Header Ads

perlu ke kita elak??

Assalamualaikum

baiklah sekarang cuaca agak mendung, ada tanda-tanda nak ujan....best tido time ujan (katil sudah memanggil, mari-mari) tapi hempeh time keje plak ujan tak dapat nak tido.... makin sejuk bila duk dekat ofis lama-lama yang beracon ditambah dengan ujan dekat luar.

ujan masih dak berhenti, time ujan la ada rasa scary nak drive, nak teruskan perjalanan ke nak benti?? bila ujan lopak-lopak dekat tepi jalan akan dipenuhi air, air je kot bukannya ada apa-apa, air lopak je tak bahaya pun kalau terkena tak cedera.

air lopak dekat sebelah.... tibe-tibe (zuuuuup kereta lalu) perlu ke kita elak daripada air yang mercik dekat kita? nak elak sebab apa ye? takut basah? tak mungkin, kenapa tak mungkin....... kalau kena air mesti basahkan, kete lalu lagi ( zuuuup air mercik lagi) kali ni zira tak elak..... kenapa tak elak?? (sebab tak ada orang ajar cara nak elak daripada air) *nak elak pun kena ada orang ajar ke?*.

sebenarnya, zira baru teringat yang zira dekat dalam kete, so tak perlu la kita elak, kalau zira tak elak pun air takkan kena dan takkan basah. *gelakkan diri sendiri, nak elak air walaupun kat dalam kete* maluuuu dan buat tak tau sib bek tak ada orang nampak, kalau tak dorang pun gelakkan zira gak.

Nuffnang Ads


ini saja pengalaman zira time ujan, anda bole la like fanpage zira  facebook. nasib baik ujan tak berapa lebat, hati-hati drive time ujan.

terima kasih sudi baca (^_^)No comments

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.