' +''; +'

20 Aug 2016

premier clinik cawangan bangsar


Semenjak beberapa bulan lepas masalah kulit makin membimbangkan mana taknya banyak benda nak kena pikir jerawat pun sibuk nak timbul dekat sana, kejap dekat sini. Tengah scroll gambar dekat facebook kebetulan nampak satu gambar yang membuatkan aku tertarik iaitu macam mana untuk selesaikan jerawat dan jeragat. 




ramai yang cadangkan premier clinic ia bertujuan menjaga kecantikan wajah seseorang dari masalah kecik hinggalah besar. jadi, siapa yang ada masalah wajah serahkan dan tadah je muka korang dekat depa ni. Bila aku buka mata muka rasa selesa je tanpa masalah. 


Mereka tawarkan dua pakej iaitu Accne Scars dan Fractional Laser. Aku pilih Accne Scars demi menghilangkan jerawat yang timbul. Masa mula-mula masuk bilik rawatan rasa macam biasa jer kena pakai penutup kepala ala-ala macam kena bedah. 




Sebelum mendapatkan rawatan, tunggu dekat satu bilik ala-ala VIP, siap ada tv. Yang rawat masa tu doktor Elaine Chong lembut je dia sapu kat muka di bantu oleh seorang assistant yang cantik.






Depa ada sapu something dekat muka aku, memang hazab rasa nak meraung ja muka pedih tambah rasa sedikit gatal. Tapi bagus ia telah untuk membunuh bakteria yang melekat kat muka dan membuang sel-sel kulit mati di permukaan kulit. 

Bila muka rasa pedih ada satu angin/udara (aku tak tau apa nama benda tu lagi pun masa tu mata tutup cuma rasa angin dekat muka) ia membuatkan muka rasa lega tak terhingga sejuk je. Nak tidur memang tak tenanglah beza masa pergi spa dulu seronok ja bila dapat urutan. Masa yang diambil untuk rawatan ini tak terlalu lama, dalam setengah hingga satu jam je. 


Waktu rehat kalau nak buat rawatan ini pun sempat. Semua barang dilengkapi dengan teknologi moden dan mesin pula di import agar setiap rawatan dapat di lakukan dengan baik. 






Untuk rawatan Fractional Laser pula ia dapat membuang kulit mati, teknologi ini menggunakan laser mikro untuk menembusi dan memecahkan tisu kulit melalui epidermis. Rawatan ini tidak meninggalkan luka dan boleh jalan sana sini selepas rawatan dilakukan. 

Aku suka tengok kesan rawatan selepas Fractional Laser tapi disebabkan sifat penakut ni datang terus tak jadi buat laser. Selepas rawatan Accne Scars aku telah di nasihatkan cara penjagaan wajah yang betul daripada doktor pakar. 


Untuk appoiment ke dua, doktor Kee Yong Seng pula yang tengok wajah aku siap belek lagi tau. Alahai, rasa malu pula nasib baik muka dah okey sikit. Muka doktor Kee Yong Seng bersih je kalau korang jumpa doktor ni, mesti jelez tahap nak tukar kulit dengan doktor. 




Buat masa ini cuma ada dua tempat je iaitu cawangan di Bangsar Baru dan Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. C
awangan baru akan datang di Bandar Sunway. Harga juga berbaloi, selain itu service yang di sediakan seperti Fat / Weight Loss, Wrinkles / Fine Lines, Redness / Sunburn dan banyak lagi.  

kalau korang minat juga nak pergi, ini aku sediakan contact detail:



premier clinic


alamat cawangan Taman Tun Dr Ismail: TTDI :31,Jalan Wan Kadir 2,Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur

waktu operasi

selasa - Sabtu: 10.00am - 7.00pm

tutup: Ahad, isnin dan cuti umum


alamat cawangan bangsarBangsar 40,Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.


waktu operasi

Isnin : 2pm-7pm
selasa - Sabtu: 10.00am - 7.00pm
tutup : ahad


Tel  : 03-7732 5552

Mobile: 012-6625453 (Contact via Whatsapp , wechat ,SMS , Call)


16 Aug 2016

Hilangkan masalah wanita dengan feminine wash permata sunti

Assalamualaikum 

Dulu masa takde produk feminine wash, memang rasa tak selesa. Semua orang pompuan mesti pernah alami benda macam ni iaitu ketidak selesaan dan kegatalan di MissV yang ada elergic lagikan tak boleh makan seafood. Selain itu, kena kerap tukar pantyliner 3 ke 4 kali di sebabkan bau dan keputihan. 

Macam-macam produk juga cari nak atasi masalah ni, kalau keluar agak leceh kena kerap pergi tandas, tandas awam sekarang bukannya free sekarang semua pakai duit. Allah, rasa nak nangis ja dengan kegatalan yang terlampau sampai tak tahan. 

Jadi, apa yang nak share hari ni masalah yang sebelum ni menjadi runsing dekat kepala akhirnya berakhir dengan adanya feminine wash. Masalah keputihan hilang lepas 2 minggu guna Feminine wash. Lepas ni memang akan terus guna untuk penjagaan yang optimum di sebabkan kandungan  ekstrak pati pinang muda, manjakani, ekstrak sireh, akar serapat, kacip fatimah dan gabungan herba terpilih memang sesuai sangat bagi mereka yang ada masalah sama macam aku, lagi pun ia bertindak sebagai antiseptik semulajadi yang dipercayai membantu mengatasi semua masalah dalaman wanita. 


Cara penggunaan
  • tekan dua titik gel ketelapak tangan dan letakkan air sedikit sehingga berbuih
  • sapu dengan rata buih tadi dikawasan vagina dan biarkan dua minit
  • Biarkan buih tersebut meresap kemudian bilas dengan air bersih
Suka tak bila masalah selesai? bagi aku bila hilang satu masalah terasa macam satu beban dah kurang dan kepala pun rasa ringan ja. 


Kebaikannya:
  • merawat masalah wanita dengan cara mudah
  • merawat masalah keputihan dan bau yang kronik
  • merawat kegatalan dan luka melecet
  • mengetatkan otot dalaman lepas bersalin
  • memberikan rasa kering dan selesa 
  • dihasilkan daripada pinang muda dan sireh
bagi mereka yang cari untuk menyelesaikan masalah macam ni boleh wassap 019-4884682. ia mengandungi 100ml dengan harga RM65 dan tahan 3 bulan dan  ada kelulusan KKM 


Untuk orang pompuan lepas bersalin kena dapatkan feminine wash permata sunti, nak tau sebab apa? bila rahim mereka sihat, di luar juga akan nampak sihat kecerian di wajah kita dapat tengok jika dalaman tak sihat. 

Harga pun berbaloi berbanding kita kerap tukar pantyliner 3 ke 4 kali sehari. Telah terbukti ia dapat merawat pelbagai masalah keintiman wanita dengan banyak testimoni.

Testimoni:



baguskan harap lepas ni, ibu-ibu lepas bersalin atau wanita yang tengah ada masalah sama dapat atasinya dengan feminine wash permata sunti. kalau nak tau lebih lanjut atau nak dapatkan Permata sunti boleh PM 019-4884682

14 Aug 2016

Sharnaaz Ahmad sebagai duta Men's Biore terbaru

Assalamualaikum  

Lelaki sekarang semakin prihatin terhadap penjagaan peribadi, kebersihan dan penampilan diri. Masa dulu-dulu tengok orang lelaki tak ambil kisah pun, mungkin masa tu tak banyak produk yang ada di pasaran dan kebiasaannya banyak produk untuk orang pompuan. Sekarang udara pun kurang bersih lepastu banyak habuk dan pencemaran secara berterusan apabila kita keluar rumah, kaum lelaki juga perlu menjaga kebersihan dan penampilan diri agar sentiasa tampil segak, bergaya tanpa kulit bermasalah. 



Kulit yang terkumpul dengan kekotoran, minyak yang berlebihan serta bakteria yang terperangkap di dalam liang-liang pori akan menggalakkan timbul masalah kulit seperti kulit kusam dan berjeragat sebab itu ramai yang ada masalah kulit. Pelakon terkenal iaitu Sharnaaz Ahmad sentiasa menjaga menampilan wajah rupanya dia menggunakan Men's Biore dan kini ia mempunyai pek terbaru.




Jenama skrub muka lelaki No.1 di Malaysia iaitu Men's Biore telah memilih Sharnaaz Ahmad sebagai duta terbaru dengan kerjaya sebagai pelakon yang sentiasa berada di bawak terik cahaya matahari memerlukan penjagaan kulit yang baik supaya kulit sentiasa sihat, cerah, bersih tanpa minyak serta menyegarkan dari dalam ke luar. 



Men's Biore sentiasa berusaha untuk menghasilkan produk yang inovatif bagi memenuhi keperluan pelanggan. Pembersih muka ini mengandungi Kuasa pembersih detox dan Agen Penyerap MinyakMen's Biore ini mempunyai 5 variasi termasuk Deep Clean, Deep Clean Extra Cool. Oil Clear, Acne Solution dan Bright Clean yang mempu mengatasi pelbagai masalah kulit. Rupanya inilah rahsia Sharnaaz Ahmad agar wajah sentiasa nampak bersih dari segala kekotoran. 

12 Aug 2016

majlis doa selamat dan pelancaran filem M.O.X

Assalamualaikum 

Sebuat filem yang yang mengisahkan tentang aksi dan sains dengan usaha usaha kerajaan memupuk budaya 'STI' ( sains teknologi dan innovasi ). Filem yang jarang kita lihat dan ianya mengisahkan masyarakat terutamanya generasi muda melalui babak-babak yang melibatkan aplikasi saintifik, kreatif dan innovasi sains terkini.


Misi operasi X ini telah di kaji selama 10 tahun untuk mendapatkan gambaran dan cerita supaya menjadi lebih menarik, filem yang di arahkan oleh Dato Zulkeflie M Osman di bintangi oleh Ebi Kornrlis (AF5) membuat 'come back' pertama menerusi filem 'M.O.X' . Don Pedro yang di pegang watak oleh Ebi telah menyahut cabaran bagi menjayakan watak yang di bawa. Pelakon Indonesia yang juga semakin meningkat juga membintangi filem 'M.O.X' iaitu Tya Arifin dan seorang lagi bakat baru turut di cungkil melalui filem ini adalah Shareeta Selvaraj seorang model dan pengacara. 

M.O.X adalah mengisahkan seorang ejen rahsia persekutuan, Don Pedro yang memikul tanggungjawab dalam misi baru yang diberi kepadanya untuk mencari dan menghapuskan dalang dari sebuah organisasi haram yang sering mengancam keselamatan  dan kestabilan negara. Filem M.O.X  juga menggalakkan kita berfikir apakah perancangan seterusnya yang akan di buat oleh Don Pedro dalam menyelesaikan misi ini.

ia juga menjalankan aktiviti yang mempunyai kaitan dengan pertubuhan ganas antarabangsa berpusat dari luar negara yang menggunakan senjata canggih untuk mengawal ekonomi dunia. Don Pedro telah menjadi penghalang kerana mencuba menyekat kegiatan-kegiatan haram kumpulan jahat. Kini Don Pedro menjadi buruan, dan mereka cuba menghapuskan Don Pedro.

Ini antara pelakon yang terlibat dalam filem M.O.X

Nantikan filem M.O.X di pawagam pada awal 2017. Budget di anggarkan 3.6 juta, nak tahu kesudahan filem M.O.X ini adakah Don Pedro dapat mempertahankan kekasihnya Fifi, serta apakah peranan Zeera dalam misi berbahaya Don Pedro?.


Untuk melihat gambaran yang lebih jelas tentang filem ni, jom kena tengok teaser operasi M.O.X yang akan membuatkan kita tak sabar nantikan tayangannya di pawagam. Nampak tak filem ini seperti bertaraf Hollywood dan kelihatan  ia sangat berlainan dengan filem yang kita pernah tengok sebelum ini.

11 Aug 2016

CSR Program bersama Reen Rahim

Assalamualaikum 

Lepas daki gunung pada akhir bulan Julai yang lalu terus dapat undangan ke Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih di sekitar area Chow Kit. walaupun kaki masih sedikit sakit tetapi atas keinginan untuk bertemu kanak-kanak di  Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih membuatkan aku ingin melihat keadaan mereka, adakah mereka baik-baik sahaja atau sebaliknya.


Pertama kali datang ke program seperti ini, bila tahu ada satu sekolah yang memberi peluang meneruskan pelajaran sekurang-kurangnya mereka dapat menimba ilmu dengan baik dan seterusnya mencari pekerjaan yang halal untuk keluarga. Program CSR Asianic bersama Reen Rahim di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih memang berbeza kerana program ini memberi peluang kepada kami berkenalan dengan kanak-kanak kurang bernasib baik seperti mereka terima kasih kepada pihak Wonderland Primary Sdn Bhd dengan jenama Asianic. Perkenalan yang singkat bersama dengan anak-anak bimbingan Jalinan Kasih juga menyedarkan kita betapa pentingnya pelajaran serta usaha demi mengubah kehidupan keluarga. 

Apakah kelainan Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih?
  1. waktu persekolahan 8.00 pagi hingga 1.00 petang waktu pengajaran dan pembelajaran
  2. 2.30 petang hingga 4.00 petang waktu kokurikulum/ perkembangan bakat / KAFA
  3. murid yang tercicir dari sistem persekolahan harian secara berpanjangan
  4. kanak-kanak yatim piatu
  5. kanak-kanak warganegara yang menghadapi masalah sosial tidak sihat atau mangsa kepada gejala sosial.
Anak-anak SBJK sedang beratur untuk menerima sumbangan hari raya yang disampaikan oleh Reen Rahim.

pihak Wonderland juga telah menyumbangkan produk penjagaan diri dari jenama Asianic dan juga sumbangan duit raya kepada kanak-kanak disekolah, bertuah mereka kerana dapat produk penjagaan diri untuk seisi keluarga. 


Mereka juga telah dihiburkan dengan persembahan badut. Jelas terpancar kegembiraan mereka walaupun dengan masa yang singkat, mereka bukan sahaja dapat berjumpa dengan celebriti kegemaran mereka malah juga telah mendapat jalinan kasih dari setiap tetamu yang hadir.

Persembahan busker dari anak-anak Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih
produk jenama Asianic

Di formulasikan dari estrak Bunga Sakura dan Susu Beras bersama bahan-bahan terbaik seperti daun lidah buaya dan Akar Kayu Manis bagi membantu menanggalkan lapisan kulit mati dengan lembut seperti krim mandian, skrub badan, losyen, syampu, perapi rambut, mandian garam, krim halia dan juga pencuci wanita. 




ini antara produk penjagaan diri untuk memastikan kebersihan keluarga dan harganya mampu milik dari RM10.90 hingga RM17.90 setiap satu juga mempunyai rangkaian produk halal yang pertama.

WEBSITE:  www.wonderlanprimary.com  (Aladdin Street.com)
FACEBOOK:   Asianichalal
INSTAGRAMAsianichalal
ADDRESS:   No 17, Jln PJS 5/26, Taman Desaria, 46000 Petaling Jaya
CONTACT:      +603 7782 6308