Header Ads

teringin nak naik kuda

Assalamualaikum


apa khabar, zira nak cerita pasal kuda sebab time drive nak pi keje tibe-tibe nampak orang tunggang kuda, pelik gak mana la dapat kuda pastu tunggang tepi jalan raya plak tu serius jeles sebab tak dapat naik. Syoknya la kalau dapat tunggang kuda, kalau pi keje naik kuda lagi syok save budget takyah benti kat stesen minyak pi isi minyak. Cube bayangkan korang pi keje naik kuda, fuhhh jadi perhatian, dan orang akan memandang kuda anda.
Lagi pun, berkuda amat baik untuk kesihatan manusia. Seluruh anggota tubuh badan dari kepala hingga ke kaki, dari fizikal hingga mental akan mendapat manfaatnya. Bentuk lekuk badan belakang kuda tempat di tunggang baik untuk merawat segala masalah tulang belakang manusia.

terima kasih sudi baca (^_^)

8 comments:

  1. Mas pun teringin juga nak naik kuda. tapi tak reti tunggang..huhuhuh ^^

    ReplyDelete
  2. ziraaaaaaaaaaaaa...ain pun teringin..kat area upm ada ladang kuda...sblum g latihan konvo kita try,,,,,tp xtawlh byr bape..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole2... tapi ain tunjuk tempatnya la

      Delete
  3. pernah naik kuda sekali.. masa tu rombongan sekolah.. ha2.. tp naik kuda jea.. ada org pegangkan tali.. heee..bukan naik tunggang sendiri.. heh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya dapat naik..... naik kuda dekat mana?

      Delete
  4. Kalau mai bercuti Kt Bt.Feringhi,Penang boleh naik kuda.. satu round RM1o jer..tapi akak tak berani naik..penakut..hehehe

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.