Header Ads

Healing Foot Massage and Reflexology

Nuffnang AdsAssalamualaikum

ni consultant yang sama masa zira amik kursus spa, teringin nak tau healing Foot Massage & Reflexology tu apa? kata orang ilmu tu sangat, sangat, sangat luas sampai bila-bila tak kan cukup masa nak cari ilmu, kalau ada peluang guna peluang tu sebaiknya bukan senangkan nak dapat peluang macam ni.

healing Foot Massage & Reflexology tu apa ya? cikgu  healing Foot Massage tu apa, Reflexology tu apa pulak? ish-ish zira ni nak tanya satu-satu la camne cikgu nak jawab serentak. Kalau jawab serentak zira tak faham pulak, bukan setakat tak faham sia-sia je pergi kursus ni.

okey, zira cuba dengar dan memerhati cikgu fieza  terangkan dan membuat sedikit demo. Lepas buat demo apa lagi kami la yang kena buat pulak, tengok macam senang je.... kacang la ni dah macam kacang tanah kunyah kejap leh telan.

bila zira kena buat pulak, otak mula fikir pas ni kene buat step apa ya? kena buat cam ni dulu ke yang ni dulu? adoi, panggil cikgu.... cikgu tengok ni saya buat betul tak? haaa, betul la kamu buat, pas tu cikgu kena buat apa? owhhhh kena buat ni, pas tu cikgu? lagi cikgu... penat cikgu nak layan zira, kalau boleh nak cikgu tu duduk kat sebelah zira and tengok zira buat dari mula sampai habis.

beza food spa dan reflexology

food spa adalah treatment tradisional menggunakan air suam ia untuk melancarkan peledaran darah dan boleh ditambah dengan lavenda, ros atau bunga camomal/cebisal epal.

reflexology treatment cara moden ia juga untuk melancarkan peledaran darah menggunakan air biasa, boleh juga di tambah dengan lavenda, ros atau bunga camomal/cebisal epal.



bermulalah kursus Healing Foot Massage & Reflexology ini antara bahan-bahannya.


sebelum treatment, kaki pun kena skrup gak bukan muka saja yang kena skrup fungsi skrup untuk buang daki, kita boleh berus menggunakan kayu guasa untuk bersihkan kaki ini adalah garam semasa skrup ditambah dengan lavenda untuk vitamin C


ni adalah kerusi yang digunakan untuk healing foot massage & reflexology


 cara tradisional dan cara moden


 cikgu fieza tunjuk demo dah macam nak pukul anak murid je... haha, tu la jangan degil lain kali


focusnya la sume tengok demo
 

time untuk penyampaian sijil kepada peserta


wahhh, cikgu fieza paling menyerlah dari jauh nampak warna kuning, terang cam bintang gitu

kalau kita rajin cari ilmu, kita pasti ada peluang untuk berjaya. Jauh-jauh rupanya peserta yang datang, ada yang datang dari damansara, shah alam, alam perdana dan sabah pun ada. merantau cari ilmu bagus sangat jauh perjalanan luas pemandangan semangat berusaha cari ilmu nak belajar. walaupun orang tengok benda ni simple tapi kena ada ilmu jugak, betol tak?

pengumunan penting, nak bagitau zira adalah peserta paling muda rasa segan pulak nak cakap tapi nak bagitau jugak..... hehe memang enjoy sangat kursus ni, dialunkan dengan muzik bali dah terasa macam kat spa, rasa tenang sangat dan relek je.... ilang sume masalah.

terima kasih sudi baca (^_^)

No comments

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.