Header Ads

Resepi Daging Bulgogi Korea

Resepi daging bulgogi korea, rancangan Korea sangat popular sehingga sampai makanan Korea pun kita nak cuba masak. Walaupun orang korea ni lebih kepada makan sayur tapi bila tengok cara mereka makan nampak sedap je.

Bukan itu saja, mereka juga suka makan daging panggang di masak panas-panas kemudian makan begitu saja, di tambah pula perencah masak and khas untuk rasa lebih sedap, memang terliur bila tengok.

Siapa suka tengok cerita Korea mesti nak cuba apa yang mereka masak. Orang korea ni jarang makan makanan berminyak mungkin itu salah satu cara mereka jaga kesihatan, tak salah pun kita nak ikut cara orang korea demi kesihatan kita juga.


Bulan puasa ni, korang boleh je save resepi dekat gambar tu lebih mudah kan? Siapa suka save resepi di gambar cuba komen sikit. Kalau ramai zira boleh share lagi resepi macam ni tapi khas untuk bulan Ramadan.

BAHAN-BAHANnya

  • 350gm Daging2
  •  Sudu besar kicap masin2
  •  Sudu besar kicap manis2
  •  Sudu besar gula1
  •  Sudu besar madu
  • 1/2 Sudu besar minyak bijian
  • Daun bawang (potong halus) 
  • 3 Ulas bawang putih (dicincang) 
  • 1 Sudu besar lada hitam
  • 1/2 Sudu serbuk perisa

Bahan dah ada anda boleh mula me masak, nak lagi sedap daging tu anda perlu masak lama sedikit supaya ia lebih lembut dan senang di kunyah.

Selamat mencuba

2 comments:

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.