Header Ads

terkejut

Assalamualaikum 

Okey, kita bersua kembali episod terkejut sebenarnya petang tadi lepas baca buku tengok jam baru teringat belom solat zuhor, pastu cepat-cepat pergi masjid sebab fakulti dekat dengan masjid. Lepas masuk masjid tido kejap dalam 10-15 minit gitu..... ye la pasni nak baca buku, lagi 3 hari nak exam, Fuhhhh penat mulut ni komat kamet baca buku sampai tekak ni pun dah kering zira kalau nak baca buku kena cakap kuat sikit bagi ingat, kalau baca tapi mulut tak kuar suara nanti tak ingat pulak.

Terkejut cheq lepas bangun tido, nak tau sebab apa terkejut?? nasib baik tak jerit mesti orang akan cakap zira ngigau kat masjid, ye la baru lelapkan mata 10-15 minit bukak mata tetiba nampak baby ingatkan mimpi upanya betol. Dah la pandang tak kelip-kelip terkezutttttt tau pastu terus duduk sebelah tiang bole pulak baby tu intai-intai dengan muka zira yang mamai bangun tido. Pastu terus amik wuduk solat zuhor, nasib baik masa bukak mata baby tu tak senyum atau ketawa mesti zira seram sejuk.  


Ni baby google, walaupun tadi baby tu comel zira tetap terkejut.

Zira tengok baby tadi cam tak puas nak main cak-cak sebab masa nak bangun amik wuduk dia terus nangis. Owhhhh, aku bukan mimpi. Ada orang tegur kenapa? zira cuma cakap terkejut je bukak mata ada baby depan mata tengah menyiarap. 

12 comments:

  1. hahaha...nasib baby tu tak bercakap..lagi terkejut agknyer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. kalau cakap confirm terkejut

      Delete
  2. alo lo lo comel jer baby tu duk intai2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu... terus terduduk sebelah tiang.

      Delete
  3. Ingat tekejut tiba ada baby sendiri hehehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu tibe2 ad baby sndiri mmang tekjut

      Delete
  4. hahaha, seb bek tido tak ngigau..
    klu ngigau pelik-pelik konpem baby tu nangis

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu tu yg susah nk pujuk....

      Delete
  5. hahahaha... itulah...gelakkan orang...rupanya dia pun ada...
    :p :p :p..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, tapi ni kes lain. huhu
      ni baby okey

      Delete
  6. hoho comel je baby tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel, geram rasa nk cubit jer

      Delete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.