Header Ads

Ni tema donat ke?

Assalamualaikum   

korangkan tau zira memang tingin sangat nak pegi galery art, kalau kita betol-betol hayati sesuatu lukisan tu kita dapat rasakan lukisan tu idop tau, lagi-lagi lukisan berbentuk permandangan zira memang suka lukisan yang camtu ia menenangkan. Kalau bole nak ada galery art sendiri yang di lukis air tangan sendiri "wah bukan main berangan, tak suka tau " lukis pun cam budak tadika. 

Tapi zira memang minat lukis walaupun lukisan tu takde la secantik Abdul Ghani lukis, lukisan die nampak real. Kalau kita betol hayati, terasa kita berada die alam lain tapi bukan alam bunian tau. First time sampai Publika, siankan tak tau wujudnya galery kat situ. Masa sampai cam segan jer ramai sangat jejaka-jejaka nak masuk galery tu pun teragak-agak, nak ke tak nak? lalu kaki ni terus melangkah masuk supaya mata dapat melihat ke kretivefan lukisan tersebut dan hati ini tiada lagi rasa teringin sangat setelah melihat lukisan yang cantik-cantik belaka. Cehhhh wah, ayat dah cam penulis novel watak seseorang yang teringin nak pegi galeri art akhirnya tercapai keinginannya.

Masa masuk jer mata terpandang lukisan yang nampak sedap nyamyyyyy, sume orang suka makanan ni zira pun suka, kambing lagi suka nak tau kenapa kambing pun suka?? lihat gambar di bawah. Bukan main sedap tengok donat tu, wahhh, kalau tengok lama-lama nanti ada kes budak makan lukisan susah pulak, hehehe.



Cube tengok gambar ni, pusing-pusing galeri jer terus tengok gambar ni memang terpukau habis, dan terfikir ada ker tempat cam ni batu terapung pastu ramai penghuni yang tinggal kat situ. Lukisan yang menakjubkan tapi bahaya jugak kalau tinggal kat situ lagi-lagi zira yang sentiasa rasa gayat tengok tempat tinggi. Kanak-kanak pun tak sesuai tinggal kat situ takut dorang terjatuh. 
Tengok tu bukan main hayati tengok lukisan tu.... budak antu camera pun tak pandang camera terpukau dengan lukisan yang mempersonakan, sapalah yang lukis ni sangat teliti.

Yang gambar ni zira tak pasti tentang apa yang pasti gambar ni dah ada orang booking, Harganya RM1000 terbeliak mata tengok harga die. Woww, gambar simple harga bole tahan setiap gambar ada makna yang tersirat tau. 
Haaaa, tengok ni donat pun leh jadi lukisan tapi jangan makan donat ni kalau tak ada jugak gigi yang patah.


kambing sapa yang terlepas ni? dah cop dulu donat, siap letak kat pinggang, ni mesti takut ada orang amik donat diekan.

Lukisan ni nampak real, corak batik tu lagi real sebab die memang guna kain batik. Apapun, lukisan ni memang berbaikkkk.

20 comments:

  1. dtgla BSVN ( Balai Seni Visual Negara) kat sane lagi gempak2..hehe,minat lukis eh...saya dlu student art...jempt singgah blog akma & tengok hasil lukisan yang telah akma hasilkan..akma dtg sini menjemput join Daim giveaway saya!!http://akmakhaieri.blogspot.com/2013/11/daim-giveaway-by-akma.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti bestkan? kat sana ada die punya tema ke?
      mesti banyak awk lukiskan (^_^)
      tq, invite

      Delete
  2. peh..besar betul donutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyang sebulan xmkn pn xpe
      hehe

      Delete
  3. cantik lukisan yang last tu :) salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a saya pun suka tengok lukisan tu

      Delete
  4. Replies
    1. tu la nk lukis cam ni tp tak reti

      Delete
  5. geram teman nengoknyaaa.. heee

    ReplyDelete
  6. balai seni lukis negara ade...ict pun best jugak...heee

    ReplyDelete
  7. Best nyaaaa

    Tapi saya kureng minat kalau nak g pameran2. hihi

    Btw, singgah blog kamu sambil follow. Jemput singgah blog saya ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alright,
      best tapi lagi suka tengok gambar permandangan

      Delete
  8. hello... singgah sini.. santai leeza ni.............

    ReplyDelete

Copyright iuzira | Designed By: Shedaucu.com. Powered by Blogger.