Header Ads

Belajar Makeup Bersama MUA Sue Melati

Belajar Makeup Bersama MUA Sue Melati, Ahad lepas zira berlepuang berlajar makeup bersama MUA tersohor, tak sangka rupanya ramai yang joint kelas makeup MUA Sue Melati ni. Sebelum kelas mula Puan Sue terangkan kegunaan berus, apa kegunaan berus.


Setiap berus ada kegunaan sendiri untuk nampak lebih cantik kena pakai berus khas. Masa Jahil pasal makeup ni zira pergi tonyoh satu berus semua tibai kengkonon satu benda untuk semua kegunaan. itulah berus untuk blusher, itulah eye shadow. patutlah makeup tak pernah menjadi salah berus.



Rupanya banyak berus kena guna, pening juga nak ingat kadang ada juga terlupa, tapi bila praktis boleh ingat sikit-sikit itu pun tengok orang depan makeup tapi sebelum makeup Puan Sue ada tunjuk demo cara makeup yang betul tapi stepnya terlalu banyak jadi sukar untuk ingat. Serious, bila tengok result lepas makeup memang cantik nampak natural je.

Mesti ramai nak tau apa rahsia nak makeup naturalkan? kalau nak tau kena baca sampai habis, okey foundation ada 2 jeniskan warna pekat dan cair. Resepi makeup natural ialah anda campurkan kedua-dua warna foundation tersebut kemudian tambah sedikit oil, lepas dah campur bland supaya sebati. Gitu caranya untuk makeup natural.

Mua Sue juga ajar teknik-teknik rahsia seperti teknik bland eye shadow, ramai yang makeup bila pakai eye shadow nampak tak cantik bila dah tau cara bland baru okey, teknik lain ialah letak eye shadow gliter, teknik melukis kening tanpa cukur, teknik bibir nampak munggil. Jika anda buat teknik bibir ni mesti nampak seksi jangan pelik kalau ada orang jeling. 



Zira pakai foundation Sue melati, rasa ringan bila pakai lagipun ia boleh cover kulit kita serta mengecutkan pori, jika anda nak try belajar makeup boleh cuba foundation Sue Melati sebab bila apply dekat muka takde nampak over sangat. 

KEBAIKAN FOUNDATION  SUE MELATI
  1. Memudarkan parut jerawat
  2. Dapat mengecutkan jerawat
  3. Memutihkan kulit
  4. Anti-anging
  5. Mengecutkan pori
  6. Sesuai untuk kulit berminyak dan normal
  7. Sesuai semua jenis kulit tone Asia
Selepas anda pakai foundation Sue Melati anda boleh pakai maskara, blusher, eye shadow untuk naikkan seri dengan warna-warna makeup yang ada. Bila dah touch up memang nampak natural sebab foundation tersebut memberi keserasian warna kulit anda. Kenapa semua orang 'wajib' menggunakan produk Sue Melati Beauty?
  • Tinggi kualiti
  • matte & waterproof
  • HALAL Jakim
  • full coverage
  • ada vitamin C & E
  • UV protection
  • Sakura
  • Alovera.

Bila dah belajar makeup kena apply teknik yang di ajar baru skill power. Sekarang ni dah tau kegunaan berus jadi takdelah blur macam sebelum ni. Walaupun sebelum ni kerap tengok youtube tentang makeup tapi takde di ajar detail, alhamdulillah sekarang dah tau. Bukan saja tau makeup tapi dapat kawan baru. Bagi yang nak dapatkan foundation Sue melati anda boleh lihat info di bawah:-

No. Tel : 018-2090617
 Facebook l Website l Email 

26 comments:

  1. X rugi belajar makeup ni..n mmg seronok makeup2 ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best conteng muka kadang tak jadi. huhu

      Delete
  2. Dpt bljr kls..dpt produk sue ...fuhh terbaiklah sue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, best produknya mudah apply

      Delete
  3. Haha videonya mana zira oiii. Nak tengok video gak, video mekap2. Emi tak sempat lg nak buat video.

    ReplyDelete
    Replies
    1. video baru siap, tapi edit tak cun la.

      Delete
  4. Teringin jugak nk masuk kelas mekap ni walaupun CCL jenis makeup simple2 ..at least tahu serba sedikit set yg betul untuk mekap

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar skill baru best tapi kekadang rumit

      Delete
  5. Yeahh bestnya dpt join kelas makeup sue melati ni.. Mmg solekan dia lawaaa.. Pasni hazirah blh la mkup cantik2 :) tingkatkan skill..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, nak tambah skill macam zaza tapi barang tak cukup pula

      Delete
  6. Kemain banyak berus nak mekap pun. Tapi bila tengok hasil, cantik yang amat. Foundation Sue Melati ni nampak menarik. Boleh try nanti.. Tq for sharing.

    ReplyDelete
  7. amboih patutlah makin berseri2 je...dah berjinak2 dengan makeup ye.. dah pandai makeup baguslah.. jangan macam tb ni.. berus makeup untuk eyebrow pi sapu buat berus bibir.. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. malulah ada orang puji. boleh makeup sikit2, sebelum ni makeup macam tak makeup

      Delete
  8. Bagusnya belajar mekap. Nanti boleh mekapkan org pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terfikir nak makeup orang lagi sebab skill belum power

      Delete
  9. Seronoknya dapat belajar make up. Ada banyak rupanya berus make up.. Ingatkan satu berus boleh guna untuk semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa awak macam saya. kalau boleh nak 1 dalam semua

      Delete
  10. Bestnya belajar makeup2 ni..lepas ni muka zira mesti lawa dengan makeup

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin, tapi barang tak cukup nak main makeup2

      Delete
  11. Wow.. byk info menarik.. psl berus2 tu cik en xtauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi banyak tengok en makeup, video pun cantik2

      Delete
  12. Bestnya boleh pergi kelas mekap. Apply pulak kat muka sendiri nmpk mnjadi je hasil, seronok.

    ReplyDelete
  13. Seronok dapat belajar mekap kan...

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat belajar mekap2 ni, akak suka..why tak terpilih..uwaaa...

    ReplyDelete
  15. Wow jenis brush tu pun ruby tak mahir lagi. At least yang basic tu kita dah tau OK la kan. Hehehe. Mulai sekarang pi event pakai mekap cantik2 tauuu

    ReplyDelete
  16. Seronoknya dapat belajar make up. Bagusnya ada guide pasal jenis2 berus. Lps ni pergi beli berus yg sesuai.

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.