Header Ads

Konvokesyen

Assalamualaikum 

Alhamdulillah, selesai majlis konvokesyen pada 11/9/2013. Masa dulu tengok orang len konvo cam best je naik pentas amik gambar pastu sume orang tengok dah cam artis-artis gitu. "peminat sedang tengok artis pujaan dorang kat pentas" tapi bila kita rasa sendiri betapa gementarnya nak naik pentas walaupun cuma sekejap.

bila naik pentas je laju je kaki nak berjalan turun pentas, rektor tu ada cakap "hazirah tahniah" tiba-tiba tersenyum lebar pulak mula la amik gambar dengan perasaan gembira sampai senyum lebar nampak la gigi yang tak rata ni. Ni pengalaman pertama konvo insya'allah akan ada pengaaman kedua walaupun time tadika ada jugak amik gambar cam konvo, time tu pra konvo masa tingkatan lima cubaan berkonvo, hehe konvo pun ada cubaan jugak sekarang konvo betul. Sapa penah amik gambar orang cam nak konvo time tadika?

Wah, best gak konvo boleh jumpa kawan-kawan dan family yang specialnya dapat bunga. First time tau dapat bunga dari kawan bukan senang orang bagi bunga kat kita walaupun sekuntum. uall mesti penah dapat bunga gak kan?

hehe, orang tamak amik bunga banyak......


sebelum konvo kami dah amik gambar dulu, maklumla semangat pagi nak berkonvo walaupun waktu konvo petang. Pagi bergamba dengan kawan petang dengan family. Wani senyum sambil pejam mata pun bole.


Dekat dalam buluh pun jadi bergambar,  saya bukan anak buluh betung tau


Nak masuk dewan sempat lagi bergambar, ada macam doktor tak?


 Ni baru lepas naik pentas... debaran semakin ilang tatkala lihat camera



 Jika hari ini kami tersenyum, tidak tahu esok bagaimana? 
Jika hari ini bersama esok pasti akan berpisah.
Jika hari ini dapat bunga esok pasti akan layu.
ehceh-ceh tiba-tiba bermadah pulak taip sambil pikir bila la nak baik dari demam huhu. Uall nampak tak baju oren yang iall pakai? ni baju sponsor, hehe untung la konvo ada orang sponsor (^_^) "pinjam". ingatkan bole la amik gambar dengan abah skali tapi dia tak datang jadi zira amik gambar dengan kakak dan emak, tak bestkan tak ramai, kalau ramai nampak meriah gituuu.


terima kasih sudi baca  (^_^)

14 comments:

  1. Replies
    1. blom lagi....
      perjuangan masih panjang

      Delete
  2. yeay! dah convo...congrats sista!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam perkenalan...
    Tahniah Dik..semoga terus berjaya dalam bidang yang diceburi:) norazhobbies

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam.... & salam perkenalan
      tq, doakan saya

      Delete
  4. Tahniah ye..semoga terus berjaya dalam hidup.. :)

    ReplyDelete
  5. salam... jemput join GA tasha...
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2013/09/awesome-giveaway-by-tasha-aqisha.html

    hadiah: novel, top up, exco replica photocard, keychain,bracelet, keronsang mutiara sbah....
    untuk pemenang utama anda bakal memiliki novel dan entri pilihan anda akan di muatkan dalam majalah online flip

    join sekarang..

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.