Header Ads

J-Broos Western Food Puncak Alam

J-Broos Western Food Puncak Alam, nak dekat raya baru sempat buka dekat luar dengan kawan baik. Dah lama plan tapi masing-masing busy kan. Semua orang ada komitment jadi kalau tak jadi buka dekat luar tak boleh nak salahkan orang lain


Ini pertama kali makan dekat sini, hidangannya dalam bentuk dulang  ia terdapat pakej makanan yang anda boleh pilih dan ada juga pakej untuk individu. Zira nak sampai ke sini tak jauh sangat dalam 20 minit je.


Sebelum ni pernah juga makan dalam dulang sama macam ni di klang, berdekatan Aeon Big, masa mula-mula ingatkan orang jawa je makan dekat dulang macam makan nasi ambeng tu, makan ramai-ramai baru meriah

Sekarang dah berubah sikit, makan western pun ada dekat dulang, tapi restorant J-Broos ni juga sediakan pinggan, nak makan dekat pinggan pun boleh takde masalah. Mungkin ada yang tak biasa makan ramai-ramai dekat dulang. Kalau zira bedal je la, yang penting perut kenyang.


Anda boleh booking terlebih dahulu sebab takut penuh, tapi biasanya yang makan dekat sini budak muda. Kalau mak zira makan sikit mesti kata tak biasa, sebab makanan western orang tua biasa makan nasi.

MENU DAN HARGA

Combo A (RM98 5-6 pax ) Free sirap Tower

1. Grilled Ribaye Steak Black Papper
2. Grilled BBQ Lamb Shoulder
3 Spaghetti Aglio Olio / Carbonara
4. New Zealand Mussets (8 pcs)
5. Ebi Fry Prawn (4 pcs)
6. Chicken chop
7. Chicken Sausage (4 pcs)
8. French Fried
9. Coleslaw
10 Wedges
11. Garlic Bread


Combo B (Rm48 3-4 pax) Free 4 cup Drink

1. Grilled Ribaye Steak Black Papper / Grilled Lamb Shoulder BBQ Sauce
2. Chicken Chop
3. Spaghetti Aglio Olio / Carbinara
4. 3 Chicken Sausage
5. Coloslaw
6. French Fried
7. Garlic Bread

Combo C ( RM68 5-6 pax) Free Sirap Tower

1. Cheesy English Meatballs  (60 pcs)
2. Mashed Potatoes (5 pcs)
3. Chicken Marland with BBQ Sauce (2 pcs)
4. Spaghetti Bolognese
5. Crispy Nachos
6. Chicken Wings
7. French Fries
8. Coloslaw

Combo D (RM38 3-4 pax) Free 4 cup Drink

1. Cheesy English Meatballs  (30 pcs)
2. Mashed Potatoes (3 pcs)
3. Chicken Marland with BBQ Sauce
4 Spaghetti Bolognese
5. Chicken Wings
6. Coleslaw


Let's Spaghetti Out ( Rm30 2-3 pax)

- Spaghetti Carbonarra with chicken Ham
- Mushroom Aglio Olio Pasta
- 2 Chicken Wing
- Coleslaw
- French Fries

Let's Burger Out (RM40 2-3 pax)

- Grilled Steak
- Chicken / Beef Burger
- 2 Chicken Wing
- Cosleslaw
- French Fries


Let's Steak Out

- Grilled Steak
- Spaghetti
- Chicken Chop
- Chicken / Beef Burger
- Wedges & French Fries
- 4 Chicken Wings

Ada 3 jenis air iaitu tower drink Paris Tower RM38 tinggi 92 cm, 2-tower RM18 tinggi 82 cm dan Bullet Tower 71 cm. Terdapat juga air lain di sediakan


Ini zira pilih combo B, mula-mula bila tengok macam tak cukup, bila dah start makan tak habis pula. Makan 3 orang je kalau 4 orang memang tak cukup ni, kena order lagi.

Okey, bagi yang nak booking atau tanya apa-apa harga boleh WhatsApp 014-308 2390. Yang tak pernah makan boleh datang Puncak Alam.

8 comments:

  1. Skrg western mmg best kan... Semua benda ada dlm satu dulang x payah nak pilih...hahaha..

    ReplyDelete
  2. Ok jgk harga yang dia offer.. Menu2 yang dia sajikan pun sedap2.. Tempat pun zaza tengok lawa

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap dan berbaloi dengannharga yang ditawarkan. Akak memang suka makanan macam ni

    ReplyDelete
  4. Wow kay puncak alam pun ada restaurant western food so canggih like this, macam best je. I pernah pergi Puncak Alam few years back cari kawan masa itu memang tak banyak kedai kat situ.

    ReplyDelete
  5. Dah lama teringin nak makan dekat sini, tapi tak pergi2 lagi..tengok portion dia banyak, macan2..nanti nak pergi juga la

    ReplyDelete
  6. Nampak menyelerakan menunya... Boleh la mencari nanti...

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.