan.


Nak pergi promosi hijabey memang dah lama nak pergi cuma kali ni jer aku berkesempatan, setelah berjaya sampai masuk ke pintu utama dengan hati yang gembira dapat tengok promosi yang kaw-kaw murah nak lagi murah daftar untuk jadi ahli hijabey.


taip sambil tengok cerita supermen tapi ni tentang cara sorang bapa jaga anak, rugi tak tengok lagi-lagi yang jaga kembar geram tengok pandai berkata-kata memang seronok je dia melayan anak. Ada satu kad dinasor terkoyak memasing rebut kad tu katanya dinasor tu sakit tersenyum aku tengok gelagat dorang. comel giler, teringat masa jaga anak buah aku yang kembar memang comel walaupun mula-mula susah nak jaga sebab kalau sorang demam yang sorang lagi mesti akan demam.


Back to the story, Event hijabey ni banyak design yang korang nak sekarang fesyen instan shawl, ingatkan dorang tersasul nak cakap insta tercakap instan rupanya instan ni shawl yang jenis terus pakai jer tak payah pin-pin lilit ke sini-ke sana. Sekarang teknologi semakin canggih nak pakai shawl pun semakin mudah siap lima minit jer. Pengalaman aku pakai shawl kena siap awal berbanding orang lain sebab gara-gara pakai shawl yang kena lilit sampai nampak bergaya dan menawan ia mengambil masa 30 minit kalau tak jadi boleh makan masa 40-45 minit buka sana tak jadi tukar style lain. 


sekarang masuk roadshow hijabey yang berlangsung 3 hari jumaat, sabtu dan ahad, terasa macam VVIP tengok red karpet tu khas untuk aku tau, eh silap khas untuk para pengunjung.

Mari tengok perjalanan sekitar pameran hijabey2015, terdapat pelbagai pilihan.


Usha instagram DILARA atau Facebook DILARA atau website DILARA di www.dilara.com.my kualiti kain yang tiptop dan terdapat jenis design yang menarik

Ada satu shawl ala-ala neloefa ni, kakak aku bagi kat mak gatai tangan nak pi try shawl tu tapi tersalah lilit mak aku yang betulkan, ait, terasa cam pelik mak betulkan shawl yang aku pakai. Malu betul orang yang dah biasa pakai shawl dibetulkan oleh seorang yang dah biasa pakai tudung satu minit "tudung sarung" nasib baik orang itu mak sendiri.

DILARA pun ada instan shawl, mudah je nak pakai labuh dia pun okey yang penting korang kena pandai betulkan shawl tu.




 Datuk Wira Dr Maznah Hamid akan merasmikan akan roadshow dan dia adalah Iron Lady Malaysia.

Sesi makan tengahari bersama VVIP, selepas habis makan Datuk share penglaman yang dia alami sendiri sehingga berjaya. Beliau sentiasa beri sokongan kepada kami untuk berjaya. Seronok dengar datuk bercerita makin semangat nak jadi macam dia aura positif sentiasa ada dalam dirinya.

Antara perkara yang aku ingat dia kata kalau nak miliki rumah kena ada 8k-10k, fuhh... berpeluh dengar macamne nak cari sebanyak tu, katanya dengan berniaga ia akan tercapai. Kalau 6k masih tak cukup hanya mampu lihat je.

Takpe bagi yang hanya mampu lihat macam aku korang simpan hasrat dan impian tu, mana tau satu hari kita mampu miliki.

sebelum berpisah ambil gambar bersama para blogger dan  Datuk Wira Dr Maznah Hamid ( Iron Lady Malaysia ) Hijabey 2015 and Beauty Fair di IDCC Shah Alam.

nak muah cikit mana tau aura semangat itu akan serap masuk dalam badan aku dan berjaya macam datuk serta sama-sama menjadi rakan niaga satu hari nanti.

Masa jenjalan nak tengok both ternampak encik mimpi, dari jauh dah nampak topeng dia. 

pray MH!7

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine