Header Ads

Cara Paling Mudah Untuk Edit Gambar Bergerak Dalam Masa 5 Minit

Cara paling mudah untuk edit gambar bergerak dalam masa 5 minit, Team marketing wajib tahu teknik ini! Sebab ini salah satu cara nak tarik pelanggan, gambar yang unik dan style membuatkan orang tertarik nak tau tentang produk kita. Biasa pasal teknik-teknik bisnes zira suka baca posting Aliah banyak perkara baru yang zira dapat info dari facebook dia.

ini salah satunya, macam mana nak edit gambar bergerak ni. Sedangkan gambar macam ni boleh guna untuk bahan marketing bisnes. Wow, bestnya nak edit pun kejap tapi yang masih baru mungkin ambil masa sedikit supaya gambar tersebut lebih baik.

Tutorial cara paling mudah nak edit gambar bergerak, menggunakan apps PERCUMA je! Sebab biasanya Apps ni berbayar tau. Anda boleh tengok gambar di bawah ini, ada step by step anda boleh follow, 5 minit dah siap dan boleh upload di instagram atau facebook anda sangat menarik macam real je bila kita tengok.

1. First sekali, install dulu, Apps Loopsie (iPhone user) atau Apps Zeotropic (Android user)


2. Ada dua button kat situ, Animate (Fokus kat objek yang kita nak dia bergerak) dan Freeze (Nak padam balik atau nak kasi objek tu tak bergerak) Mudah je kan? Anda boleh cari gambar yang menarik atau yang rasa boleh buat orang teruja.terhadap gambar tersebut.

3. Loop tu tekan je arrow macam itu. Objek yang bergerak akan jadi cantik. Lepas baca ni anda boleh terus cuba takut lupa pula stepnya apa. Boleh cuba gambar yang lebih mudah seperti alam sekitar, atau haiwan yang comel-comel nampak menarik sikit.



4. Pastikan anda tekan animate, dan pastikan yang anda highlight tu untuk tentukan objek yang bergerak. Dekat sini anda kena try and error ya. Sampai anda puas hati, benda baru mesti kita kadang error, ada buat kesalahan walaupun ia mudah. Nak dapat sesuatu yang perfect kena usaha Insya'allah anda pasti berjaya.



5. Dah rasa puas hati dan suka, boleh la click SAVE dengan bahagia atau boleh juga nak upload terus ke Instagram. Wow! dah siap? Cepat kan. Zira pun baru nak cuba, bila ternampak posting Lia ni terus rasa nak share dekat follower tentu anda tertanya-tanya juga macam mana nak buat gambar gerak-gerakkan. 

Nak tengok hasilnya boleh klik facebook Lia, nak save tak boleh pula. FOKUS kat pokok kelapa je nak kasi bergerak. Siapa dah berjaya buat tu share sikit di ruangan komen bawah mesti puas hatikan dapat buat.

11 comments:

  1. baru tau apps & tutorial nak buat gambar bergerak ni. First time singgah sini :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, kalau dah tau memang best nak edit gambar

      Delete
  2. Wow bagusnya... nak try buat nanti

    ReplyDelete
  3. Wah, thanks for sharing this sis. Lama cari macam mana nak buat gambar bergerak macam tu. Nanti kita try and feedback TQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Mencuba, okey sis :)

      Delete
  4. senangnya nak edit nati,tak tahu la pulak ada aplikasi mcm ini , jemput singgah ke vitaminwawa.com , sekian " terima kasih " ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, senang je dulu tertanya-tanya macam mana nak buatkan

      Delete
  5. menarik apps ni. nak edit pun nampak mudah je. bolehlah cuba nanti

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.