' +''; +'

15 Okt 2014

Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Assalamualaikum

contest yang mudah untuk kita sertai dan menangi hadiah yang disediakan memang besar dan menarik dalam bentuk WANG TUNAI. Sejumlah RM2600 untuk dimenangi! jika ingin sertai sila klik SINI
Selalu zira dengar shaklee ni bagus, disebabkan tak tau apa khasiatnya dan apa yang baik shaklee ni cuba mendiamkan diri tanpa apa-apa pertanyaan. macam-macam produk yang telah dikeluarkan ALFALFA COMPLEX SHAKLEEB COMPLEX SHAKLEEVITAMIN C SHAKLEEB , dan GLA SHAKLEE ha tu dia banyak dak produk keluaran shaklee ni? sebenarnya ada lagi kalau korang nak tau kalau berminat boleh tanya pengedar-pengedar yang berdekatan dengan rumah anda.  

ni aku bagi mana pengedar setiap negeri kalau ada apa-apa nak masalah tanya je dorang  YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah),SihatVitamin (Seremban).


Okey, ni nak bagi tau sikit khasiat yang di senaraikan kat atas tu dan respon testimoni yang zira baca dekat blog pengedar. Garlic Shaklee ni  mengurangkan tekanan darah tinggi,  menolong mengurangkan tahap kolestrol. VITAMIN C SHAKLEE Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih) , Meningkatkan pertumbuhan tisu. B COMPLEX SHAKLEE B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan, Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh ALFALFA COMPLEX SHAKLEE Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegatalan.






Sapa pernah makan shaklee boleh share dengan zira apa korang tunya testimoni dan produk apa yang korang makan? mesti banyak perubahan dan masalah dapat diselesaikan dengan shaklee. benda yang buat kita sangat seronok ialah bila apabila kita tiada masalah dalam hidup, tapi itu tak mungkin berlaku sebab Allah akan beri ujuan kepada hambanya mengikut kemampuannya sama ada ujian kecil atau besar. 


untuk mengelakkan penyakit semakin melarat kita kena hindari penyakit tersebut wang mampu dicari tetapi kesihatan tiada di pasaran dan nilainya lebih berharga berbanding wang ringgit. 



Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.
Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.
Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Disebabkan sudah azan subuh maka tamatlah penaipan entry tentang shaklee pada jam 5.54 pagi hari khamis. Jom solat subuh jangan lambat-lambatkan solat sebab masa tak kan menunggu kita, ia akan berjalan dan terus berjalan, tanpa kita sedari.


umur semakin meningkat, 

kematian juga semakin dekat, 
hari  berjalan dengan cepat, 
kiamat dah nak dekat.

tetiba keluar pantun empat kerat pulak, pantun yang berbentuk nasihat menyedarkan kita yang dunia ini adalah sementara yang kita harus kejar ialah akhirat kehidupan yang kekal abadi.


Contest “Bonus Akhir Tahun”  berlangsung selama 2 1/2 bulan bermula dari 15hb Oct – 31hb Dec 2014. Siapa yang berminat untuk memeriahkan kontest ni jemput joint dengan perasaan yang berkobar-kobar ye, kerana hadiah yang disediakan memang aummmm terbaik. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pada 16hb November 2014 pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest). 

11 Okt 2014

air oh air

Assalamualaikum ♥

sedihnya, buat pertama kalinya takde air kat kolej , susah oooo nak solat kena sediakan bekas dan simpan air tu bila nak solat. Slalunya kalau takde air ni zira akan tunggu dan petang akan ada tak pun malam tapi ni dah dua hari takde. Parah-parah bila takde air memang tak selesa nak membuang pun wisau takde air nak guna apa untuk membasuh, istinjak?? emmmm tak biasa tapi kalau dah darurat apakan daya kena juga beristinjak guna benda kesat.


mase takde air ni la baru rasa nak jimat air, lagi satu ni first time syabas datang anta air. Malam tadi penat tunggu syabas datang beratur panjang sempat jugak tengok gelagat dorang sementara tunggu air sampai. kalau korang tengok memang klakar sempat pulak korang blakon konon-konon ada wartawan datang tanya keadaan kitorang macam mana?. Siap dengan gaya orang seperti meminta simpati supaya ada air cepat pastu kononnya dorang tepon syabas suruh cepat datang ada yang nak buat aduan
 pastu salah nombor, kitorang yang jadi pemerhati ikut gelak lepas habis dorang blakon dorang main radio rosak, ada satu part tu dorang cakap bahasa arab dah sampai dekat orang akhir jadi lain yang tapi tak ingat apa yang dorang cakap yang penting bahasa melayu.

Nasib baik dorang prihatin anta air kalau tak, tak tau la macam mana nak solat yang kesian kat budak yang cuti korang taukan maksud zira ni? dorang lagi memerlukan air yang banyak untuk bersihkan diri "inilah dugaan kami masa minggu nak periksa" bila di fikirkan ingat nak balik rumah tapi dah tiga minggu berturut-turut balik, karang pening pulak abah aku nak menghantar kat kolej minggu depan dah mula cuti sebulan tapi kalau dekat rumah susah nak baca buku banyak sangat godaan yang sukar untuk aku elak pastu pulak kakak nak buat bezday anak buah masa bila pulak nak baca buku. itulah antara godaannya ada je benda yang nak buat kat rumah.


bila dapat mandi fuhhhh lega terasa nikmat dapat air syukur tak terhingga. Ni taip sambil menunggu azan magrib, nasib baik ha
ri sabtu dan esok ahad kalaulah esok periksa memang jawab exam dengan buat muka wangi semerbak harum kasturi yang tiada tandingannya tiada siapa boleh lawan.

aku ingat lagi masa ada pelajar luar negara "negeria" walaupun ada air dorang tetap kekadang bau mungkin dah biasa dengan keadaan kat sana yang panas terik guna air untuk keperluan saja. zira yang lalu sebelah dia yang kena sabar dengan dugaan yang diberi. 


terima kasih sudi baca :)

9 Okt 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Assalamualaikum 


Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014. Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor

2. Like Fanpage Sponsor

3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti


30 Sep 2014

iuzira versi terbaru

Assalamualaikum 

Okey, apa yang korang tahu blog zira dah berubah wajah blog warna oren lembut kepada oren yang nampak lebih ceria dengan gabungan warna hitam yang kelihatan unik. Nak tau sapa yang design blog ni? apa korang dah tau, alooo baru nak bagi surprise, majuk 2 saat dengan korang. Header yang sebelum ni nampak macam sentuh sesuatu, okey sapa ingat tolong bagi tau? kalau yang dah lupa cepat-cepat makan kismis bagi ingatan kita kuat.   


Warna ni tak semua orang suka sebab aku suka warna yang lain dari orang lain, bezakan dengan blog-blog yang korang tengok, biasanya orang akan buat warna pink, hijau atau biru tapi yang zira pilih warna oren bergabung meletup dengan warna hitam kan kebabom bila buat lain sikit. 




susah nak cari maksud warna oren ni, kalau ada pun tak banyak, okey selain tu maksudnya boleh tengok kat sini maksud warna kegemaran.


Eh, tetiba cerita pasal warna pulak, maaf lari tajuk, huhu okey kembali kepada tajuk asal blog versi terbaru ini di reka oleh Sheda Ucu. Korang yang berminat nak suruh dia design boleh Pm dia tapi kena ikut barisan sapa order dulu blog dia yang akan siap dulu. Nak tengok design yang dia pernah buat sebelum ni boleh klik www.shedaucu.com


Macam-macam ada, nak reka sendiri pun boleh tapi kena bagi tau detail apa yang korang nak letak dekat blog. kalau tak bagi lain la jadinya, korang pun boleh bagi contoh blog yang korang minat.




Yang ni blog muka baru zira, cun tak? tolong la jawab "ya" supaya aku terasa bertuah menjadi antara gadis yang cun melecun. 




inilah blog muka lama,korang dah ingat ke blom?

Sebelum ni ada orang tanya macam mana nak buat blog? zira cuma boleh tunjuk sikit jer sebab bab edit mengedit ni aku pening lalat sikit, bila blog jadi lain dan tak betul sikit mula la gelabah tak tentu arah dah macam cacing kepanasan. So, korang boleh belajar edit mengedit ni dekat blog yang banyak menyediakan tutorial untuk blog ataupun kalau malas nak mengedit macam aku ni "padahal tak reti edit blog" korang boleh minta tolong sesiapa untuk editkan blog korang. Okey, sekian saja entri kali ini.

29 Sep 2014

Menangi Loket Emas 916 : Peraduan Blog Kedai Emas DuaLogam Merlimau

Assalamualaikum 

Emas itulah harta yang wanita suka ia boleh di simpan untuk kegunaan pada masa hadapan atau boleh di gunakan pabila kesempitan wang. Sebenarnya nak bagi tau kontet berbeza sikit dengan sebelum ni sebab hadiahnya ialah menangi loket Emas 916 huhu terasa mata ni bersinar-sinar je bagai emas itu berada di rantai leher yang sudah temui tuannya semula (*_*).




Mesti korang pun teringin memiliki loket emaskan? plezzz jawab "ya" dan anda boleh sertai peraduan ini. Kepada yang berminat boleh  lihat syarat peraduan ia tamat pada 15 Oktober 2014.  Kepada mereka yang tak sabar untuk dapatkan emas ini anda boleh ke Kedai Emas DuaLogam Merlimau.

apa yang zira suka tengok emas ni adalah design dia yang buat aku tertarik, tak semua kedai ada design yang kita minat, betol tak? jadi kalau kedai emas dualogam Merlimau ni ada yang anda suka, cepat-cepat la beli, kedai emas ini terletak JB 7011 taman Mewah, Merlimau Melaka. Ia dibuka setiap hari pada 11.00 pagi hingga 6.30 petang kecuali jumaat dan ahad.


Inilah kedai emas dualogam Merlimau, untuk menyenangkan lagi anda mengetahui lebih lanjut mengenai kedai emas ini anda boleh ke talian di media sosial seperti Twitter, Instagram dan Facebook, atau hubungi pemilik kedai melalui SMS/Telegram/Whatsap 0196551980.


saja zira besarkan gambar emas-emas ni bagi korang pun berpinar-pinar mata nak pilih masa satu yang sepatutnya jadi milik anda. Ha, tu dia mesti korang dah pilih emas ni kan? kalau tak, macam zira tengok cam ada mata yang dah bersinar je (*_*)


Meli tengok emas manyak murah emas916.dualogam.my mari beli emas bagi duit dapat emas mali-mali huhu ada macam amoi jual emas tak?? Okey di sebabkan korang dah teruja tengok emas lepas ni boleh ke page dualogam merlimau untuk mengetahui info terkini tentang emas.


pray MH!7

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine