Header Ads

berpeluang menjadi deejay

Assalamualaikum 

penat mulut bebel kat konti tadi tapi asik tak menjadi je rekoding hasilnya jadilah minah gagap bertambah gugup bila on-air, walaupun rasa segan silu nak dengar sendiri suara bila on-air itu adalah satu pengalaman yang diberi hanya kepada 50 blogger sahaja sampai tekak pun kering memang tak dinafikan kalau anda bercakap perlu minum dahulu mengelakkan sakit tekak. 

mesti ramai cakap nampak sangat zira ni nebezkan, memang zira tak bape suka bila bercakap live atau di interview mula la menggelentar la, gagap la suara tak kuar sebab tu zira lebih suka menulis tak yah nak ngadap muka orang, tulis kat blog boleh simpan dekat draf dulu kalau tetiba idea takde nak ambil masa yang lama tuk menulis pun bole. Hanya mampu berada di alam maya bukan di tv atau radio cukuplah anda ketahui memunculan saya di alam maya, nampak tak cam wanita misteri, alam realiti memang tak sesuai hanya mampu di alam maya saja, nak tau kenapa zira join segmen hai blogger walaupun tau diri ni gagap nak bercakap dan akan memalukan diri sendiri, zira cuba jadi seorang yang brani dulu memang tak ramai kawan sebab pemalu skarang ramai yang terkejut tetiba banyak mulut pulak minah sorang ni. 

Zira cuba bergaul dengan semua orang tak kira muda ke tua jangan terlalu memilih kawan takut orang yang kita pilih tu tikam dari blakang, kalau nak jadi seorang yang brani jangan terlalu berharap dengan orang lain dan rebut peluang yang ada di depan mata. Nak jadi deejay ni memang susah belit-belit lidah nak sebut walaupun benda tu senang boleh jadi susah nak sebut, tak dapat bayangkan mereka yang terus bercakap live depan penonton tapi boleh kawal emosi dan gementar di hadapan orang ramai tabik springgg la kat mereka.

Bukan semua orang boleh jadi deejay radio, kalau uall dengar ada deejay yang on-air tak best ke jangan nak mengkritik atau mengutuk cuba anda sendiri jadi deejay dahulu baru tau susah ke senang jadi seorang deejay. Nak jadi deejay kena peka dan kretive untuk menarik pendengar mendengar radio yang anda sampaikan supaya mereka menjadi pendengar setia. 


macam deejay, profesional tak? padahal, ni pertama kali jejak konti ewana.fm

masa nak datang terasa cam pening kepala, dengan kurang tido sebab malam tu balik lambat tolong akak bukak plamin dia, pastu masa nak datang asik silap jalan je bertambah pening kepala dah cam ada bintang pusing-pusing dekat kepala. Alhamdulillah, masa nak balik rumah hujan dah reda, zira takut sikit nak pandu kreta masa hujan sebab penglihatan terbatas.

Okey, semoga berjaya kepada blogger yang seterusnya dalam segmen HAI BLOGGER, semoga anda buat lebih baik daripada zira. Minta maaf kepada semua jika ada kesilapan yang anda dengar di konti ewanafm, rebutlah peluang yang ada walaupun anda tak tau nak bercakap sebagai deejay. Dengarkan segmen hai blogger setiap hari isnin jam 8 malan hingga 9 malam hanya di www.ewana.fm

14 comments:

  1. pengalaman sekali seumur hidup

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tapi maluuuu dengar suara sendiri dengan tersekat-sekat suara bagai

      Delete
  3. untuk first time.. perlu dapat pujian..sekurang kurang u dah ke depan setapak, cuba untuk bersuara
    bagus tak bagus tu soal no 2.. berani tak berani tu penting :D

    ReplyDelete
  4. waaa..pengalaman berharga tu (: jelesnyaa..heee

    ReplyDelete
  5. Untungnya kak Zira. Famous la kejap lagi ni ehehe memang nervous habis ah kalau on air Nad boleh faham cemana hahaha

    ReplyDelete
  6. Kene jadi deejay atau die temuramah kite

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi deejay cite pasal blog kite je...

      Delete
  7. ini la dia.segan pulak nk jd dj

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....
      segan tapi nak jadi deejay gak

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.