Header Ads

Perang painball

Assalamualaikum 

Dengar painball cam satu  permainan yang lasak dan khas untuk lelaki yang gagah berkasa, atau sesapa yang minat nak jadi tentera tak kisah la tentera darat, laut dan udara sebab dorangkan nak mempertahankan negara jadi perlukan latihan tembak-tembak cam gini serta perlu cari sasaran yang tepat dan mata yang tajam untuk cari musuh yang bersembunyi.


Ni aktiviti penutup bulan November, seseorang gadis yang lembut menjadi ganas "haha, ayat gerun tak kat zira" mesti takkan? dah lama tak tembak orang, dah cam nak balas dendam je ngan orang yang buat jahat kat zira. Sebenarnya teringat zaman skola dulu-dulu 5 tahun yang lepas, pergi satu perkemahan tentera laut, dorang bagi peluang kat pelajar guna senapang, pakai senapang betol tau,tapi tak ingat senapang apa namanya bukan mainan yang kat kedai runcit satu 20 hengget.


Senapang tu cume ada 10 peluru, memang kedebabooomm la kan, bunyinya lagi kuat dari main painball, kene tutup telinga kalau tak bole pekak. Cume dua kali jer, pengalaman zira penah guna senapang tu first time aktiviti PKBM (L) "persatuan kadet bersatu Malaysia Laut" kedua perkemahan dekat Johor nak mohon jadi tentera laut cam tak layak je.


Ada gaya cam sarjan tak? budak bawah umo, siap kena gelak ngan abang lagi katanya zira pakai kasut orang kat Mcdonald besar bapak la.

Ni la peluru game painball, bila pecah je kuar warna kuning ada jugak warna lain yang kuar cam kat mask tu kuar warna oren kalau tak pakai mask memang bahaya la



masing-masing tak saba nak main game


Para peluang negara


yang ni team zira, rasa debar pun ada, dulu masa skola tembak patung je yg ni kene tembak orang betul, hehe nak promot sikit selendang yang zira dapat time even video brosur terima kasih sponsor by puji mudah nak bentuk tanpa inner.


cyberjaya paintball park
Taman Tasik Cyberjaya, 
Jalan Kelab Off Persiaran Semarak Api,
 63000 Cyberjaya, Malaysia

4 comments:

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.