Header Ads

balik tapi sedih

Assalamualaikum

Satu perkara yang terkejut bila dengar abah kata, kucing kena langgar ngan moto. ingatkan kucing tu mati upanya sakit. Zira ada cari kucing tu merata tempat tapi tak jumpa kucing memahami tuannya sebab apa cakap camtu, sebelum tu nama die panjang bila die sakit panjang takkan muncul depan tuannya melainkan minta tolong.

Sedih tengok panjang, kakak kata mase kena langgar ngan moto rahang mulutnya pecah mukanya berdarah sampai tak lalu nak makan dan minum makin kurus kucing tu T_T.

Alhamdulillah, sekarang dah bole minum, makan tak bole sebab mulutnya tak bole tutup sedih gak, air liurnya meleleh-leleh bagi ikan kucing pun panjang tak mampu nak kunyah amik bau je. Lepas aksiden ngan moto katanya kucing tu nangis sampai buta tapi sekejap je. Ingat, binatang pun ada perasaan tau jangan cuba-cuba nak sikse dorang.

kucing tu ada bising kejap mungkin minta tolong lapkan air mata die, lepas abah kesat air mata kucing tu, pajang baru bole nampak cara die jalan pun tak berapa betul, mungkin pening kot. First time zira tengok kucing tu, matanya masih berair menahan kesakitan yang kita tak mampu hadapi jika ia berlaku dekat diri kita sendiri.

Terima kasih sudi baca.

2 comments:

  1. huhuh... sediyh nya.... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, mampu doakan kucing ni je sepat sembuh

      Delete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.