Header Ads

Puteh Press

Assalamualaikum 

hari ni nak cerita pasal tajuk entry, siapa yang sebelum ni pernah dengar Puteh Press?? aku nak bagi tau ni pertama kali dengar tau "KERUSI PUTIH BERSAMA PUTEH PRESS'' aku ni kekadang blur sikit, kerusi puteh? memang dia orang nak temu bual duduk dekat kerusi putih ye? bersama putih press aku tak tau maksud putih press ingatkan orang duduk dekat kerusi putih tu orang dia putih-putih tapi yang aku tau Matlutfi tu takde la putih macam korea yang lagi dua orang tu Aiman Azlan dan Ameen Misran pun sama.

nak tau Putih press tu apa? meh aku nak habaq kat korang biar korang tak blur macam aku. Puteh Press syarikat penerbitan yang dihasilkan anak tempatan, okey jadi korang mesti dapatkan buku dari PUTEH PRESS sokonglah karya anak tempatan hasil karya dia termasuklah kritik sosial, politik, kemasyarakatan, motivasi dan dan pengisian yang membina kemasyarakatan. 
Tema PUTEH PRESS ialah "bermula dengan apa yang kita ada", setiap karya yang kreatif dapat menghasilkan bahan penerbitan yang merentas budaya, agama dan semua peringkat umur. Ia menerbitkan karya dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.

PUTEH PRESS memperkenalkan dua karya menerusi tokoh muda popular di kalangan generasi Y seperti vlogger terkenal iaitu Aiman Azlan dan Ameen Misran bagi judul sulung yang diterbitkan iaitu The Other Of Coin. Judul kedua di hasilkan oleh seorang vlogger mencatat seramai 382,794 pengikut di youtube sehingga disember 2014 iaitu Matlutfi dengan judul catatan matlutfi.

Bila aku baca tentang PUTEH PRESS ni baru tau ia baru diperkenalkan oleh orang ramai dan aku juga baru tau, PUTEH PRESS nama sebuah syarikat penerbitan untuk menghasilkan karya anak tempatan.

Lepas ni kalau nak beli buku tu tengok dulu ia dari penerbitan tempatan ke tidak, demi memajukan karya-karya tempatan korang kena beli buku  PUTEH PRESS. Sekarang aku dah tak blur pasal PUTEH PRESS pasni kalau ada orang tanya boleh aku jawab dengan muka tersenyum lebar. Sebenarnya hati ni dah berbunga-bunga sebab dapat jumpa Matlutfi, Aiman Azlan dan Ameen Misran bukan setakat bunga rumput karpet pun tumbuh nasib baik tak tumbuh lalang kalau tak mesti dah senyum sampai telinga cam kambing tersenyum.


Okey aku tak boleh senyum lebih-lebih nanti serupa macam kambing, bukan orang je  nak cantik kambing pun nak cantik jangan korang terkejut tetiba ada dekat berita KAMBING TERCANTIK DIDUNIA (^_^)

15 comments:

  1. baru tau,, banyak kali gak dah terserempak ngan buku catatan matluthfi,, belum berpeluang baca lagi,, akan datang insya Allah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, katanya ni masuk cetakan ke 2, buku dia simple sejam pun boleh habis

      Delete
  2. huhu.. tak sempat nak grab dua2 ag.. huuu..hanya mampu tgk je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe lepas ni boleh grab dua2

      Delete
  3. haaa Puteh Press. Tetiba tergerak hati tengok belakang buku. Ok Catatan Matlutfi under Puteh Press rupanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, saya kalau baca cuma tengok tajuknya nama company tak tengok sangat sekarang kena la rerajin tengok.

      Delete
  4. Baru tahu pasal puteh press ni. Thanks utk berkongsi info ini.. :)

    ReplyDelete
  5. baru tahu pasal Putih Press ni. Nice sharing

    ReplyDelete
  6. puteh ye... ooo...
    yela..
    tahulah awak tu puteh...

    kemain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kulit orang melayu macam orang lain

      Delete
  7. The other side of coin sebenarnya tajuk dia tu.

    Nampaknya saya letak high expectation buku tu. Ia bukan citarasa saya:(

    tapi di recommend kpd yg minat motivasi haha

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.